PROGRAM

POSTAVLJANJA PRIVREMENIH OBJEKATA NA JAVNIM POVRŠINAMA NA TERITORIJI GRADA UŽICA

("Sl. list grada Užica", br. 4-1/2008, 12/2008 i 21/2008 - dr. odluka)

1. Donosi se Program postavljanja privremenih objekata na javnim površinama na teritoriji grada Užica.

2. Ovim programom utvrđuju se lokacije i način postavljanja privremenih objekata (kiosci, frižideri za sladoled, frižideri za bezalkoholna pića, letnje bašte, telefonske govornice i dr) i privremenih objekata male privrede od lakog građevinskog materijala na teritoriji grada Užica.

3. Program se sastoji od četiri (4) osnovne sveske koje sadrže popis lokacija i grafičke priloge i to:

- sveska 1 - kiosci, frižideri za bezalkoholna pića, frižideri za sladoled, objekti male privrede;

- sveska 2 - letnje bašte, tezge, ostale lokacije;

- sveska 3 - reklamni panoi, telefonske govornice;

- sveska 4 - oglasne table;

4. Privremeni pokretni objekti u smislu ovog Programa su montažno-demontažni objekti, od lake konstrukcije čija je namena tercijarna delatnost (uslužno-trgovinska) u skladu sa saglasnostima nadležnih državnih organa što podrazumeva objekte za prodaju robe (štampa, cigarete, knjige, sitni konditorski proizvodi, peciva, čestitke i razglednice, suveniri, bižuterija, sveće i sl), pružanje ugostiteljskih usluga (brza hrana, frižideri za sladoled, frižideri za bezalkoholna pića, kolica sa aparatom za kokice, stolovi i suncobrani letnjih bašti). Ovim Programom obuhvaćeni su reklamni i oglasni panoi, kao i telefonske govornice.

Objekti male privrede, predviđeni ovim Programom dati su kao privremeni objekti od lakog građevinskog materijala, namenjeni tercijarnim delatnostima (uslužno-trgovinskim), u skladu sa saglasnostima nadležnih organa.

Ostali tipovi objekata dati su kao privremeni u skladu sa saglasnostima nadležnih organa.

Napomene

Sastavni deo Programa postavljanja privremenih objekata na javnim površinama na teritoriji grada Užica ("Sl. list grada Užica", br. 4-1/2007) su četiri osnovne sveske koje sadrže popis lokacija i grafičke priloge koje nisu objavljene u navedenom broju službenog glasila. Dopunom Programa postavljanja privremenih objekata na javnim površinama ("Sl. list grada Užica", br. 12/2008) dopunjena je Sveska 1 koja obuhvata lokacije kioska, frižidera za bezalkoholna pića, frižidere za sladoled i objekte male privrede.