ODLUKA
O USKLAĐIVANJU ODLUKA SKUPŠTINE OPŠTINE KRUŠEVAC

("Sl. list grada Kruševca", br. 14/2008 i 15/2008)

Član 1

Ovom Odlukom se, radi odgovarajućeg usklađivanja sa Statutom grada Kruševca, vrši izmena i dopuna odluka, koje je donela Skupština opštine u delu naziva i nadležnosti organa.

Član 2

U Odluci o ustanovljenju zvanja počasni građanin opštine Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac" br. 3/03) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

U članu 2. stav 2. reči "SCG" zamenjuju se rečima "Republika Srbija".

Član 3

U Odluci o ustanovljenju Nagrade i priznanja opštine Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac" br. 3/03) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Član 4

U Odluci o naknadama odbornika i članova radnih tela Skupštine opštine Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac br. 7/07) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", a reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava" u odgovarajućem padežu.

Član 5

U Odluci o osnivanju Opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima ("Međuopštinski službeni list Kruševac" br. 3/83) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine", rečima "Skupština grada", reči "Izvršni savet" rečima "Gradsko veće", a reči "Sekretarijat za unutrašnje poslove" rečima "Policijska uprava" u odgovarajućem padežu.

U članu 3. stav 2 se briše.

Član 6

U Odluci o osnivanju Javnog preduzeća "Radio televizija Kruševac" ("Službeni list opštine Kruševac" br. 13/91, 7/01, 5/02, 3/06 i 4/07) u celom tekstu Odluke reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada", a reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Preduzeće će uskladiti Statut sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana njenog stupanja na snagu.

Član 7

U Odluci o organizovanju Javnog komunalnog preduzeća "Kruševac" Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac" br. 1/02, 8/02, 8/03, 6/06) u celom tekstu Odluke reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada", a reči "predsednik opštine" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Preduzeće će uskladiti Statut sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana njenog stupanja na snagu.

Član 8

U Odluci o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću "Biznis inkubator" u Kruševcu ("Službeni list opštine Kruševac" br. 1/08) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", a reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

U članu 16. stav 2, tačka 7. reč "osnivača" zamenjuje se rečima "Gradskog veća".

Član 9

U Odluci o lokalnim komunalnim taksama ("Službeni list opštine Kruševac" br. 7/07, u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", a reči "Opštinska uprava", rečima "Gradska uprava" u odgovarajućem padežu.

Član 10

U Odluci o naknadi za korišćenje građevinskog zemljišta ("Službeni list opštine Kruševac" br. 1/05, 4/06 i 4/07 i "Službeni grada Kruševca" br. 12/08) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac" u odgovarajućem padežu.

Član 11

U Odluci o kriterijumima i merilima za utvrđivanje zakupnine i naknade za uređivanje građevinskog zemljišta ("Službeni list opštine Kruševac" br. 5/03, 7/03, 3/04, 3/05 i 5/07) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", a reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 12

U Odluci o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji opštine Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac" br. 5/98) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava", a reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Član 13

U Odluci o parkiralištima ("Službeni list opštine Kruševac" br. 9/97, 1/02 i 8/06) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava", a reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Član 14

U Odluci o kućnom redu u stambenim zgradama ("Službeni list opštine Kruševac" br. 11/92, 1/94, 4/94) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 15

U Odluci o kriterijumima za kategorizaciju opštinskih puteva ("Službeni list opštine Kruševac" br. 10/2006) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 16

U Odluci o kategorizaciji opštinskih puteva ("Službeni list opštine Kruševac" br. 6/07) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 17

U Odluci o određivanju pravaca magistralnih i regionalnih puteva na teritoriji Kruševca ("Službeni list opštine Kruševac" br. 1/2000) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", u odgovarajućem padežu.

Član 18

U Odluci o stanovanju ("Službeni list opštine Kruševac" br. 5/05, 2/06 i 3/06) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", u odgovarajućem padežu.

Član 19

U Odluci o Obrazovanju Lokalnog saveta za zapošljavanje ("Službeni list opštine Kruševac" br. 2/04, 5/04, 1/05, 5/05, 6/05, 2/06, 4/07) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", reči "Opštinska uprava", rečima "Gradska uprava", a reči "Služba za skupštinske poslove", rečima "Odsek za Skupštinske poslove" u odgovarajućem padežu.

Član 20

U Odluci o formiranju opštinskog štaba i štabova mesnih zajednica za zaštitu od elementarnih nepogoda ("Službeni list opštine Kruševac" br. 8/06) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", a reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 21

U Odluci o uslovima i načinu pružanja pravne pomoći građanima na teritoriji opštine Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac" br. 9/98) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" a reči "Odeljenje za opštu upravu, skupštinske i zajedničke poslove" rečima "Odsek za opštu upravu i zajedničke poslove" u odgovarajućem padežu.

Član 22

U Odluci o mesnim kancelarijama ("Službeni list opštine Kruševac" br. 14/86, 13/88 i 1/2000) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", a reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 23

U Odluci o matičnim područjima u opštini Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac br. 7/98, 6/99 i 3/00 i 4/04) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", a reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 24

U Odluci o opštinskim administrativnim taksama ("Službeni list opštine Kruševac" br. 1/99, 1/00, 1/02, 8/02 i 3/05) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", a reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 25

U Odluci o barjaku opštine Kruševac i načinu njegove upotrebe ("Službeni list opštine Kruševac" br. 8/95) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", a reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

U čl. 4. reči "Savezne Republike Jugoslavije" i reči "14. oktobra" se brišu.

U čl. 8. reči "Savezne Republike Jugoslavije" se brišu.

Član 26

U Odluci o amblemu i pečatu opštine Kruševac i njihovoj upotrebi ("Službeni list opštine Kruševac" br. 8/95) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava", a reči "Odeljenje za opštu upravu, skupštinske i zajedničke poslove", rečima "Odsek za opštu upravu i zajedničke poslove" u odgovarajućem padežu.

Član 27

U Odluci o kriterijumima i postupku za utvrđivanje naziva ulica i trgova na području opštine Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac" br. 1/04) u celom tekstu Odluke reči "opština Kruševac" zamenjuju se rečima "grad Kruševac", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", reči "Odeljenje za opštu upravu, skupštinske i zajedničke poslove", rečima "Odsek za skupštinske poslove", a reči "Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i građevinarstvo" rečima "Odsek za stambeno-komunalne i imovinsko-pravne poslove Gradske uprave" u odgovarajućem padežu.

Član 27a

U Odluci o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod Kruševac" Kruševac ("Sl. list opštine Kruševac" br. 7/01, 8/02 i 6/06) u celom tekstu Odluke reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada", a reči "predsednik opštine" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Preduzeće će uskladiti Statut sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana njenog stupanja na snagu.

Član 27b

U Odluci o organizovanju Javnog komunalnog preduzeća za proizvodnju i distribuciju toplotne energije "Gradska toplana" Kruševac ("Sl. list opštine Kruševac" br. 1/02, 8/02 i 6/06) u celom tekstu Odluke reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada", a reči "predsednik opštine" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Preduzeće će uskladiti Statut sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana njenog stupanja na snagu.

Član 27v

U Odluci o osnivanju Javnog preduzeća Direkcije za urbanizam i izgradnju Kruševac ("Sl. list opštine Kruševac" br. 1/97, 1/02, 8/02, 5/03 i 6/06) u celom tekstu Odluke reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada", a reči "predsednik opštine" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Preduzeće će uskladiti Statut sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana njenog stupanja na snagu.

Član 27g

U Odluci o osnivanju Javnog preduzeća "Poslovni centar" Kruševac ("Sl. list opštine Kruševac" br. 6/02 i 6/06) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada", reči "predsednik opštine "rečima "Gradsko veće" a reči "Imovinsko pravna služba Opštinske uprave" rečima "Odsek za stambeno komunalne i imovinsko pravne poslove Gradske uprave" u odgovarajućem padežu.

Preduzeće će uskladiti Statut sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana njenog stupanja na snagu.

Član 27d

U Odluci o osnivanju Javnog preduzeća "Aerodrom Rosulje" Kruševac ("Sl. list opštine Kruševac" br. 3/95 i 6/06) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada", a reči "predsednik opštine" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Preduzeće će uskladiti Statut sa odredbama ove Odluke u roku od 30 dana od dana njenog stupanja na snagu.

Član 27đ

U Odluci o građevinskom zemljištu ("Sl. list opštine Kruševac" br. 5/03,3/05 i 1/07) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada" a reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće" u odgovarajućem padežu.

Član 27e

U Odluci o komunalnim delatnostima ("Sl. list opštine Kruševac" br. 7/98) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" rečima "Skupština grada", reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće", reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava" a reči "Odeljenje za urbanizam; stambeno - komunalne poslove i građevinarstvo" rečima "Odsek za stambeno komunalne i imovinsko pravne poslove" u odgovarajućem padežu.

Član 27ž

U Odluci o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji opštine Kruševac ("Sl. list opštine Kruševac" br. 5/01, 2/02 i 7/03) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava" a reči "Odeljenje nadležno za poslove finansija, planiranja i privrede" rečima "Odsek nadležan za poslove privrede i ekologije" a reči "Sekretarijat za unutrašnje poslove" rečima "Policijska uprava" u odgovarajućem padežu.

Član 27z

U Odluci o držanju i zaštiti domaćih životinja na teritoriji opštine Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac" br. 10/98, 2/01 i 9/06) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad" a reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava" u odgovarajućem padežu.

Član 27i

U Odluci o grobljima i sahranjivanju ("Službeni list opštine Kruševac" br. 6/99 i 5/04) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće", reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava" a reči "Odeljenje za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i građevinarstvo" rečima "Odsek za stambeno komunalne i imovinsko pravne poslove" u odgovarajućem padežu.

Član 27j

U Odluci o održavanju čistoće i podizanju i održavanju zelenih površina na području opštine Kruševac ("Službeni list opštine Kruševac" br. 7/01 i 3/05) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad" a reči "Izvršni odbor" rečima "Gradsko veće".

Član 27k

U Odluci o pijacama ("Službeni list opštine Kruševac" br. 4/07) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada", a reči "predsednik opštine" rečima "Gradsko veće" a reči "Opštinska uprava" rečima "Gradska uprava" u odgovarajućem padežu.

Član 27l

U Odluci o postupku izdavanja i formiranja zakupnine za korišćenje poslovnog prostora ("Službeni list opštine Kruševac" br. 1/05 i 7/07 ) u celom tekstu Odluke reč "opština" zamenjuje se rečju "grad", reči "Skupština opštine" zamenjuju se rečima "Skupština grada" u odgovarajućem padežu.

Član 28

Ovlašćuje se Komisija za propise Skupštine grada da utvrdi prečišćene tekstove odluka.

Član 29

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca".