ODLUKA

O BORAVIŠNOJ TAKSI

("Sl. list opštine Subotica", br. 39/2007 i "Sl. list grada Subotice", br. 34/2008)

Član 1

Ovom Odlukom uvodi se boravišna taksa koju plaća lice za svaki dan boravka u turističkom objektu za smeštaj na teritoriji Grada Subotice, izvan svog prebivališta.

Član 2

Turističkim objektom za smeštaj, u smislu člana 1. ove Odluke smatra se: hotel, motel, pansion, turistički apartman, turističko naselje, kamp, kuća i stan za odmor, soba za iznajmljivanje, odmaralište i drugi objekti namenjeni odmoru i rekreaciji posebnih kategorija korisnika, prenoćište, konačište i drugi objekti u kojima se pružaju usluge smeštaja.

Član 3

Visina boravišne takse utvrđuje se u iznosu od 109,00 dinara.

Član 4

Sredstva boravišne takse prihod su budžeta Grada i koriste se za obezbeđivanje informativno-propagandnog materijala kojim se promovišu turističke vrednosti i kulturno nasleđe, za obezbeđivanje turističke signalizacije i za rad turističko-informativnih centara, a prema Programu aktivnosti na realizaciji poslova turističke organizacije koji se, u skladu sa gradskom odlukom kojom se poveravaju poslovi turističke organizacije jedinice lokalne samouprave, donosi za svaku kalendarsku godinu.

Član 5

Danom početka primene ove Odluke prestaje da važi Odluka o boravišnoj taksi ("Službeni list Opštine Subotica", br. 17/02, 19/02, 21/02, 63/03, 57/04 i 30/05).

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Opštine Subotica", a primenjivaće se počev od 1. januara 2008. godine.

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o boravišnoj taksi

("Sl. list grada Subotice", br. 34/2008)

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Subotice", a primenjuje se počev od 1. januara 2009. godine.