ODLUKA

O ODREĐIVANJU NADLEŽNOG ORGANA ZA SPROVOĐENJE POSTUPKA DAVANJA U ZAKUP POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U DRŽAVNOJ SVOJINI

("Sl. list grada Pančeva", br. 14/2008)

Član 1

Određuje se gradonačelnik grada Pančeva kao organ nadležan za donošenje odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, uz saglasnost Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije (u daljem tekstu: Ministarstvo), a u skladu sa godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Pančeva.

Član 2

Određuje se gradonačelnik grada Pančeva, kao nadležni organ, da na osnovu predloga Komisije za sprovođenje postupka javnog nadmetanja koju obrazuje Skupština Grada, donese odluku o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, uz saglasnost Ministarstva.

Član 3

Odredbe člana 1. i 2. ove odluke odnose se i na poljoprivredno zemljište koje je, u skladu sa posebnim zakonom, određeno kao građevinsko zemljište, a koristi se za poljoprivrednu proizvodnju do privođenja planiranoj nameni, kao i na poljoprivredne objekte u državnoj svojini.

Član 4

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju nadležnog organa za sprovođenje postupka davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ("Službeni list opštine Pančevo", broj 26/06).

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".