ODLUKA

O OBRAZOVANJU ANKETNOG ODBORA ZA PREISPITIVANJE ZAKONITOSTI RADA GRADONAČELNIKA ZAJEČARA I NJEGOVIH SARADNIKA KAO POVREMENOG RADNOG TELA SKUPŠTINE GRADA ZAJEČARA

("Sl. list grada Zaječara", br. 4/2008 i 5/2008)

Član 1

Obrazuje se Anketni odbor za preispitivanje zakonitosti rada Gradonačelnika Zaječara i njegovih saradnika, kao povremeno radno telo Skupštine grada Zaječara.

Član 2

Zadatak Anketnog odbora je da preispita zakonitost rada Gradonačelnika Zaječara Boška Ničića za period od avgusta 2004. godine, kada je izabran za predsednika Skupštine opštine Zaječar do dana donošenja ove Odluke, utvrdi relevantne činjenice, sačini izveštaj o nađenom stanju i isti dostavi Skupštini.

Član 3

Anketni odbor ima predsednika, zamenika predsednika i 15 članova.

Predsednik, zamenik predsednika i članovi Anketnog odbora biraju se iz reda pravnih, ekonomskih i finansijskih stručnjaka, na predlog odborničkih grupa formiranih u Skupštini grada Zaječara i političkih partija koje participiraju u Skupštini a nemaju formiranu odborničku grupu, s tim da odborničke grupe daju po dva predloga, a političke partije koje nemaju formiranu odborničku grupu po jedan.

Predlog za člana Anketnog odbora daje i CESID, kao svog predstavnika.

Gradsko veće Grada Zaječara predlaže četiri člana Anketnog odbora, dva iz reda stručne javnosti i dva iz reda nezavisnih građana.

Predsednik, zamenik predsednika i članovi anketnog odbora biće imenovani posebnim rešenjem Skupštine, u roku od tri dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Član 4

Anketni odbor se obrazuje na rok od 60 dana, u kome je obavezan da izvrši povereni zadatak, sačini izveštaj o utvrđenim činjenicama i isti dostavi Skupštini grada Zaječara na usvajanje.

Član 5

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Anketnog odbora obavlja Služba za skupštinske poslove.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u "Službenom listu Grada Zaječara".