INICIJATIVA
ZA USPOSTAVLJANJE SARADNJE SA MICROSOFT SOFTWARE D.O.O.

("Sl. list grada Kragujevca", br. 35/2008)

I

Pokreće se inicijativa za uspostavljanje saradnje između grada Kragujevca (u daljem tekstu: Grad) i privrednog društva MICROSOFT SOFTWARE d.o.o. Beograd, (u daljem tekstu: MICROSOFT) kao svetskim liderom na informaciono - tehnološkom tržištu.

II

Kako informacioni sistem Grada, odnosno organa Grada čini 500 desktop računara sa Microsoft Windows operativnim sistemom (Win2K, WinXP, Vista) kao i Microsoft Office (XP i 2003), 13 servera koji podržavaju određene funkcionalnosti i servise korisnicima Microsoft Servera (2000, 2003, 2008) i Microsoft SQL Server (2000, 2005), ocenjeno je neophodnim i opravdanim uspostavljanje saradnje sa MICROSOFT - om u cilju preciznijeg definisanja i realizacije razvojnih poslova u oblasti informatike, optimalizacije i unapređenja postojećeg sistema, konsolidacije postojećih softverskih licenci uz mogućnost njihovog kontinuiranog unapređenja, kao i podizanja efikasnosti i efektivnosti rada zaposlenih uz uvažavanje svih prednosti Microsoft tehnologije.

III

Ovlašćuje se član Gradskog veća - zamenik Gradonačelnika Dr Nebojša Zdravković da:

- koordinira aktivnosti vezane za realizaciju ove inicijative;

- vodi pregovore sa MICROSOFT - om u vezi uspostavljanja saradnje i

- da u ime i za račun grada Kragujevca - Gradskog veća, po prethodnoj saglasnosti Gradskog veća zaključi ugovor (protokol, sporazum i sl.) sa MICROSOFT - om.

IV

Određuje se Gradska uprava za investicije i razvoj za nosioca realizacije aktivnosti vezanih za ovu inicijativu.

V

Ovu Inicijativu objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".