PRAVILNIK

O OBRASCU I NAČINU VOĐENJA VODNE KNJIGE

("Sl. glasnik RS", br. 3/2009)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se obrazac i način vođenja vodne knjige.

Član 2

Organ uprave nadležan za poslove vodoprivrede i javno vodoprivredno preduzeće evidentiraju u vodnoj knjizi izdate vodoprivredne saglasnosti, vodoprivredne dozvole i potvrde, vodoprivredne uslove, odnosno zaključke o odbacivanju zahteva stranke i akte o nenadležnosti organa za postupanje po zahtevu stranke, na obrascima i na način propisan ovim pravilnikom.

Član 3

Vodna knjiga se sastoji od:

1. upisnika vodoprivrednih saglasnosti;

2. upisnika vodoprivrednih dozvola i potvrda;

3. upisnika vodoprivrednih uslova;

4. upisnika zaključaka o odbacivanju zahteva stranke;

5. upisnika akata o nenadležnosti organa za postupanje po zahtevu stranke;

6. zbirke isprava i

7. tehničke dokumentacije.

Član 4

Upisnik vodoprivrednih saglasnosti, vodoprivrednih dozvola i potvrda i vodoprivrednih uslova vodi se posebno za vodno područje iz člana 14. ovog pravilnika, u obliku tvrdo ukoričene knjige, veličine 420 x 297 mm, koja ima 100 listova i čije su stranice numerisane i prošivene jemstvenikom.

Upisnik zaključaka o odbacivanju zahteva stranke i akata o nenadležnosti organa za postupanje po zahtevu stranke vodi se jedinstveno za vodna područja iz člana 14. ovog pravilnika, u obliku tvrdo ukoričene knjige, veličine 420 x 297 mm, koja ima 100 listova i čije su stranice numerisane i prošivene jemstvenikom.

Član 5

Upisnik vodoprivrednih saglasnosti sadrži: opšte podatke (naziv, matični broj i sedište investitora; naziv nadležnog organa koji je izdao vodoprivrednu saglasnost, broj i datum rešenja o izdavanju vodoprivredne saglasnosti); podatke o objektu (tip objekta, naziv objekta, administrativni i hidrografski položaj, oblast vodoprivredne delatnosti, osnovni karakteristični podatak); ostale podatke (broj i datum rešenja o izdatim vodoprivrednim uslovima, ime i prezime obrađivača, promene u podacima, napomena).

Izdata vodoprivredna saglasnost evidentira se u upisniku vodoprivrednih saglasnosti, na obrascu 1. koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 6

Upisnik vodoprivrednih dozvola i potvrda sadrži: opšte podatke (naziv, matični broj i sedište investitora, korisnika/vlasnika; naziv nadležnog organa koji je izdao vodoprivrednu dozvolu, odnosno potvrdu, broj i datum rešenja o izdavanju vodoprivredne dozvole, odnosno potvrde, period važenja vodoprivredne dozvole, odnosno potvrde); podatke o objektu (tip objekta, naziv objekta, administrativni i hidrografski položaj, oblast vodoprivredne delatnosti, osnovni karakteristični podatak); ostale podatke (broj i datum rešenja o izdatoj vodoprivrednoj saglasnosti, ime i prezime obrađivača, promene u podacima, napomena).

Izdata vodoprivredna dozvola i potvrda evidentira se u upisniku vodoprivrednih dozvola i potvrda, na obrascu 2. koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 7

Upisnik vodoprivrednih uslova sadrži: opšte podatke (naziv, matični broj i sedište investitora, naziv nadležnog organa koji je izdao vodoprivredne uslove, broj i datum rešenja o izdavanju vodoprivrednih uslova); podatke o objektu (tip objekta, naziv objekta, administrativni i hidrografski položaj, oblast vodoprivredne delatnosti, osnovni karakteristični podatak); ostale podatke (ime i prezime obrađivača, promene u podacima, napomena).

Izdati vodoprivredni uslovi evidentiraju se u upisniku vodoprivrednih uslova, na obrascu 3. koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 8

Upisnik zaključaka o odbacivanju zahteva stranke sadrži: vodno područje; naziv vodoprivrednog akta; opšte podatke (naziv, matični broj i sedište investitora, korisnika/ vlasnika, naziv nadležnog organa koji je doneo zaključak, broj i datum donošenja zaključka); podatke o objektu (tip objekta, naziv objekta, administrativni i hidrografski položaj); ostale podatke (ime i prezime obrađivača, napomena).

Zaključak o odbacivanju zahteva stranke evidentira se u upisniku zaključaka o odbacivanju zahteva stranke, na obrascu 4. koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 9

Upisnik akata o nenadležnosti organa za postupanje po zahtevu stranke sadrži: vodno područje; naziv vodoprivrednog akta; broj zahteva; naziv organa nadležnog za postupanje po zahtevu stranke; datum dopisa upućenog nadležnom organu; naziv i sedište podnosioca zahteva; datum dopisa upućenog podnosiocu zahteva; ime i prezime obrađivača i napomena.

Akt o nenadležnosti organa za postupanje po zahtevu stranke evidentira se u upisniku akata o nenadležnosti organa za postupanje po zahtevu stranke, na obrascu 5. koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 10

U upisnik se podaci upisuju mastilom.

U slučaju pogrešnog upisa, ispravka se vrši precrtavanjem pogrešno upisane reči horizontalnom crtom, a novi upis se vrši čitko iznad precrtane reči, crvenim mastilom, sa datumom ispravke i potpisom ovlašćenog lica.

Član 11

Zbirka isprava se sastoji od originala rešenja o izdatim vodoprivrednim saglasnostima, vodoprivrednim dozvolama i potvrdama, vodoprivrednim uslovima, kao i drugih isprava od značaja za izdavanje vodoprivredne saglasnosti, vodoprivredne dozvole i potvrde, odnosno vodoprivrednih uslova.

Isprave iz stava 1. ovog člana ulažu se u poseban omot za svaki objekat za koji su izdata vodoprivredna saglasnost, vodoprivredna dozvola i potvrda, odnosno vodoprivredni uslovi.

Na naslovnoj strani omota upisuje se redni broj iz upisnika vodne knjige, broj rešenja o izdatoj vodoprivrednoj saglasnosti, vodoprivrednoj dozvoli, potvrdi, odnosno vodoprivrednim uslovima, vodno područje, opština i naziv objekta.

Na poleđini omota se navode sve isprave sadržane u omotu.

Član 12

Tehnička dokumentacija koja se prilaže uz zahtev za izdavanje vodoprivredne saglasnosti, vodoprivredne dozvole i potvrde, odnosno vodoprivrednih uslova za vodoprivredne objekte, ostaje i čuva se u jednom primerku kod organa koji vodi vodnu knjigu, a za ostale objekte za koje se izdaje vodoprivredna saglasnost, vodoprivredna dozvola i potvrda, odnosno vodoprivredni uslovi, samo izvod iz tehničke dokumentacije.

Tehnička dokumentacija se ulaže u poseban omot za svaki objekat za koji je izdato rešenje. Na naslovnoj strani omota upisuje se broj iz upisnika vodne knjige, broj rešenja, vodno područje, opština i naziv objekta.

Na poleđini omota se navodi tehnička dokumentacija sadržana u omotu.

Član 13

Izmena i ispravka rešenja o izdatoj vodoprivrednoj saglasnosti, vodoprivrednoj dozvoli i potvrdi, odnosno vodoprivrednim uslovima evidentira se u upisniku, pri čemu se u upisniku kod rešenja koje se menja ili ispravlja u rubrici: Promene u podacima, upisuje broj i datum rešenja o izmeni i dopuni, odnosno broj i datum zaključka o ispravci, kao i ime i prezime obrađivača.

Ukidanje ili poništavanje rešenja o izdavanju vodoprivredne saglasnosti, vodoprivredne dozvole i potvrde, odnosno vodoprivrednih uslova evidentira se u upisniku, pri čemu se crvenim mastilom, horizontalnom crtom, precrta ceo upis tog rešenja o izdavanju vodoprivredne saglasnosti, vodoprivredne dozvole i potvrde, odnosno vodoprivrednih uslova, a u rubrici: Promene u podacima, upisuje se broj i datum rešenja o ukidanju ili poništavanju i ime i prezime obrađivača.

Član 14

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (u daljem tekstu: Ministarstvo) vodi vodnu knjigu za teritoriju Republike Srbije, po vodnim područjima Dunav, Sava i Morava.

Javno vodoprivredno preduzeće vodi vodnu knjigu za teritoriju za koju je osnovano, po vodnim područjima Dunav, Sava i Morava.

Opštinski organ uprave nadležan za poslove vodoprivrede vodi vodnu knjigu za teritoriju opštine, po vodnim područjima Dunav, Sava i Morava.

Član 15

Opštinski organ uprave nadležan za poslove vodoprivrede, odnosno javno vodoprivredno preduzeće, dužno je da, najkasnije do petog u tekućem mesecu, dostavi Ministarstvu, u prethodnom mesecu izdate vodoprivredne saglasnosti, vodoprivredne dozvole i potvrde, vodoprivredne uslove, kao i obrasce 1, 2. i 3, u pisanoj i elektronskoj formi.

Član 16

Ministarstvo vodi jedinstvenu evidenciju upisnika u Republici Srbiji, posebno za vodno područje iz člana 14. ovog pravilnika, u elektronskoj formi.

Ministarstvo je dužno da do petnaestog u tekućem mesecu izvrši dopunu evidencije podacima iz prethodnog meseca.

Član 17

Vodna knjiga vodi se u pisanoj i elektronskoj formi uz upotrebu modula Vodna knjiga.

Član 18

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obrascu i načinu vođenja vodne knjige ("Službeni glasnik SRS", br. 16/78 i 30/85).

Član 19

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac 1.

UPISNIK VODOPRIVREDNIH SAGLASNOSTI

Knjiga za vodno područje:

Redni broj

OPŠTI PODACI

PODACI O OBJEKTU

OSTALI PODACI

Investitor

Izdato Rešenje

Tip objekta

Naziv objekta

Administrativni položaj

Hidrografski položaj

Oblasti vodoprivredne delatnosti

Osnovni karakteris. podatak

Rešenje o izdavanju vodoprivrednih uslova, broj i datum

Obrađivač

Promene u podacima, broj i datum
1. Rešenja o izmeni
2. Zaključka o ispravci
3. Rešenja o ukidanju
4. Rešenja o poništenju

Napomena

Naziv

Matični broj

Sedište

Naziv nadležnog organa

Broj rešenja

Datum

Opština

Naselje

Sliv

1. Vodotok
2. Akumulacija
3. Jezero
4. Podzemna
voda

Tok uz objekat
1. Jav. kanalizacija
2. Kanal
3. Potok
4. Vodotok

Opština

Naselje

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazac 2.

UPISNIK VODOPRIVREDNIH DOZVOLA I POTVRDA

Knjiga za vodno područje:

Redni broj

OPŠTI PODACI

PODACI O OBJEKTU

OSTALI PODACI

Investitor, Korisnik/Vlasnik

Izdato Rešenje

Tip objekta

Naziv objekta

Administrativni položaj

Hidrografski položaj

Oblast vodoprivredne delatnosti

Osnovni karakteris. podatak

Rešenje o izdavanju vodopr. saglasnosti/dozvole, broj i datum

Obrađivač

Promene u podacima, broj i datum
1. Rešenja o izmeni
2. Zaključka o ispravci
3. Rešenja o ukidanju
4. Rešenja o poništenju

Napomena

Naziv

Matični broj

Sedište

Naziv nadležnog organa

Broj rešenja

Datum

Period važenja

Opština

Naselje

Sliv

1. Vodotok
2. Akumulacija
3. Jezero
4. Podzemna
voda

Tok uz objekat
1. Jav. kanalizacija
2. Kanal
3. Potok
4. Vodotok

Opština

Naselje

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazac 3.

UPISNIK VODOPRIVREDNIH USLOVA

Knjiga za vodno područje:

Redni broj

OPŠTI PODACI

PODACI O OBJEKTU

OSTALI PODACI

Investitor

Izdato Rešenje

Tip objekta

Naziv objekta

Administrativni položaj

Hidrografski položaj

Oblast vodoprivredne delatnosti

Osnovni karakteristični podatak

Obrađivač

Promene u podacima, broj i datum
1. Rešenja o izmeni
2. Zaključka o ispravci
3. Rešenja o ukidanju
4. Rešenja o poništenju

Napomena

Naziv

Matični broj

Sedište

Naziv nadležnog organa

Broj rešenja

Datum

Opština

Naselje

Sliv

1. Vodotok
2. Akumulacija
3. Jezero
4. Podzemna
voda

Tok uz objekat
1. Jav. kanalizacija
2. Kanal
3. Potok
4. Vodotok

Opština

Naselje

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazac 4.

UPISNIK ZAKLJUČAKA O ODBACIVANJU ZAHTEVA STRANKE

 

Redni broj

Vodno područje

Naziv vodoprivrednog akta

OPŠTI PODACI

PODACI O OBJEKTU

OSTALI PODACI

Investitor, Korisnik/Vlasnik

Izdat Zaključak

Tip objekta

Naziv objekta

Administrativni položaj

Hidrografski položaj

Obrađivač

Napomena

Naziv

Matični broj

Sedište

Naziv nadležnog organa

Broj zaključka

Datum donošenja

Opština

Naselje

Sliv

1. Vodotok
2. Akumulacija
3. Jezero
4. Podzemna
voda

Tok uz objekat
1. Jav. kanalizacija
2. Kanal
3. Potok
4. Vodotok

Opština

Naselje

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazac 5.

UPISNIK AKATA O NENADLEŽNOSTI ORGANA ZA POSTUPANJE PO ZAHTEVU STRANKE

 

Redni broj

Vodno područje

Naziv vodoprivrednog akta

Broj zahteva

NADLEŽNI ORGAN

PODNOSILAC ZAHTEVA

OSTALI PODACI

Naziv

Datum dopisa upućenog nadležnom organu

Naziv

Naselje

Opština

Datum dopisa upućenog podnosiocu zahteva

Obrađivač

Napomena

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12