UREDBA

O CENI OBRASCA PUTNIH ISPRAVA I VIZE I TROŠKOVIMA DOSTAVLJANJA PASOŠA PREKO DIPLOMATSKOG ILI KONZULARNOG PREDSTAVNIŠTVA REPUBLIKE SRBIJE

("Sl. glasnik RS", br. 8/2008 i 3/2009)

Član 1

Ovom uredbom utvrđuje se cena obrasca putnih isprava i vize i troškovi dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije, kao i način njihove naplate.

Ovom uredbom utvrđuje se i cena obrasca pogranične propusnice i uloška uz pograničnu propusnicu za poljoprivrednike, putnih isprava koje se izdaju po međunarodnom ugovoru.

Član 2

Cena obrasca pasoša, diplomatskog pasoša i službenog pasoša iznosi 1.695,00 dinara, u neto iznosu.

Cena obrasca putnog lista iznosi 235,00 dinara, u neto iznosu.

Cena obrasca vize iznosi 123,00 dinara, u neto iznosu.

Cena obrasca pogranične propusnice iznosi 350,00 dinara, u neto iznosu.

Cena obrasca uloška uz pograničnu propusnicu za poljoprivrednike iznosi 55,00 dinara, u neto iznosu.

Troškovi dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije iznose 1.550,00 dinara, ako se predstavništvo nalazi u evropskoj zemlji, odnosno 1.700,00 dinara ako se predstavništvo nalazi u nekoj drugoj zemlji.

Član 3

Novčani iznos iz člana 2. ove uredbe plaća se prilikom podnošenja zahteva za izdavanje putne isprave, odnosno vize.

Novčani iznos iz člana 2. st. 1-5. ove uredbe uplaćuje se na račun propisan za uplatu prihoda korisnika budžetskih sredstava Republike Srbije, odnosno Narodne banke Srbije - Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca.

Novčani iznos iz člana 2. stav 6. ove uredbe plaća se na način na koji se plaćaju i ostali troškovi u diplomatskom ili konzularnom predstavništvu Republike Srbije, a uplaćuje se na račun propisan za uplatu prihoda korisnika budžetskih sredstava Republike Srbije, odnosno Ministarstva spoljnih poslova.

Član 4

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a počinje da se primenjuje danom početka primene Zakona o putnim ispravama.

 

Samostalni član Uredbe o izmenama i dopunama
Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije

("Sl. glasnik RS", br. 3/2009)

Član 5

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".