ODLUKA

KOJOM SE OVLAŠĆUJE GRADSKO VEĆE GRADA NOVOG PAZARA DA DONOSI ODLUKE O IZRADI ILI NEIZRADI STRATEŠKE PROCENE UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU ZA PROSTORNE I URBANISTIČKE PLANOVE I PROGRAME

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 18/2008)

Član 1

Ovlašćuje se Gradsko veće grada Novog Pazara da u skladu sa Zakonom o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu i pribavljenog mišljenja od strane organa nadležnog za poslove zaštite životne sredine, može da donosi odluke o izradi ili neizradi strateške procene uticaja na životnu sredinu za prostorne i urbanističke planove i programe koji su u pripremi.

Član 2

Odeljenje za urbanizam i izgradnju u saradnji sa Komisijom za planove i nadležnim organom za poslove zaštite životne sredine će pripremati predloge odluka o izradi ili neizradi strateške procene uticaja na životnu sredinu za prostorne i urbanističke planove i programe koji su u pripremi.

Član 3

Po donošenju odluke o izradi strateške procene uticaja na životnu sredinu za prostorne i urbanističke planove i programe (u daljem tekstu: izveštaj o strateškoj proceni), nadležni organ Gradske uprave grada Novog Pazara će izvršiti izbor nosioca izrade Izveštaja o strateškoj proceni u skladu sa članom 10. Zakona o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu i Zakonom o javnim nabavkama.

Po izvršenom izboru nosioca izrade Izveštaja o strateškoj proceni, Gradsko veće grada Novog Pazara će posebnom odlukom odrediti nosioca izrade Izveštaja o strateškoj proceni na osnovu koje će Gradonačelnik grada Novog Pazara zaključiti ugovor o izradi Izveštaja o strateškoj proceni.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara".