REŠENJE
O OBRAZOVANJU TEHNIČKE KOMISIJE ZA OCENU STUDIJA O PROCENI UTICAJA PROJEKATA NA ŽIVOTNU SREDINU

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 17/2008)

1. Obrazuje se Tehnička komisija za ocenu studija o proceni uticaja projekta na životnu sredinu (u daljem tekstu: komisija) i to:

Za predsednika komisije imenuje se:

Sadika Mušović, dipl. pravnik - VD načelnika Odeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, gradske uprave Grada Novog Pazara.

Za članove komisije imenuju se:

- Izet Jusufović, dipl. ing. elektrotehnike, šef odseka analitike i evidencije u Policijskoj upravi Novi Pazar;

- Dževad Alibašić, dipl. ing. elektrotehnike, Sistem inženjer u Gradskoj upravi Novi Pazar;

- Jusuf Nuković, spec. radiologije, šef radiološkog odeljenja u Zdravstvenom centru Novi Pazar;

- Enes Maljevac, spec. radiologije, vlasnik dijagnostičkog centra "Eho MC";

- Hamdija Jašarević, dipl. tehnolog, parna pekara AD "Polet";

- Mesud Pučić, dipl. ing. mašinstva, mašinski inženjer u "Minel rastavljači".

2. Zadatak komisije je da ispituje studije o proceni uticaja projekata na životnu sredinu (sa izveštajem, sistematizovanim pregledom mišljenja zainteresovanih organa i organizacija i zainteresovane javnosti i izveštajem o sprovedenom postupku procene uticaja) i ocenjuje podobnost predviđenih mera za sprečavanje, smanjenje i otklanjanje mogućih štetnih uticaja na stanje životne sredine na lokaciji i bližoj okolini, u toku izgradnje projekta, rada projekta, u slučaju udesa i po prestanku rada projekta.

Komisija je dužna da izradi izveštaj sa ocenom studije o proceni uticaja projekta na životnu sredinu i da ga sa ocenom studije i predlogom odluke, bez odlaganja dostavi Odeljenju za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine gradske uprave grada Novog Pazara, najkasnije u roku od 30 dana od dana prijema dokumentacije.

3. U zavisnosti od vrste i složenosti projekta i predmeta studije o proceni uticaja projekta na životnu sredinu, načelnik Odeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine gradske uprave grada Novog Pazara posebnim rešenjem za svaki poseban predmet određivaće članovi Komisije iz reda lica određenih pod tačkom 1. ovog rešenja, s tim što će u svakom konkretnom slučaju predsednik te komisije obavezno biti jedno od lica zaposlenih u gradskoj upravi grada Novog Pazara - Odeljenje za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

4. Za svoj rad predsednik i članovi Komisije imaju pravo na novčanu naknadu.

Visinu novčane naknade koja po ovom osnovu pripada predsedniku i članovima Komisije posebnom odlukom odrediće gradonačelnik grada Novog Pazara, uz prethodno pribavljeno mišljenje gradskog veća grada Novog Pazara.

5. Troškove za isplatu naknade iz tačke 4. ovog rešenja, u bruto iznosu, snosi nosilac projekta i isti se predsedniku i članovima Komisije uplaćuje preko tekućih računa.

6. Po donošenju ovog rešenja, Komisija će doneti Poslovnik o radu Tehničke komisije za ocenu studije o proceni uticaja projekta na životnu sredinu.

7. Administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavljaće gradska uprava grada Novog Pazara - Odeljenje za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

8. Rešenje dostaviti:

- Predsedniku, članovima Komisije i načelniku Odeljenja za stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Ovo rešenje objaviti u Službenom listu Grada Novog Pazara.