UPUTSTVO BROJ: 352-1147/08-V
o odobravanju raskopavanja radi izvođenja radova na izgradnji, rekonstrukciji komunalne i druge infrastrukture i izvođenja priključaka investitorima

("Sl. list grada Kragujevca", br. 33/2008)

I U novoizgrađenim ili rekonstruisanim ulicama u kojima nije prošlo tri godine od završetka izgradnje ili rekonstrukcije, može se odobriti raskopavanje radi izvođenja radova na izgradnji, rekonstrukciji komunalne i druge infrastrukture i izvođenja priključaka investitorima koji imaju kompletnu dokumentaciju u skladu sa Odlukom o uređenju grada.

Obračun naknade za vraćanje u prvobitno stanje ulica iz stava 1. treba da sadrži:

1. iznos za vraćanje u prvobitno stanje ulice (trotoara i/ili kolovoza) u dužini trase predviđene projektom za priključak i punoj širini trotoara, a ako se kolovoz vraća u prvobitno stanje i iznos za vraćanje u prvobitno stanje u dužini trase i optimalnoj širini kolovoza i

2. iznos za vraćanje u prvobitno stanje oštećenja trotoara ispred objekta u merama građevinske parcele investitora i ukupnoj širini trotoara, koji nije obuhvaćen tačkom 1.

II Zadužuju se nadležne gradske uprave da u izradi nacrta Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada urede i bliže konkretizuju član 80. Odluke o uređenju grada.

III Ovo uputstvo će se primenjivati do stupanja na snagu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o uređenju grada.