ODLUKA

O RASPISIVANJU LIČNOG IZJAŠNJAVANJA GRAĐANA O UVOĐENJU SAMODOPRINOSA ZA PODRUČJE MESNE ZAJEDNICE PETKA
putem referenduma na tajnom glasanju na biračkom mestu u Domu kulture u Petki

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 5/2008)

1. Raspisuje se referendum za izjašnjavanje građana o uvođenju samodoprinosa za područje Mesne zajednice Petka za period od 01.01.2009. god. do 31.12.2013. godine.

2. Radi zakonitosti sprovođenja referenduma Skupština grada Požarevca će obrazovati posebnu komisiju za sprovođenje referenduma o uvođenju samodoprinosa za područje Mesne zajednice Petka.

3. Komisija će se starati o zakonitosti referenduma i dati posebno uputstvo za sprovođenje istog.

4. Komisiju čine predsednik, zamenik i tri člana komisije.

5. Predsednik i članovi Komisije za sprovođenje referenduma mogu imati svoje zamenike.

6. Referendum će se sprovesti dana 28.12.2008. godine na biračkom mestu u Domu kulture u Petki.

7. Na referendumu građani će se izjasniti o sledećem pitanju:

"Da li ste za to da se uvođenjem samodoprinosa za područje Mesne zajednice Petka za narednih pet godina (od 01.01.2009. do 31.12.2013. godine) nastavi izgradnja komunalne infrastrukture u selu, nastave radovi na dogradnji sekundarne mreže vodosnabdevanja, nastavku elektrifikacije niskonaponske mreže, ogradi - uredi i održava groblje, nasipanje i ravnjanje puteva kroz naselje, nasipanje i ravnjanje puta od škole do obilaznice Kostolac - Požarevac, uređenje i održavanje deponije, održavanje ulične rasvete, da se dovrše prostorije pri Domu kulture i njegovo održavanje, spoji asfaltni put do Dubrovačkog, proširi asfaltni put od ulaska u naselje do centra, pomažu poljoprivrednici, penzioneri, učenici, golubari, lovci, KUD "Sveta Petka", F.K. "Dunavac", hendikepirana lica, da se obeležavaju tradicionalne manifestacije, Tradicionalni marš Udruženja potomaka ratnika 1912-1918, proslava MZ Petka, crkvena opština "Sveta Petka", dan boraca, Nova godina, Božić i ostali verski i drugi praznici od značaja za selo Petka.

8. Na listiću za lično izjašnjavanje uz potpis, građani će se izjašnjavati zaokruživanjem reči "DA" ili "NE".

9. Posle referenduma o uvođenju samodoprinosa, Komisija za sprovođenje referenduma će utvrditi konačne rezultate ličnog izjašnjavanja građana i objaviti ih.

10. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca".