ODLUKA
O NAKNADAMA I DRUGIM PRIMANJIMA ODBORNIKA GRADSKE SKUPŠTINE, ČLANOVA GRADSKOG VEĆA I UPRAVNIH I NADZORNIH ODBORA JAVNIH PREDUZEĆA

("Sl. list grada Užica", br. 2/2009)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se prava na naknade i druga primanja odbornika, predsednika i zamenika predsednika Gradske skupštine, članova Gradskog veća i upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća.

Član 2

Odbornik Gradske skupštine, u skladu sa ovom Odlukom ima pravo na:

- naknadu za prisustvovanje sednici Skupštine grada u visini od 2.000,00 dinara po sednici,

- naknadu za predsednika odborničke grupe u visini od 2.500,00 dinara po sednici,

- naknadu troškova prevoza u javnom linijskom saobraćaju na teritoriji grada, nastalih zbog prisustvovanja sednici Skupštine u visini cene karte na liniji od mesta stanovanja do centra Grada,

- naknadu troškova za upotrebu sopstvenog vozila u skladu sa zakonom, ukoliko nije u mogućnosti da koristi redovan linijski putnički saobraćaj.

Naknada se isplaćuje na osnovu evidencije o prisustvu sednici.

Član 3

Predsednik Gradske skupštine prima mesečnu naknadu za rad u iznosu prosečne mesečne zarade po zaposlenom (bez poreza i doprinosa) u privredi Republike Srbije, prema poslednjem podatku objavljenom u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Član 4

Zamenik predsednika Gradske skupštine prima mesečnu naknadu za rad u iznosu od 50% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom (bez poreza i doprinosa) u privredi Republike Srbije, prema poslednjem podatku objavljenom u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Član 5

Odbornik ima pravo na naknadu troškova za službeno putovanje kada po službenom zadatku treba da obavi određeni posao za potrebe Skupštine van teritorije grada, u zemlji ili inostranstvu, u visini utvrđenoj Zakonom i drugim propisima, kao za zaposlene u Gradskoj upravi.

Član 6

Član Gradskog veća, koji nije na stalnom radu u Gradu, u skladu sa ovom Odlukom ima pravo na:

- naknadu za prisustvovanje sednici Gradskog veća u visini od 2.500,00 dinara po sednici,

- naknadu troškova prevoza u javnom linijskom saobraćaju na teritoriji grada, nastalih zbog prisustvovanja sednici Gradskog veća u visini cene karte na liniji od mesta stanovanja do centra Grada,

- naknadu troškova za upotrebu sopstvenog vozila u skladu sa zakonom, ukoliko nije u mogućnosti da koristi redovan linijski putnički saobraćaj,

- naknadu troškova za službena putovanja kada po službenom zadatku treba da obavi određeni posao za potrebe Gradskog veća van teritorije Grada, u zemlji ili inostranstvu, u visini utvrđenoj Zakonom i drugim propisima kao za zaposlene u Gradskoj upravi.

Naknada se isplaćuje na osnovu službene evidencije.

Gradonačelnik može rešenjem utvrditi posebnu naknadu članu Gradskog veća koji nije na stalnom radu u Gradu, za posebno angažovanje na obavljanju poslova u skladu sa Odlukom o zaduženjima člana Veća, srazmerno njegovom angažovanju.

Član 7

Naknada za rad predsednika i članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća, čiji je osnivač Grad, može biti do visine naknade predsednika odborničke grupe, odnosno odbornika.

Sredstva iz stava 1. ovog člana obezbeđuju se iz prihoda javnog preduzeća.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".

Član 9

Ovom Odlukom prestaje da važi Odluka o naknadama i drugim primanjima odbornika u Skupštini opštine Užice, članova Opštinskog veća i članova upravnih i nadzornih odbora javnih preduzeća ("Sl. list opštine Užice" broj 4/05 i 3/07) i Odluka o radno pravnom statusu predsednika i zamenika predsednika Skupštine opštine ("Sl. list Opštine Užice", broj 15/04).