ODLUKA BROJ: 350-748/08-V
o ugovorima, sporazumima, protokolima i sl. koje zaključuje grad Kragujevac a koji se odnose na investiciona ulaganja

("Sl. list grada Kragujevca", br. 33/2008)

I Ugovori, sporazumi, protokoli i sl. koje zaključuje grad Kragujevac (u daljem tekstu: Ugovori) a koji se odnose na investiciona ulaganja kojima se angažuju budžetska sredstva, ne mogu se zaključivati bez prethodne saglasnosti Gradskog veća.

II Obavezuju se članovi Gradskog veća, pomoćnici Gradonačelnika, načelnici Gradskih uprava kao i druga lica koja po ovlašćenju nadležnog organa zaključuju Ugovore iz poglavlja I ove Odluke, da pre dostavljanja Ugovora na saglasnost Gradskom veću obavezno pribave i dostave mišljenje gradskih uprava nadležnih za finansije, imovinu, investicije, prostorno planiranje i izgradnju, kao i gradskog javnog pravobranilaštva.

III Preduzeća, ustanove, privredna društva i drugi oblici organizovanja, čiji je osnivač Grad (u daljem tekstu: Preduzeća), investiciona ulaganja, nabavku dobara i usluga koja će se vršiti angažovanjem sredstava budžeta grada Kragujevca, ista ne mogu započeti bez prethodne saglasnosti Gradskog veća.

IV Obavezuju se Preduzeća u slučajevima iz poglavlja III ove Odluke, da zahteve za davanje saglasnosti Gradskom veću, upućuju preko gradske uprave koja vrši nadzor nad njihovim radom, uz prethodno pribavljeno mišljenje:

- gradskih uprava nadležnih za finansije, imovinu, investicije i prostorno planiranje i izgradnju kada su u pitanju investicije i investiciona ulaganja;

- gradske uprave nadležne za finansije i gradske uprave koja vrši nadzor nad njihovim radom kada je u pitanju nabavka dobara i usluga.

V Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".