ODLUKA
O SUBVENCIJI ZAKUPA TEZGI NA KRAGUJEVAČKIM ZELENIM PIJACAMA

("Sl. list grada Kragujevca", 2/2009)

I Grad Kragujevac preuzima obavezu da u 2009. godini, počev od 01.02.2009. godine, finansira mesečne troškove zakupa za ukupno 43 pijačne tezge, na kragujevačkim zelenim pijacama i to:

- u korist članova Udruženja proizvođača povrća i rasada povrća "Osaonica" iz Donjih Komarica - 38 tezgi i

- u korist članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača "Seljak" iz Cvetojevca - 5 tezgi.

II Visina mesečnog zakupa tezgi, utvrđivaće se, na osnovu Ugovora o zakupu tezgi, zaključenih između JKP "Gradske tržnice" i Udruženja iz stava I ovog Rešenja, kao i mesečnih izveštaja i obračuna, koje će Gradskoj upravi za privredne resurse, dostavljati "Gradske tržnice".

Isplata mesečnih troškova zakupa vršiće se na osnovu posebnih rešenja Gradonačelnika, uplatom na tekući račun JKP "Gradske tržnice".

III Obaveza utvrđena u stavu I i II ove Odluke, realizovaće se iz sredstava budžeta grada za 2009. godinu, opredeljenih u razdelu 10 - Gradska uprava za privredne resurse, funkcija 421, ekonomska klasifikacija 451 - subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama i raspoređenih Programom za razvoj poljoprivrede u 2009. godini na teritoriji grada Kragujevca, u stavu II tačka 14 - "subvencija zakupa tezgi na kragujevačkim zelenim pijacama".

IV Obavezuju se Udruženja iz stava I ove Odluke, da na tezgama, čije troškove zakupa finansira Grad, na vidnom mestu istaknu nazive Udruženja, kao i da Gradskoj upravi za privredne resurse redovno dostavljaju mesečne izveštaje o namenskom korišćenju istih.

V Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Gradska uprava za privredne resurse.