REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE PREDLOGA PROGRAMA ZA SUFINANSIRANJE PO KONKURSU U OBLASTI KULTURE I UMETNOSTI, IZ BUDŽETA GRADA KRAGUJEVCA ZA 2009. GODINU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 33/2008)

I Obrazuje se Komisija za utvrđivanje predloga programa za sufinansiranje po konkursu u oblasti kulture i umetnosti, iz budžeta grada Kragujevca za 2009. godinu samostalnim umetnicima, kreativnim grupama, udruženjima i organizacijama kojima se doprinosi razvoju kulture i umetnosti na području grada Kragujevca (u daljem tekstu: Komisija), kao povremeno radno telo Gradskog veća.

II U Komisiju se određuju:

1. Zoran Petrović, književnik, za oblast književnosti i izdavaštva,

2. Tatjana Osrečki, književnik, za oblast književnosti i izdavaštva,

3. Bratislav Milanović, književnik, za oblast književnosti i izdavaštva,

4. Mr Miloje Nikolić, dirigent, profesor FILUM-a, za oblast muzičke umetnosti,

5. Ivan Nedeljković, psiholog, za edukativne projekte,

6. Miroslav Banović, istoričar, za oblast istorije, arheologije i etnologije,

7. Mr Bojan Otašević, grafičar, profesor FILUM-a, za oblast likovne umetnosti,

8. Đorđe Milosavljević, reditelj, za filmske, scenske i multimedijalne projekte.

III Zadatak članova Komisije je razmatranje prispelih projekata i rukopisa i priprema pojedinačnih izveštaja do 10.12.2008. godine.

Na osnovu pojedinačnih izveštaja, Komisija najdalje do 10.01.2009. godine utvrđuje predlog programa i projekata koji će se u 2009. godini sufinansirati iz budžeta grada Kragujevca, sa redosledom prioriteta i predlogom iznosa sredstava u sufinansiranju preporučenih projekata.

IV Utvrđuje se naknada za rad članova Komisije u iznosu od 20.000,00 dinara neto, na teret sredstava budžeta grada Kragujevca za 2009. godinu, Gradska uprava za obrazovanje, kulturu, informisanje, sport i omladinu.