ODLUKA
O PRISTUPANJU IZRADI PROJEKTA UNAPREĐENJA I LEGALIZACIJE ROMSKIH NEFORMALNIH NASELJA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 28/2008)

Član 1

Grad Leskovac, na osnovu odredaba Nacionalnog akcionog plana Vlade Republike Srbije za unapređivanje položaja Roma, pristupa realizaciji projekta unapređenja i legalizacije romskih neformalnih naselja na teritoriji grada Leskovca.

Član 2

Ova Odluka će naknadno od strane Skupštine biti razrađena u skladu sa "Smernicama za unapređenje i legalizaciju romskih naselja", koje je Ministarstvo za kapitalne investicije (sada Ministarstvo za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje) usvojilo januara 2007. godine, utvrđivanjem granica naselja koje se unapređuje i legalizuje programom uređenja, programom davanja u zakup građevinskog zemljišta, finansijskim planom za legalizaciju, utvrđivanjem nosioca, kao i rokova obavljanja pojedinih aktivnosti.

Donošenje Odluke u ovom obliku omogućava prijavljivanje ovog projekta za finansiranje izrade planske dokumentacije Ministarstvu za zaštitu životne sredine i prostorno planiranje i Sekretarijatu za romsku nacionalnu strategiju, Služba za ljudska i manjinska prava.

Član 3

Cilj izrade ovog projekta je stvaranje uslova za unapređenje, legalizaciju, kao i bolje i humanije uslove stanovanja u romskim neformalnim naseljima na teritoriji grada Leskovca.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".