ODLUKA

O UTVRĐIVANJU OSNOVICE, STOPE DOPRINOSA, KAO I NAČINU PLAĆANJA OSNOVNOM ZADRUŽNOM SAVEZU

("Sl. glasnik RS", br. 3/2009)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se osnovica doprinosa (članarine) kojom članice Osnovnog zadružnog saveza za Braničevski i Podunavski okrug sa sedištem u Požarevcu (u daljem tekstu: Savez) obezbeđuju sredstva za rad Saveza.

Član 2

Članice Saveza plaćaju doprinos (članarinu) ovom savezu 1% od bruto iznosa (osnovica za obračun zarada), po izvršenoj uplati poreza i doprinosa za zarade, s tim da je najniži mesečni iznos članarine 1.000,00 dinara.

Članice koje ne primaju redovno zaradu, imaju obavezu prema ovom savezu u iznosu od 1.000,00 dinara mesečno.

Prilikom obračuna i isplate zaostalih zarada, članice Savezu uplaćuju razliku neisplaćenog iznosa članskog doprinosa iz stava 1. član 2.

Član 3

Doprinos (članarina) se uplaćuje na tekući račun Saveza kod Banke intese 160-13956-15 na dan uplate poreza i doprinosa na zarade, a za članice koje ne isplaćuju redovno zaradu, mesečna obaveze od 1.000,00 dinara se isplaćuje do kraja meseca za prethodni mesec.

Član 4

Danom stupanja na snagu ove odluke, prestaju da važe sve ranije donete odluke o utvrđivanju osnovice i stope doprinosa i načinu i rokovima plaćanja doprinosa (članarine) Osnovnom zadružnom savezu za Braničevski i Podunavski okrug u Požarevcu.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, primenjivaće se od 1. januara 2009. godine i objaviće se u "Službenom glasniku RS".