ODLUKA

O UTVRĐIVANJU VISINE ČLANARINE, OSNOVICE NA OSNOVU KOJE SE OBRAČUNAVA, NAČIN I ROKOVE PLAĆANJA ČLANARINE REGIONALNOJ PRIVREDNOJ KOMORI VALJEVO ZA 2009. GODINU

("Sl. glasnik RS", br. 3/2009)

Član 1

Članovi Regionalne privredne komore Valjevo (preduzeća i drugi oblici organizovanja koji obavljaju privrednu delatnost, banke i druge finansijske organizacije, organizacije za osiguranje imovine i lica, preduzetnici, delovi preduzeća koji imaju određena ovlašćenja u prometu roba i usluga, kao i poslovne jedinice bankarskih organizacija i zajednica osiguranja imovine i lica, čije je sedište na području Kolubarskog i Mačvanskog okruga, a sedište organizacije u čijem su sastavu je van teritorije Kolubarskog i Mačvanskog okruga), obračunavaju i plaćaju članarinu Regionalnoj privrednoj komori Valjevo (u daljem tekstu: Komora), po stopi od 0,33%, s tim da obračunati i uplaćeni mesečni iznos ne može biti manji od 600,00 dinara.

Član 2

Osnovicu za obračun članarine Komori čine ostvarene bruto zarade zaposlenih bez umanjenja po osnovu oslobađanja i olakšica.

Član 3

Članarina iz člana 1. ove odluke uplaćuje se na tekući račun Regionalne privredne komore Valjevo broj 160-17835-18, otvoren kod Banca Intesa a.d. Beograd - 000805 - Valjevo, ili 170-573-41, otvoren kod HVB Banka Srbija Crna Gora a.d. Beograd, broj modela 97 kontrolni broj, broj opštine i PIB obveznika članarine, na dan isplate zarada i uplate poreza i doprinosa iz zarada zaposlenih.

Član 4

Članovi Komore iz člana 1. ove odluke obračunavaju i plaćaju članarinu Komori prilikom svake isplate zarada zaposlenih.

Član Komore daće nalog za prenos sredstava u visini obračunate članarine, osnovnoj banci kod koje ima tekući račun sa kojeg je izvršena isplata zarada.

Poslovna banka kod koje član Komore vrši isplatu zarade zaposlenih, izvršiće saglasno članu 9. stav 6. Zakona o platnom prometu ("Službeni list SRJ", broj 3/2002) i ("Službeni glasnik RS", broj 43/2004) proveru da li je podnet nalog za plaćanje članarine Regionalnoj privrednoj komori Valjevo saglasno ovoj odluci.

Član 5

Ovlašćuje se Upravni odbor Komore da po potrebi, donosi odluke i daje bliža objašnjenja za sprovođenje pojedinih odredaba ove odluke.

Nalaže se Upravnom odboru Komore da prati realizaciju finansijskog plana i u slučaju da prihodi ne obezbeđuju realizaciju Programa rada Komore i pokriće troškova, Upravni odbor će predložiti Skupštini komore izmenu ove odluke.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu narednog dana po objavljivanju u "Službenom glasniku RS", a primenjivaće se od 1. januara 2009. godine.