ODLUKA

O NAČINU OBJAVLJIVANJA OPŠTIH AKATA I DRUGIH PROPISA ORGANA GRADA NOVOG PAZARA I O IZDAVANJU "SLUŽBENOG LISTA GRADA NOVOG PAZARA"

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 18/2008)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovom odlukom uređuje se način objavljivanja opštih akata i drugih propisa organa grada Novog Pazara i redosled njihovog objavljivanja u "Službenom listu" grada Novog Pazara.

Član 2

Opšti akti i drugi propisi organa grada Novog Pazara, kao i određeni pojedinačni akti tih organa, objavljuju se u "Službenom listu grada Novog Pazara" i na oglasnoj tabli Gradskih uprava grada Novog Pazara.

II "SLUŽBENI LIST GRADA NOVOG PAZARA"

1. Propisi i akti koji se objavljuju

Član 3

U "Službenom listu grada Novog Pazara" objavljuju se:

1) Statut grada Novog Pazara; programi razvoja grada Novog Pazara; prostorni plan Grada Novog Pazara, kao i drugi planski dokumenti u oblasti prostornog planiranja; odluka o budžetu i završnom računu gradskog budžeta; programi, odluke deklaracije i preporuke Skupštine grada; poslovnik Skupštine grada; autentična tumačenja akata koje donosi skupština grada; akti o izboru, odnosno imenovanju, postavljenju i razrešenju lica koje Skupština grada bira, imenuje ili postavlja i drugi akti Skupštine grada za koje ona odluči da se objavljuju u "Službenom listu grada Novog Pazara".

2) akti o dodeli priznanja utvrđenih opštim aktom; akti o obrazovanju stručnih i drugih službi za obavljanje poslova iz nadležnosti organa grada Novog Pazara, kao i akti o imenovanju i razrešenju lica koje imenuje Gradonačelnik.

3) pravilnici, naredbe, uputstva, poslovnik o radu, kao i drugi akti Gradskog veća za koje je to određeno odlukom i za koje Gradsko veće odluči da se objave u "Službenom listu Grada Novog Pazara".

4) propisi koje, u skladu sa zakonom ili opštim aktom, donosi Gradska uprava grada Novog Pazara ili njene organizacione jedinice (pravilnici, naredbe, uputstva) ukoliko je propisana obaveza objavljivanja tih akata u "Službenom listu grada".

5) drugi akti organa grada Novog Pazara, organizacionih delova Gradske uprave, odbora, komisija i radnih tela, kada je tim aktima propisano da se objavljuju u "Službenom listu grada Novog Pazara".

Član 4

Opšti akt i drugi propis objavljuje se u "Službenom listu grada Novog Pazara", u tekstu koji je utvrdio podnosilac tog akta.

2. Nadležnost za objavljivanje "Službenog lista"

Član 5

O objavljivanju opštih akata i drugih propisa Skupštine grada stara se Sekretar Skupštine grada.

O objavljivanju propisa i drugih akata Gradskog veća, stara se sekretar Skupštine grada.

O objavljivanju akata drugih organa i organizacija čija je obaveza objavljivanja u Službenom listu grada Novog Pazara utvrđena ovom odlukom ili drugim propisima, staraju se ti organi, odnosno organizacije.

Član 6

Organi, organizacije i lica iz člana 5. ove odluke, a naročito obrađivači opštih akata i propisa koje donose organi grada Novog Pazara, dužni su da odmah po objavljivanju propisa, utvrde da li su ti akti objavljeni u izvornom tekstu i ako utvrde da tekst objavljen u "Službenom listu grada Novog Pazara" ne odgovara izvornom tekstu, objaviće njegovu ispravku.

Kada je u objavljivanju izvornog teksta propisa ili drugog akta napravljena tehnička greška ispravku će izvršiti izdavač "Službenog lista".

3. Redosled objavljivanja propisa i drugih akata

Član 7

Opšti akti i drugi propisi objavljuju se u "Službenom listu grada Novog Pazara" po sledećem redosledu:

1) Opšti akt i drugi propisi koje je donela Skupština grada

- Statut grada Novog Pazara kao i izmene i dopune Statuta,

- programi,

- planski dokumenti u oblasti prostornog planiranja,

- drugi opšti akti,

- gradski budžet i završni račun gradskog budžeta,

- poslovnik Skupštine grada,

- deklaracije, odluke, preporuke i zaključci,

- autentična tumačenja Statuta i drugih opštih akata,

- drugi akti Skupštine grada i radnih tela za koje ona odluči da se objave u Službenom listu grada Novog Pazara;

2) propisi i drugi akti koje je donelo Gradsko veće grada Novog Pazara

- pravilnici,

- uputstva,

- poslovnik o radu Gradskog veća,

- naredbe, rešenja, zaključci i drugi akti Gradskog veća za koje Gradsko veće odluči da se objave u Službenom listu grada Novog Pazara;

3) propisi i drugi akti Gradske uprave grada Novog Pazara i njenih organizacionih jedinica, ukoliko je propisana obaveza objavljivanja tih akata u Službenom listu;

4) akti Skupštine grada, predsednika Skupštine grada, i Gradskog veća o izboru, imenovanju, postavljenju i razrešenju, vodeći računa o rangu izbora, imenovanja i postavljenja odnosno razrešenja;

5) akti o dodeli priznanja utvrđenih opštim aktom, vodeći računa o rangu priznanja;

6) ispravke objavljenih akata;

7) akti drugih organa i organizacija;

8) oglasi.

Ako se u istom broju "Službenog lista grada Novog Pazara" objavljuju opšti akti koje su doneli Skupština grada i Gradsko veće, prvo se objavljuju opšti akti, pa onda ostali propisi prema redosledu iz stava 1. ovog člana.

Član 8

U "Službenom listu grada Novog Pazara" pored akata organa iz člana 3. ove odluke mogu se uz naknadu objavljivati i opšti i drugi akti drugih organa i organizacija kao i oglasi.

Gradsko veće rešenjem utvrđuje visinu naknade za objavljivanje akata iz stava 1. ovog člana,

Član 9

Administrativne i tehničke poslove u vezi sa objavljivanjem u "Službenom listu grada Novog Pazara" obavlja Odsek za Skupštinske poslove.

Član 10

Opšti akti i drugi propisi dostavljaju se Odseku za Skupštinske poslove u jednom primerku koji mora biti potpisan i overen pečatom organa koji je propis doneo.

Propisi se radi objavljivanja dostavljaju najkasnije u roku od 3 dana od dana donošenja.

Član 11

"Službeni list grada Novog Pazara" izlazi po potrebi.

Član 12

"Službeni list grada Novog Pazara" štampa se na srpskom jeziku ćiriličnim pismom i na bosanskom jeziku latiničnim pismom.

Član 13

"Službeni list grada Novog Pazara" izdaje Grad Novi Pazar-Odeljenje za skupštinske poslove, poslove gradskog veća i gradonačelnika Novog Pazara.

Glavni i odgovorni urednik "Službenog lista Novog Pazara" je Sekretar Skupštine grada.

Poslovi glavnog i odgovornog urednika mogu se poveriti i zaposlenom u Gradskoj upravi na osnovu akta glavnog i odgovornog urednika.

Štampanje "Službenog lista" može se poveriti drugom pravnom licu ili preduzetniku, koji obavlja navedenu delatnost po postupku javnih nabavki.

Član 14

Odsek za skupštinske poslove dužan je da čuva opšte akte i druge propise koji se objavljuju u "Službenom listu grada Novog Pazara", dve godine od dana objavljivanja.

III OGLASNA TABLA GRADA NOVOG PAZARA

Član 15

Na oglasnoj tabli organa i službi Grada objavljuju se opšti akti organa i službi Grada koji se ne objavljuju u "Službenom listu grada Novog Pazara" a za koje postoji zakonom propisana obaveza objavljivanja, odnosno, koji stupaju na snagu danom objavljivanja.

Član 16

Na oglasnoj tabli mogu se objaviti i drugi akti organa i službi Grada, kada njihov donosilac odluči da se objavi na taj način.

Član 17

Oglasna tabla organa i službi Grada nalazi se u zgradi Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara, Ulica Stevana Nemanje br. 2 i zgradi Gradske uprave za naplatu Javnih prihoda u ul 7. juli bb.

Član 18

Objavljivanje propisa i akata na oglasnoj tabli vrši se isticanjem izvornog teksta propisa, odnosno akta.

Rukovođenje poslovima objavljivanja propisa i akata obavljaće neposredni rukovodilac organizacione jedinice koja je donela akt koji se objavljuje.

Član 19

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o načinu objavljivanja opštih akata i drugih propisa organa Opštine Novi Pazar i o izdavanju Službenog lista grada Novog Pazara br. 022-23 (Službeni list Opštine Novi Pazar Br 14/2003), kao i Odluka o izmeni i dopuni odluke o načinu objavljivanja opštih akata i drugih propisa organa Opštine Novi Pazar i o izdavanju Službenog lista Opštine Novi Pazar br. 011-1/06 (Službeni list Opštine Novi Pazar", br. 06/2006) doneta od strane Privremenog organa.

Član 20

Ova odluka stupa na snagu, osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu Grada Novog Pazara.