ODLUKA

O GRAĐEVINSKOM ZEMLJIŠTU

("Sl. list opštine Subotica", br. 45a/2003, 31/2004, 6/2005, 31/2005, 32/2006, 34/2006 i 29/2008 i "Sl. list grada Subotice" 33/2008)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovom odlukom uređuju se: donošenje programa uređivanja i programa davanja u zakup zemljišta, kao i uređivanje i korišćenje građevinskog zemljišta, za teritoriju Grada Subotica (u daljem tekstu: Grad); određuje se javno građevinsko zemljište i uređuje se postupak, uslovi i način davanja u zakup na određeno vreme javnog neizgrađenog građevinskog zemljišta; postupak, uslovi i način davanja u zakup ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta u državnoj svojini.

Član 2

Javno građevinsko zemljište na teritoriji Grada čini zemljište na kojem su izgrađeni javni objekti od opšteg interesa i koji su donetim planom namenjeni za izgradnju i javne površine, koje su u državnoj svojini.

Član 3

Javno građevinsko zemljište iz člana 2. ove odluke čini spisak brojeva katastarskih parcela koje predstavljaju javno građevinsko zemljište, a prilog su ove Odluke.

Član 4

Skupština grada donosi: dugoročni, srednjoročni i godišnji program uređivanja javnog građevinskog zemljišta, program davanja u zakup javnog neizgrađenog građevinskog zemljišta, program uređivanja ostalog građevinskog zemljišta i program davanja u zakup ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta u državnoj svojini, sačinjen od strane Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju opštine Subotica" (u daljem tekstu: Direkcija).

Član 5

Grad pribavlja i otuđuje ostalo građevinsko zemljište na teritoriji grada, u skladu sa zakonom.

Grad pribavlja i otuđuje zemljište iz stava 1. ovog člana putem Direkcije.

Član 6

Poslove planiranja, obezbeđivanja uslova na uređivanju, korišćenju, unapređivanju i zaštiti javnog građevinskog zemljišta obavlja Direkcija.

II UREĐIVANJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Član 7

Uređivanje javnog građevinskog zemljišta vrši se prema programu uređivanja javnog građevinskog zemljišta iz člana 4. ove odluke.

Član 8

Uređivanje javnog građevinskog zemljišta obuhvata njegovo pripremanje i opremanje.

Radove na uređivanju javnog građevinskog zemljišta, utvrđene programom iz člana 4. ove odluke obavlja Direkcija.

Član 9

Za finansiranje uređivanja javnog građevinskog zemljišta koriste se sredstva ostvarena od:

- zakupnine za građevinsko zemljište,

- naknade za uređivanje građevinskog zemljišta,

- naknade za korišćenje građevinskog zemljišta

- drugih izvora u skladu sa zakonom.

Član 10

Kriterijume i merila za određivanje visine naknade za uređivanje javnog građevinskog zemljišta, dinamika plaćanja, način obračuna i ugovaranja utvrđuje posebnom odlukom Skupština grada.

Naknadu za uređivanje javnog građevinskog zemljišta plaća investitor, na osnovu ugovora koji zaključuju sa Direkcijom i Gradom u čije ime ugovor potpisuje Gradonačelnik.

Član 11

Uređivanje ostalog građevinskog zemljišta vrši se na osnovu dugoročnog i srednjoročnog programa koji donosi Skupština grada.

Naknadu za uređivanje zemljišta iz stava 1. ovog člana plaća investitor, na osnovu ugovora koji zaključuje sa Direkcijom i Gradom u čije ime ugovor potpisuje Gradonačelnik.

III KORIŠĆENJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Član 12

Javno građevinsko zemljište i ostalo građevinsko zemljište koristi se kao izgrađeno ili neizgrađeno.

Član 13

Naknadu za korišćenje izgrađenog javnog građevinskog zemljišta plaća: vlasnik objekta, nosilac prava korišćenja na objektu, nosilac prava korišćenja na posebnom delu objekta, zakupac dela objekta i korisnik zemljišta.

Naknada za korišćenje ostalog građevinskog zemljišta plaća se pod uslovima i u slučajevima određenim zakonom.

Član 14

Kriterijume, merila, visinu, način i rokove plaćanja naknade za korišćenje javnog građevinskog zemljišta i ostalog građevinskog zemljišta utvrđuje Skupština grada posebnom odlukom, a na predlog Direkcije.

IV DAVANJE U ZAKUP JAVNOG NEIZGRAĐENOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA NA ODREĐENO VREME

Član 15

Neizgrađeno javno građevinsko zemljište može se dati u zakup na određeno vreme do privođenja planiranoj nameni, a najduže 5 godina.

Pre isteka ugovorenog roka trajanje zakupa se može produžiti, u skladu sa programom davanja u zakup javnog građevinskog zemljišta na određeno vreme.

Zemljište iz stava 1. ovog člana daje se u zakup javnim nadmetanjem ili prikupljanjem ponuda, po postupku, uslovima i na način davanja u zakup ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta u državnoj svojini propisanim ovom odlukom.

Pravo vlasništva na zemljištu iz stava 1. ovog člana, ne mogu steći investitor niti treće lice.

Član 16

O davanju u zakup zemljišta iz člana 15. ove odluke zaključuje se ugovor o zakupu sa Gradom u čije ime ugovor potpisuje Gradonačelnik.

Pre zaključenja ugovora iz stava 1. ovog člana, sredstva u visini predračuna troškova rušenja iz odobrenog projekta rušenja deponuju se na posebnu poziciju budžeta Grada.

Ugovor o zakupu između ostalog mora sadržati odredbe člana 76. Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik Republike Srbije", br. 47/03).

V DAVANJA U ZAKUP OSTALOG NEIZGRAĐENOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI RADI IZGRADNJE

Član 17

Ostalo neizgrađeno građevinsko zemljište u državnoj svojini može se dati u zakup, radi izgradnje, na određeno vreme, a najduže 99 godina.

Rok trajanja zakupa iz stava 1. ovog člana utvrđuje se zavisno od namene, površine, vremena amortizacije objekta i dr.

Pre isteka ugovorenog roka zakupa zakupodavac i zakupac mogu sporazumno produžiti rok trajanja zakupa, u skladu sa zakonom.

Član 18

Najniži iznos, način i uslove plaćanja zakupnine utvrđuje posebnom odlukom Skupština grada.

Član 19

Ostalo neizgrađeno građevinsko zemljište u državnoj svojini daje se u zakup radi izgradnje javnim nadmetanjem ili prikupljanjem ponuda javnim oglasom.

U slučajevima propisanim zakonom, ostalo neizgrađeno građevinsko zemljište u državnoj svojini može se dati u zakup neposrednom pogodbom, i to u slučaju:

1) izgradnje objekata za potrebe obavljanja poslova iz nadležnosti državnih organa i organizacija, organa i organizacija jedinica teritorijalne autonomije i lokalne samouprave i organizacija koje obavljaju javnu službu koje posluju sredstvima u državnoj svojini, kao i drugih objekata u državnoj svojini;

2) davanja u zakup zemljišta vlasniku postojećeg objekta izgrađenog bez građevinske dozvole, radi pribavljanja odobrenja za izgradnju, ako je izgradnja tog objekta u skladu sa uslovima predviđenim urbanističkim planom;

3) ispravke granica susednih katastarskih, odnosno građevinskih parcela.

Član 19a

Ukoliko je pri formiranju građevinske parcele u skladu sa urbanističkim planom potrebno spojiti katastarske parcele u državnoj svojini sa pravom korišćenja sa katastarskom parcelom u državnoj svojini sa pravom zakupa, Gradonačelnik na predlog Komisije za građevinsko zemljište donosi odluku o pretvaranju prava zakupa u pravo korišćenja.

Član 19b

U slučaju ako na građevinskom zemljištu u državnoj svojini koji Grad daje u zakup radi izgradnje stambenog, poslovnog ili stambeno-poslovnog objekta ne postoje uslovi za obezbeđenje prostora za parkiranje vozila u vidu garaža ili parking mesta, investitor je dužan, da u skladu sa izvodom iz urbanističkog plana, u blizini objekta koji se gradi, izgradi potrebna parking mesta na javnoj površini.

1. Davanje zemljišta u zakup

Član 20

Odluku o raspisivanju javnog oglasa donosi Gradonačelnik, na predlog Komisije za građevinsko zemljište (u daljem tekstu: Komisija).

Odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje ostalog građevinskog zemljišta u zakup objavljuje se u "Službenom listu Opštine Subotica", u listu "Subotičke novine", u listu "Magyar Szó" i u dnevnom listu koji izlazi na celoj teritoriji Republike Srbije, kao i preko drugih sredstava informisanja.

Član 21

Postupak javnog nadmetanja, odnosno prikupljanja ponuda sprovodi Komisija za građevinsko zemljište koju imenuje Skupština grada.

Član 22

U postupku javnog nadmetanja, odnosno prikupljanja ponuda ne mogu učestvovati predsednik niti članovi komisije za sprovođenje postupka.

Član 23

Stručne i administrativne poslove za Komisiju vrši Direkcija.

Član 24

Oglas o javnom nadmetanju, odnosno prikupljanju ponuda sadrži naročito:

1) opis i bliže podatke o građevinskoj parceli,

2) stepen komunalne opremljenosti građevinske parcele,

3) uslove za izgradnju na parceli (namena objekta, spratnost, površina objekta u m2, gabarit i dr.) i rok izgradnje,

4) posebne uslove u pogledu obaveze izgradnje potrebnog broja parking mesta na javnoj površini (u smislu člana 19b ove Odluke),

5) rok trajanja zakupa,

6) početni iznos za javno nadmetanje čini zakupnina i naknada za uređivanje građevinskog zemljišta, a predmet nadmetanja je samo iznos zakupnine, dok je naknada za uređivanje građevinskog zemljišta fiksna;

7) rok privođenja zemljišta nameni za sporedne objekte (garaže i dr.) ne može biti duži od jedne godine, a za ostale investicione objekte rok je najduže 5 godina,

8) obavezu učesnika da uplati depozit od 10% iznosa iz tačke 5. ovog člana,

9) rok za podnošenje prijave odnosno ponude,

10) podatke o dokumentaciji koju treba priložiti uz prijavu na oglas kao i način i rok podnošenja prijave odnosno ponude,

11) način i rok objavljivanja rezultata,

12) ostale podatke o obavezama učesnika na javnom nadmetanju, odnosno u postupku prikupljanja ponuda javnim oglasom.

Javno nadmetanje, odnosno otvaranje prikupljenih ponuda se može održati najranije 15 dana po objavljivanju oglasa.

Član 25

Oglasom o javnom nadmetanju ili prikupljanju ponuda može se predvideti da deo zakupnine i naknade za uređenje zemljišta ostvaren na javnom nadmetanju odnosno prikupljanjem ponuda, predstavlja udeo u vlasništvu Grada na objektu koji se gradi.

U slučaju iz stava 1. ovog člana međusobni odnosi o zajedničkom ulaganju će se regulisati posebnim ugovorom.

A) Davanje zemljišta u zakup javnim nadmetanjem

Član 26

Na javnom nadmetanju mogu da učestvuju pravna i fizička lica koja se pismeno prijave do dana utvrđenog oglasom.

Prijava pravnog lica sadrži: naziv i sedište, registarski broj iz sudskog registra, naziv suda kod koga je registrovano, poreski identifikacioni broj, prijava se overava potpisom i pečatom ovlašćenog lica.

Prijava fizičkog lica sadrži: ime i prezime, adresu i jedinstveni matični broj građana, a ako je to lice preduzetnik i podatke o upisu u registar nadležnog organa (broj, datum, i naziv organa) i poreski identifikacioni broj.

Prijava treba da sadrži sve podatke o građevinskoj parceli za koje se ista podnosi.

Uz prijavu učesnik je dužan priložiti:

- overenu fotokopiju akta o registraciji;

- dokaz o uplati depozita;

- rešenje o upisu radnje u Registar;

- izjavu da prihvata uslove izgradnje objekta iz oglasa.

Član 27

Na omotu prijave označava se vreme prijema, a podnosiocu u slučaju lične predaje, izdaje se pismena potvrda o predaji prijave.

Prijave koje su podnete posle oglašenog roka neće se uzimati u obzir.

Ako prijava učesnika ne sadrži sve podatke predviđene oglasom ili su podaci suprotno objavljenim uslovima ili nije primljen dokaz o uplati depozita, Komisija će zatražiti od učesnika da nedostatke otklone dva dana pre početka javnog nadmetanja.

Učesnik koji ne postupi po zahtevu Komisije, gubi pravo učešća na javnom nadmetanju.

Član 28

Javno nadmetanje će se održati ako istom pristupi najmanje dva učesnika i to lično ili preko ovlašćenog punomoćnika.

Smatra se da je javno nadmetanje održano i kad istom pristupi samo jedan učesnik, s tim što se zakupnina i naknada za uređivanje zemljišta utvrđuju u početnom (najnižem) iznosu kod javnog nadmetanja.

Ukoliko na javno nadmetanje ne pristupi ni jedan učesnik ili javno nadmetanje ne uspe, postupak oglašavanja će se ponoviti.

Član 29

Javno nadmetanje otvara predsednik ili ovlašćeni član Komisije i utvrđuje:

1) broj blagovremenih i potpunih prijava;

2) broj neblagovremenih i nepotpunih prijava;

3) nazive odnosno imena učesnika koji su stekli pravo učešća na javnom nadmetanju;

4) prisutne učesnike javnog nadmetanja odnosno njihove zakonske zastupnike ili ovlašćene predstavnike i da li imaju urednu punomoć - ovlašćenje da učestvuju na javnom nadmetanju.

Član 30

Predsednik ili ovlašćeni član Komisije objavljuje početni iznos i poziva učesnike da daju svoje ponude iznosa uvećane za najmanje 1% od početnog iznosa.

Učesnici se javljaju za davanje ponude podizanjem ruke.

Predsednik ili ovlašćeni član Komisije pokretom ruke dozvoljava učesniku koji se najranije javio, da dâ svoju ponudu.

Učesnik javnog nadmetanja dužan je da javno i glasno kaže u ime kojeg ponuđača koji iznos nudi.

Predsednik ili ovlašćeni član Komisije pita tri puta da li neko daje više od najvećeg prethodno ponuđenog iznosa i konstatuje posle trećeg poziva koji je najveći iznos ponuđen i ime ponuđača.

Član 31

O radu Komisije vodi se zapisnik u koji se unosi, naročito:

1) mesto, dan i čas početka javnog nadmetanja;

2) imena članova Komisije sa naznačenjem akta o obrazovanju Komisije;

3) imena prisutnih učesnika odnosno njihovih zakonskih zastupnika ili ovlašćenih predstavnika sa naznačenjem broja i datuma njihovih ovlašćenja;

4) naziv odnosno ime učesnika koji nisu prisutni javnom nadmetanju;

5) rezultat pregleda dokumentacije i naznačenje prijava koje ne ispunjavaju uslove za dalje učestvovanje u javnom nadmetanju odnosno ime podnosilaca prijave koji nisu stekli pravo na učešće u javnom nadmetanju i razloge;

6) tok i rezultat javnog nadmetanja;

7) konstatacija da je postupak javnog nadmetanja propisno sproveden i primedbe predstavnika učesnika koji se odnose na rad Komisije, tok postupka javnog nadmetanja i na sadržinu zapisnika.

Zapisnik o radu Komisije potpisuju svi učesnici javnog nadmetanja.

Učesnik koji je ponudio najveći iznos potpisuje izjavu da je ponudio najveći iznos sa naznakom visine iznosa.

Potom predsednik Komisije oglašava da je javno nadmetanje završeno.

Član 32

Zapisnik o javnom nadmetanju sa prijavama i dokumentacijom, dostavlja se u roku od pet dana od dana održavanja javnog nadmetanja, sa predlogom o davanju u zakup, Gradonačelniku radi donošenja rešenja o davanju zemljišta u zakup.

Rešenje o davanju zemljišta u zakup sadrži:

- podatke o zakupcu;

- opis i bliže podatke o građevinskoj parceli;

- opis i bliže podatke o objektu koji se gradi;

- visinu zakupnine i naknade za uređenje zemljišta;

- rok trajanja zakupa;

- rok privođenja zemljišta nameni;

- obavezu izgradnje potrebnog broja parking mesta na javnoj površini, ukoliko su se stekli uslovi u smislu člana 19b ove Odluke;

- obavezu zakupca da, u roku od 30 dana od dana konačnosti Rešenja o davanju u zakup, zaključi sa Direkcijom i Gradom u čije ime ugovor potpisuje Gradonačelnik ugovor o zakupu;

- napomenu da u slučaju da lice kome je zemljište dato u zakup ne zaključi ugovor o zakupu, u gore navedenom roku, Rešenje o davanju u zakup se stavlja van snage i nema pravo na povraćaj uplaćenog depozita.

Član 33

O donetom Rešenju Gradonačelnika pismeno, uz ličnu dostavu, obaveštavaju se svi učesnici u postupku, sa poukom o pravu na prigovor na istu u roku od osam dana od dana prijema odluke.

O prigovoru na Rešenje Gradonačelnika odluku donosi Skupština grada.

Protekom roka za prigovor Rešenje se smatra konačnim.

Član 34

Grad u čije ime ugovor potpisuje Gradonačelnik, Direkcija i zakupac zaključuju ugovor o zakupu koji sadrži naročito:

- podatke o građevinskoj parceli;

- podatke o nameni i veličini objekta koji se gradi;

- visinu zakupnine, rok i način plaćanja;

- rok trajanja zakupa;

- rok za privođenje zemljišta nameni;

- obavezu izgradnje potrebnog broja parking mesta na javnoj površini, ukoliko su se stekli uslovi u smislu člana 19b ove Odluke;

- iznos naknade za uređenje građevinskog zemljišta, rok i način plaćanja;

- prava i obaveze u slučaju neizvršenja obaveza.

Izvršavanje i prava i obaveza iz ugovora iz stava 1. ovog člana, prati Direkcija.

Član 35

Ugovor o zakupu se zaključuje u roku od 30 dana od dana konačnosti Rešenja o davanju zemljišta u zakup, odnosno od dana dostavljanja istog licu kome je ostalo neizgrađeno građevinsko zemljište dato u zakup.

Direkcija je obavezna da sve učesnike u postupku pismenim putem obavesti o zaključenju ugovora iz stava 1. ovog člana, u roku od 5 dana.

Ako lice kome je dato u zakup ostalo neizgrađeno građevinsko zemljište, svojom krivicom, ne zaključi ugovor u roku iz stava 1. ovog člana, Gradonačelnik, na predlog Direkcije, doneće Rešenje o stavljanju van snage akta o davanju zemljišta u zakup.

Lice iz stava 2. ovog člana nema pravo na povraćaj uplaćenog depozita po oglasu o javnom nadmetanju.

B) Davanje zemljišta u zakup prikupljanjem ponuda javnim oglasom

Član 36

Učesnik u postupku dodele ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta prikupljanjem ponuda javnim oglasom svoju ponudu dostavlja najkasnije tri dana pre dana određenog za otvaranje ponuda.

Na omotu ponude označava se vreme njihovog prijema, a podnosiocu, u slučaju lične predaje, izdaje se pismena potvrda o prijemu ponude.

Ponude koje su podnete posle oglašenog roka, ponude u nezatvorenom omotu i ponude koje ne sadrže potrebne dokumente i podatke neće se uzeti u obzir.

Član 37

Ponuda pravnog lica sadrži: naziv i sedište, registarski broj iz sudskog registra, naziv suda kod koga je registrovano, poreski identifikacioni broj, ponuda se overava potpisom i pečatom ovlašćenog lica.

Ponuda fizičkog lica sadrži: ime i prezime, adresu i jedinstveni matični broj građana, a ako je to lice privatni preduzetnik i podatke o upisu u registar kod nadležnog organa (broj, datum, naziv organa) i poreski identifikacioni broj.

Ponuda treba da sadrži sve podatke o građevinskoj parceli za koje se ista podnosi, iznos ponuđene zakupnine i izjavu učesnika do kog roka je spreman izgraditi objekat.

Uz ponudu učesnik je dužan priložiti:

- overenu fotokopiju akta o registraciji;

- druge uslove realizacije investicije;

- dokaz o uplati depozita;

- izjavu o prihvatanju ostalih uslova iz oglasa.

Član 38

Pre otvaranja prikupljenih ponuda, kome mogu prisustvovati svi njihovi pošiljaoci, Komisija utvrđuje koliko je ponuda primljeno, da li su predate u određenom roku i ko od ponuđača prisustvuje njihovom otvaranju.

Otvaranje se sprovodi bez obzira na broj primljenih ponuda.

Član 39

Komisija koja sprovodi postupak otvaranja ponuda dužna je da upozna prisutne sa iznosima iz istih po redosledu otvaranja ponuda.

Redosled otvaranja ponuda je po danu i času prijema počev od najranije primljenih.

Otvorene ponude pojedinačno se razmatraju i utvrđeno stanje se konstatuje i unosi u zapisnik te se na osnovu najvećeg ponuđenog iznosa utvrđuje ponuđač koji ovim stiče pravo na dodelu ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Član 40

Ukoliko se na oglas prijavi samo jedan učesnik, zemljište se može dati u zakup pod uslovom da je učesnik ponudio najmanje početni iznos zakupnine i naknade za uređivanje zemljišta i prihvatio druge uslove iz oglasa.

Član 41

U slučaju da se u postupku otvaranja ponuda utvrdi da dve ili više ponude sadrže iste ponuđene iznose, ponuđači će biti usmeno (u slučaju da prisustvuju postupku) odnosno pismeno biti obavešteni o tome da je potrebno u daljem roku od 5 radnih dana, ponude novi - veći iznos od ponuđenog.

Otvaranje novopristiglih ponuda održaće se u roku od tri dana od isteka roka iz stava 1. ovog člana o čemu će takođe pismeno biti obavešteni ponuđači koji dostavljaju nove ponude.

Postupak iz ovog člana će se ponavljati sve dok jedan od ponuđača ne ponudi najveći iznos.

Član 42

O radu Komisije vodi se zapisnik shodno članu 31. ove odluke.

Član 43

Zapisnik o javnom nadmetanju sa prijavama i dokumentacijom, dostavlja se u roku od dva dana od dana održavanja javnog nadmetanja, sa predlogom o davanju u zakup, Gradonačelniku radi donošenja rešenja o davanju ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta u zakup.

Rešenje o davanju u zakup ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta u postupku prikupljanja ponuda javnim oglasom donosi Gradonačelnik.

Rešenje iz stava 1. ovog člana sadrži sve elemente Rešenja iz člana 32. ove odluke.

Član 44

Odredbe članova 33, 34. i 35. ove odluke primenjuju se i u postupku dodele građevinskog zemljišta u zakup, prikupljanjem ponuda javnim oglasom.

C) Davanje zemljišta u zakup neposrednom pogodbom

Član 45

Ostalo neizgrađeno građevinsko zemljište se daje u zakup neposrednom pogodbom na pisani zahtev lica kome se u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", br. 47/03) zemljište može dati u zakup neposrednom pogodbom.

Član 46

Zahtev za davanje u zakup građevinskog zemljišta iz člana 45. ove odluke, podnosi se komisiji iz člana 21. ove odluke.

Komisija utvrđuje osnovanost podnetog zahteva i predočava podnosiocu zahteva uslove za davanje tog zemljišta u zakup, koji se o istim izjašnjava pismenom izjavom.

Komisija sačinjava predlog koji u roku od 8 dana, sa pismenim izjašnjenjem podnosioca zahteva, dostavlja Gradonačelniku.

Rešenje o davanju u zakup neposrednom pogodbom donosi Gradonačelnik.

Na osnovu akta iz stava 4. ovog člana zaključuje se ugovor o zakupu sa licem kome je dodeljeno zemljište i sa Direkcijom i Gradom u čije ime ugovor potpisuje Gradonačelnik.

2. Ostale odredbe o zakupu

Član 47

Zakupac ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta ima pravo i obavezu da na zemljištu izgradi predviđeni objekat, na kom objektu stiče pravo svojine i da objekat i zemljište koristi u skladu sa njihovom namenom.

Član 48

Potpisi ugovarača na ugovoru o zakupu, overavaju se u sudu.

Ugovor o zakupu upisuje se u javne knjige evidencije o nepokretnosti.

Član 49

U slučaju kada je ugovor o zakupu zaključen sa više zakupaca, svaki zakupac, u toku roka za izgradnju objekta, može pismeno da izjavi da želi da raskine ugovor o zakupu u odnosu na svoj deo i prava i obaveza, ukoliko je postignuta pismena saglasnost o preuzimanju njegovih prava i obaveza iz ugovora o zakupu, sa svim zakupcima.

Predlog za raskid ugovora iz stava 1. ovog člana, zakupac podnosi Direkciji zajedno sa pismenim saglasnostima ostalih zakupaca i izjavama da preuzimaju njegova prava i obaveze iz ugovora.

Na predlog Direkcije Gradonačelnik donosi Rešenje o davanju saglasnosti za raskid ugovora i preuzimanje prava i obaveza od strane ostalih zakupaca.

U skladu sa Rešenjem iz stava 3. ovog člana Direkcija, Grad u čije ime ugovor potpisuje Gradonačelnik i zakupci zaključuju aneks ugovora o zakupu u roku od 30 dana.

Član 50

Zakupcu koji ostvari pravo zakupa ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta na javnom nadmetanju, po ceni koja je najmanje za 50% viša od početne cene, može se na njegov zahtev odrediti još jedan ili više zakupaca pod uslovom:

- da uz zahtev podnese izjavu da zbog u međuvremenu nastalih finansijskih razloga neće biti u mogućnosti da zemljište privede planiranoj nameni u ugovorenom roku,

- da nov ili novi zakupci daju izjave da će u zajedničkom ulaganju ili poslovno-tehničkoj saradnji sa postojećim zakupcem predviđeni objekat završiti znatno pre ugovorenog roka za privođenje zemljišta planiranoj nameni,

- da srazmer zakupa zemljišta, zakupci odrede sporazumno,

- da isplatu eventualno neizmirenih obaveza zakupa ili naknade za uređivanje građevinskog zemljišta ili drugih obaveza iz zakupa regulišu sporazumno sa zakupodavcem.

Zakupcu kojem ističe rok za privođenje zakupljenog zemljišta planiranoj nameni, a očito je da planirani objekat neće završiti u ugovorenom roku, može se na njegov zahtev ili uz njegov pristanak odrediti još jedan ili više zakupaca.

Postupak određivanja novog ili novih zakupaca postojećem, vršiće se shodno odredbama člana 46. ove Odluke.

V/a PRIBAVLJANJE OSTALOG NEIZGRAĐENOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Član 50a

Pribavljanje ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta se vrši na način predviđen Zakonom.

Kada se zemljište pribavlja teretnim pravnim poslom, isto se čini po prometnoj vrednosti.

Odluku o pribavljanju ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta donosi Gradonačelnik na predlog Komisije.

VI PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 51

Do donošenja programa iz člana 4. ove odluke, primenjivaće se do sada važeći programi.

Član 52

Lica iz člana 86. stav 4. Zakona o planiranju i izgradnji imaju pravo prvenstva u postupku davanja javnog građevinskog zemljišta i ostalog neizgrađenog građevinskog zemljišta u zakup, pod uslovom da prihvate plaćanje najvišeg izlicitiranog iznosa, odnosno da stave ponudu jednaku najpovoljnijoj ponudi u postupku prikupljanja ponuda.

Lica iz člana 86. stav 1, 2. i 3. Zakona o planiranju i izgradnji mogu podneti zahtev za donošenje rešenja o prestanku prava korišćenja građevinskog zemljišta u državnoj svojini i pre isteka zakonom propisanih rokova za izgradnju objekta, a u cilju sprovođenja postupka davanja zemljišta u zakup u skladu sa stavom 1. ovog člana.

Član 53

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o građevinskom zemljištu ("Službeni list Opštine Subotica", broj 10/1996 i 18/96) i Pravilnik o načinu i postupku davanja gradskog građevinskog zemljišta na trajno korišćenje ("Službeni list Opštine Subotica", broj 43/2002).

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važe odredbe Odluke o izgradnji pomoćnih objekata i postavljanju manjih montažnih objekata ("Službeni list Opštine Subotica", broj 13/96, 8/97, 21/98, 25/99, 19/02 i 31/02) koji su u suprotnosti sa ovom odlukom.

Do donošenja opštih akata na osnovu ovlašćenja Zakona o planiranju i izgradnji, primenjivaće se odredbe opštih akata, ako nisu u suprotnosti sa ovom odlukom.

Član 54

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom list Opštine Subotica".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o građevinskom zemljištu

("Sl. list opštine Subotica", br. 31/2005)

Član 15

U Prilogu Odluke o građevinskom zemljištu - Spisku brojeva katastarskih parcela (po članu 3. Odluke) menja se svojstvo javnog građevinskog zemljišta označenog sa parc. broj 5468/3 K.O. Stari grad u površini od 00-46 kvm, državne svojine u vlasništvu Republike Srbije s pravom korišćenja Opštine Subotica, u ostalo građevinsko zemljište.

Menja se svojstvo ostalog građevinskog zemljišta označenog sa parc. broj 2007. K.O. Stari grad u površini od 05 - 15 kvm, državne svojine u vlasništvu Republike Srbije s pravom korišćenja Opštine Subotica, u javno građevinsko zemljište.

U Prilogu Odluke - Spisku brojeva katastarskih parcela - dopunjuje se spisak brojeva katastarskih parcela koje predstavljaju javno građevinsko zemljište sa brojem parcele iz stava 1. ovog člana.

Član 16

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Opštine Subotica".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o građevinskom zemljištu

("Sl. list opštine Subotica", br. 32/2006)

Član 4

U prilogu ove Odluke, u spisku brojeva građevinskih parcela (po članu 3. Odluke), menja se svojstvo javnog građevinskog zemljišta označenog sa parc. br. 5465/2 K.O. Stari grad u površini 00-42 m2, državne svojine u vlasništvu Republike Srbije, sa pravom korišćenja Opštine Subotica, u ostalo građevinsko zemljište.

U prilogu ove Odluke - spisku brojeva katastarskih parcela briše se parcela iz stava 1. ovog člana.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Opštine Subotica".

 

PRILOG ODLUKE O GRAĐEVINSKOM ZEMLJIŠTU

SPISAK BROJEVA KATASTARSKIH PARCELA (PO ČLANU 3. ODLUKE)

 

K.O. PALIĆ

1

 

Broj parcele

Podbroj

01784

004

01785

002

01787

002

01787

002

01788

001

01789

003

01790

002

01791

002

01792

002

01793

002

01794

002

01795

004

01795

006

01795

008

01798

002

01801

002

01804

002

01806

002

01808

002

01911

002

01983

003

01985

003

01985

004

01986

003

01986

004

01987

003

01987

004

01988

002

01989

002

01990

002

01991

002

01992

003

01992

005

01993

002

01994

002

01995

002

01996

002

01997

003

01997

005

01998

002

01999

002

02000

002

02001

002

02002

002

02003

002

02004

002

02005

002

02017

002

02043

004

02043

005

02043

006

02044

002

02045

002

02046

002

02047

002

02048

002

02049

002

02050

002

02051

002

02052

002

02053

003

02053

005

02054

002

02055

002

02056

002

02057

002

02058

002

02059

003

02059

005

02060

002

02061

002

02062

002

02063

002

02064

002

02065

002

02066

002

02067

002

02068

002

02135

002

02185

003

02186

005

02186

006

02187

004

02187

005

02188

002

02189

003

02189

004

02190

002

02191

002

02192

002

02193

002

02194

002

02195

002

02196

002

02197

002

02198

002

02199

002

02200

002

02201

002

02202

002

02203

002

02204

002

02205

002

02269

004

02269

005

02271

002

02272

002

02273

002

02273

003

02274

001

02274

001

02274

002

02274

003

02275

002

02275

003

02285

002

02286

002

02287

002

02288

002

02289

003

02289

004

02289

005

02290

003

02290

004

02291

002

02292

002

02293

002

02294

002

02295

002

02296

002

02297

002

02298

002

02299

002

02300

002

02301

004

02301

006

02301

008

02302

003

02302

005

02303

003

02304

002

02305

003

02305

005

02306

002

02307

004

02307

006

02307

008

02308

002

02309

002

02310

002

02311

002

02312

002

02313

003

02313

004

02314

002

02315

003

02315

004

02326

002

02327

002

02329

002

02330

002

02331

002

02332

002

02333

002

02334

002

02335

002

02336

002

02337

002

02338

002

02339

002

02340

002

02341

002

02341

002

02531

002

02532

002

03881

012

03881

013

02881

014

03881

015

03882

007

03882

008

03883

009

03883

010

03926

002

03926

002

03926

002

03927

002

03928

002

03929

001

03929

001

03929

001

03929

002

03930

002

03931

002

03938

001

03939

002

03940

002

03941

002

03942

002

03943

002

03985

005

04011

002

04015

002

04017

001

04018

002

04021

003

04022

005

04022

006

04022

007

04024

004

04024

005

04024

006

04026

002

04027

002

04029

002

04031

002

04034

002

04037

002

04038

002

04039

002

04042

002

04043

002

04044

002

04045

002

04047

002

04050

002

04051

002

04053

002

04055

002

04057

002

04058

002

04059

002

04060

002

04061

002

04062

002

04063

002

04064

002

04065

002

04066

002

04067

002

04068

002

04070

002

04072

002

04073

002

04074

002

04075

002

04075

003

04076

002

04077

002

04078

003

04078

004

04078

006

04079

001

04079

002

04079

004

04079

005

04096

002

04097

003

04097

004

04098

002

04101

002

04102

002

04104

002

04106

002

04108

002

04109

002

04110

002

04111

002

04112

002

04115

002

04116

002

04117

002

04118

003

04118

004

04119

001

04119

005

04119

006

04239

002

04239

003

04239

004

04252

002

04253

001

04253

001

04253

001

04253

002

04254

002

04255

002

04256

002

04259

003

04260

002

04272

002

04272

004

04273

003

04273

003

04273

004

04273

005

04273

007

04274

002

04274

003

04275

003

04275

004

04276

002

04278

002

04279

007

04279

008

04279

009

04282

002

04284

002

04285

005

04285

006

04287

007

04287

008

04287

009

05086

002

05089

002

05089

002

05090

002

05094

002

05098

002

05099

003

05099

003

05099

003

05101

002

05102

002

05104

002

05106

003

05106

004

05107

002

05108

000

05109

002

05110

002

05111

003

05111

004

05112

002

05114

002

05115

002

05116

002

05118

002

05119

002

05121

003

05122

009

05122

010

05122

012

05122

015

05139

002

05140

002

05141

002

05142

002

05142

002

05142

002

05143

001

05144

002

05145

001

05145

001

05146

002

05147

002

05148

002

05149

003

05149

004

05180

002

05181

001

05181

003

05182

002

05182

002

05182

002

05183

002

05183

002

05183

002

05184

002

05184

002

05184

002

05185

002

05187

002

05188

002

05190

002

05191

002

05192

002

05193

002

05194

002

05264

002

05436

002

05436

004

05502

002

05504

002

05506

002

05507

002

05508

001

05508

002

05509

002

05524

003

05524

007

05524

008

05524

010

05524

011

05524

012

05525

001

05525

001

05525

001

05525

007

05531

002

05533

002

05534

002

05535

002

05536

002

05537

001

05538

002

05539

001

05540

002

05546

002

05547

002

05548

002

05568

002

05569

002

05570

002

05571

002

05572

002

05577

002

05578

002

05579

002

05580

002

05581

001

05581

002

05581

003

05582

002

05583

004

05583

005

05583

006

06058

002

06210

002

06212

002

06214

002

06215

002

06215

002

06216

002

06216

003

06216

004

06216

011

06216

012

06216

013

06217

002

06233

002

06234

002

06247

002

06248

002

06249

002

06250

002

06252

002

06253

002

06267

002

06273

005

06273

007

06273

009

06273

011

06276

002

06287

002

06287

003

06288

002

06295

004

06492

002

06492

003

06493

001

06493

001

06494

001

06494

002

06496

004

06496

004

06496

005

06521

006

06522

002

06523

003

06524

001

06524

001

06524

001

06524

002

06525

002

06526

001

06526

003

06527

004

06527

005

06527

006

06531

002

06532

002

06533

002

06534

001

06535

002

06536

001

06537

001

06543

001

06544

002

06545

002

06558

002

06559

005

06559

006

06559

007

06559

008

06559

009

06561

003

06561

005

06561

006

06561

007

06561

008

06561

009

06561

010

06562

001

06562

003

06563

000

06564

002

06566

002

06567

001

06567

011

06570

005

06570

006

06570

007

06571

002

06571

003

06572

001

06572

002

06572

003

06573

001

06573

002

06574

001

06574

002

06575

003

06575

004

06575

005

06575

006

06578

003

06579

001

06579

003

06579

004

06584

002

06584

003

06585

002

06585

003

06590

002

06591

000

06591

000

06591

000

06592

002

06593

000

06593

000

06593

000

06594

002

08700

002

08785

002

08786

018

08786

020

08789

010

08789

011

08789

011

08789

012

08789

014

08789

015

08789

017

08790

002

08790

004

08791

002

08791

003

08794

002

08794

002

08794

002

08794

003

08795

004

08796

003

08796

004

08892

002

08895

004

09487

002

09491

002

09492

004

09492

005

09493

002

09493

002

09494

002

09494

003

09495

002

09495

002

09495

002

09496

002

09496

002

09496

002

09496

003

09497

003

09497

004

09497

005

09497

007

09498

002

09498

004

09499

002

09500

001

09500

011

09500

012

09500

014

09500

016

09500

018

09500

020

09500

022

09500

023

09500

024

09500

025

09500

026

09500

027

09501

000

09501

000

09501

000

09502

003

09503

002

09506

002

10972

004

10972

006

10975

003

10975

004

10975

005

00071

001

00071

002

00071

003

00071

006

00201

002

00442

004

00445

003

00448

003

00476

004

00503

002

00509

008

00673

007

00796

000

00896

000

00913

001

00975

000

01378

000

01451

000

01550

003

01556

002

01560

002

01562

000

01570

001

01573

002

01573

010

01576

000

01582

000

01583

002

01583

003

01592

000

01600

002

01628

006

01634

003

01641

001

01641

005

01641

006

01641

007

01641

008

01641

011

01641

013

01641

015

01641

016

01641

017

01641

018

01664

006

01664

012

01680

002

01680

004

01680

005

01681

002

01683

002

01687

002

01688

002

01689

005

01697

003

01697

005

01700

002

01701

002

01709

002

01710

003

01710

005

01722

008

01722

010

01732

005

01733

006

01733

008

01733

010

01733

012

01756

001

02018

001

02018

002

02019

001

02020

001

02021

001

02022

001

02023

001

02024

001

02025

001

02025

002

02137

004

02137

005

02138

003

02142

002

02143

002

02144

002

02145

002

02146

002

02147

002

02148

002

02149

002

02150

002

02151

002

02152

002

02153

002

02154

002

02155

002

02158

002

02159

002

02160

002

02161

002

02163

003

02163

004

02164

003

02164

004

02165

002

02166

002

02167

002

02168

002

02169

002

02170

002

02171

002

02172

002

02173

002

02174

003

02174

004

02175

002

02176

002

02177

002

02178

002

02179

002

02180

002

02181

004

02181

005

02182

002

02183

002

02184

002

02185

002

02186

003

02186

004

02187

002

02187

003

02187

006

02287

003

02326

001

02326

003

02326

005

02386

002

02387

002

02388

002

02389

002

02390

002

02391

002

02392

002

02393

002

02394

002

02395

002

02396

002

02397

002

02398

002

02402

002

02406

003

02408

002

02409

005

02409

006

02409

007

02409

008

02410

002

02411

002

02412

002

02413

002

02414

002

02415

002

02416

002

02417

002

02418

002

02419

004

02419

005

02419

006

02420

002

02421

002

02422

002

02423

002

02424

002

02425

002

02429

002

02430

002

02431

003

02431

004

02432

007

02432

008

02432

009

02432

010

02432

011

02434

002

02435

002

02436

002

02437

002

02438

002

02439

002

02440

002

02441

002

02442

002

02443

002

02444

003

02444

004

02445

002

02446

002

02447

002

02448

002

02449

002

02450

003

02452

002

02453

002

02454

002

02456

002

02457

002

02458

002

02459

002

02460

002

02461

002

02547

000

02680

000

03133

000

03144

000

03161

000

03162

000

03232

000

03241

000

03605

000

03613

000

03616

000

03619

000

03620

002

03620

004

03620

006

03620

007

03620

008

03620

010

03620

012

03620

015

03620

017

03620

019

03620

021

03620

023

03620

024

03620

025

03620

027

03620

029

03620

030

03620

033

03620

036

03620

038

03620

040

03624

001

03629

001

03629

003

03629

005

03629

006

03629

008

03629

009

03629

010

03630

017

03630

018

03630

020

03630

023

03630

024

03630

026

03630

031

03630

032

03630

034

03630

039

03630

040

03634

000

03636

005

03638

001

03638

003

03638

005

03638

007

03640

000

03642

000

03644

000

03645

005

03645

006

03647

000

03648

000

03669

008

03670

003

03724

000

03755

000

03851

000

04384

001

05696

012

06052

000

06053

000

06058

001

06058

003

06059

001

06070

000

06522

001

06939

000

06941

000

06959

018

06959

019

07621

010

09292

000

09670

005

10011

014

10017

001

10018

001

10978

000

00070

001

00070

002

00070

003

00070

006

00070

009

00160

005

00866

000

01395

000

01405

001

01423

000

01424

001

01547

000

01911

001

01911

003

02017

001

02017

003

02135

001

02135

003

02257

001

02257

003

02275

001

02403

000

02462

000

02531

001

02531

003

02532

001

02532

003

02532

005

02771

000

02832

000

02904

000

02954

000

03007

000

03031

000

03175

003

03176

002

03177

002

03178

002

03179

002

03180

002

03181

002

03182

002

03183

002

03184

002

03185

002

03186

002

03187

002

03188

002

03242

000

03251

000

03274

000

03286

000

03307

000

03357

000

03400

000

03402

000

03403

000

03405

000

03420

000

03427

000

03429

000

03450

000

03476

000

03484

000

03501

000

03503

000

03513

001

03513

002

03567

000

03633

000

03687

000

03692

000

03704

000

03709

001

03711

000

03716

000

03717

000

03736

000

03762

000

03771

000

03798

000

03864

001

03925

000

03942

001

03942

003

03943

001

04011

001

04125

000

04202

000

04239

001

04239

005

04272

001

04272

003

04303

000

04363

000

04408

000

04441

000

04460

000

04489

000

04498

000

04503

000

04506

000

04533

000

04579

000

04589

000

04605

000

04633

000

04659

000

04673

000

04684

000

04685

000

04689

000

04756

000

04807

000

04826

001

04837

001

04837

002

04915

000

04952

000

05046

000

05119

001

05119

003

05219

000

05263

001

05263

002

05264

001

05264

003

05316

000

05411

000

05412

000

05439

000

05495

000

05496

000

05548

001

05566

000

05572

001

05572

003

05627

000

05635

000

05677

000

05691

000

05692

000

05693

000

05749

000

06049

000

06051

000

06054

000

06055

000

06056

000

06057

000

06060

000

06061

000

06088

000

06108

001

06108

002

06108

003

06295

001

06295

002

06295

003

06295

005

06351

000

06410

000

06901

000

06925

001

06925

002

06925

003

06949

000

07026

000

07068

000

07069

001

07190

000

07213

000

07343

000

07551

000

07905

000

07924

000

07944

000

07959

000

07960

000

08003

000

08029

000

08325

000

08420

000

08537

000

08617

004

08657

000

08700

001

08700

003

08896

000

09142

000

09280

000

09368

000

09377

000

09536

000

09997

000

10437

000

10465

000

10561

000

10594

000

10650

000

10718

000

10973

001

10973

002

10973

003

10974

001

10974

002

10975

001

10975

002

10976

000

10977

001

10979

000

06464

002

06469

005

06469

006

06470

004

01452

000

01472

000

01602

004

01611

000

10169

000

10497

000

10910

002

10911

003

10912

006

10922

001

10923

001

10972

001

10972

003

10972

005

 

K.O. STARI GRAD

2

 

Broj parcele

Podbroj

19274

000

19321

000

19395

000

19409

000

19427

000

19438

000

19467

000

19503

000

19584

000

19604

000

19630

000

19709

000

19710

000

19965

000

20046

000

20212

000

20213

001

20213

002

20213

003

20213

004

20213

005

20213

006

20213

007

20213

008

20213

009

20213

010

20213

011

20213

012

20213

013

20553

001

20592

000

20703

000

20754

000

20875

000

20998

007

21024

000

21493

001

21493

002

21493

003

21493

004

21573

001

21573

002

21573

003

21573

004

21573

005

21573

006

21573

007

21573

008

21573

009

21574

002

21574

003

21574

004

21574

005

21574

006

21575

004

21575

022

21578

006

21660

001

21660

002

21676

000

21701

000

21726

000

21756

000

21782

013

21958

000

22045

000

22073

000

22121

000

22151

000

22168

000

22301

001

22343

001

22454

000

22982

000

22983

000

23083

000

23084

000

23284

000

23285

000

23336

000

23424

000

23480

000

23724

000

23834

000

23835

000

24022

000

24128

000

24264

000

24563

000

24750

000

24807

000

24980

000

25045

000

25107

000

25176

000

25210

000

25247

000

25301

000

25371

000

25494

000

25532

000

25533

000

25534

000

25535

000

25536

000

27012

020

27012

025

27012

031

27012

033

27013

018

27013

023

27013

029

27014

017

27014

022

27014

027

27014

044

27014

049

27014

054

27015

017

27015

022

27015

027

27015

044

27015

049

27015

054

27016

017

27016

022

27017

001

27017

017

27017

022

27017

026

27017

042

27017

047

27017

051

27017

067

27017

072

28083

000

28823

000

28970

000

29037

000

29083

000

29112

000

29400

000

29614

000

29766

000

29786

000

29812

000

29813

000

29860

000

29892

000

29958

000

29991

000

30011

000

30111

001

30202

000

30232

000

30253

000

30273

000

30342

000

30387

000

30449

000

30520

000

30573

000

30596

000

30838

000

30851

000

30900

000

31089

000

31090

000

31091

000

31092

000

31093

000

31117

000

31119

000

31120

000

31121

000

02521

000

03652

002

19233

000

19353

000

19371

000

19665

000

19809

000

19822

000

19875

000

19890

000

19906

000

19931

000

19964

000

19974

000

19993

000

20012

000

20079

000

20118

000

20158

000

20175

000

20176

001

20176

001

20176

002

20176

003

20179

001

20180

001

20180

002

20181

002

20183

000

20208

000

20214

000

20324

002

20345

000

20365

000

20397

000

20401

000

20465

000

20520

000

20650

000

20677

000

20708

000

20743

000

20746

009

20806

002

20806

010

20846

000

20847

000

20884

000

20886

000

20904

000

20934

000

20970

000

21025

000

21031

000

21048

000

21182

000

21183

000

21186

000

21271

000

21362

000

21439

004

21455

001

21455

002

21455

003

21455

004

21455

005

21551

000

21637

000

21664

000

21716

000

21781

000

21795

000

21829

000

21893

000

21897

000

22021

000

22133

000

22193

000

22197

000

22300

000

22317

001

22380

000

22488

000

22562

001

22586

000

22665

000

22692

000

22809

000

22810

000

22822

000

22860

000

22922

000

22961

000

23017

000

23116

000

23203

000

23223

000

23233

000

23317

000

23513

000

23840

000

23867

000

23869

000

23890

000

23942

000

23958

000

23982

000

23998

000

24094

000

24394

000

24398

000

24399

000

24440

000

24534

000

24569

000

24605

000

24630

000

24675

000

24687

000

24726

001

24745

000

24766

000

24776

000

24842

000

24865

000

24902

000

24907

000

24912

000

25451

000

25531

000

26168

000

26195

000

26206

000

26289

000

26297

000

26366

000

26391

001

26391

002

26409

000

26435

000

26467

000

26532

000

26602

000

26618

000

26652

000

26697

000

26819

000

26824

000

26857

000

26909

000

26970

000

27011

000

27021

000

27024

000

27130

000

27140

000

27155

000

27165

000

27184

001

27189

000

27190

000

27223

000

27277

000

27281

000

27301

000

27347

000

27378

000

27416

000

27454

000

27501

000

27531

000

27562

000

27581

000

27602

000

27631

000

27661

000

27681

000

27707

000

27708

001

27711

000

27712

001

27713

000

27714

000

27715

000

27716

000

27717

000

27718

000

27719

000

27720

000

27721

000

28111

000

28163

000

28719

002

29030

001

29165

000

29231

000

29286

000

29393

000

29401

000

29456

000

29511

000

29533

000

29565

000

29881

000

30217

000

30285

000

30686

000

30715

000

30828

000

30836

000

31118

000

21497

007

21534

001

21534

008

31094

000

26976

000

26977

000

 

Sledeći

Napomene

Saglasno Odluci o izmenama i dopunama Odluke o građevinskom zemljištu ("Sl. list opštine Subotica", br. 31/2005) u Spisku brojeva katastarskih parcela (po članu 3. Odluke) menja se svojstvo javnog građevinskog zemljišta označenog sa parc. broj 5468/3 K.O. Stari grad u površini od 00-46 kvm, državne svojine u vlasništvu Republike Srbije s pravom korišćenja Opštine Subotica, u ostalo građevinsko zemljište. Menja se svojstvo ostalog građevinskog zemljišta označenog sa parc. broj 2007. K.O. Stari grad u površini od 05-15 kvm, državne svojine u vlasništvu Republike Srbije s pravom korišćenja Opštine Subotica, u javno građevinsko zemljište. U Spisku brojeva katastarskih parcela - dopunjuje se spisak brojeva katastarskih parcela koje predstavljaju javno građevinsko zemljište sa brojem navedene parcele.
Saglasno Odluci o izmenama i dopunama Odluke o građevinskom zemljištu ("Sl. list opštine Subotica", br. 32/2006) u Spisku brojeva građevinskih parcela (po članu 3. Odluke), menja se svojstvo javnog građevinskog zemljišta označenog sa parc. broj 5465/2 K.O. Stari grad u površini od 00-42 kvm, državne svojine u vlasništvu Republike Srbije, sa pravom korišćenja Opštine Subotica, u ostalo građevinsko zemljište. U Spisku brojeva katastarskih parcela briše se navedena parcela.