ODLUKA
O REGRESIRANJU TROŠKOVA IZDAVANJA ODOBRENJA ZA UPOTREBU OBJEKATA ZA PRERADU MLEKA U DOMAĆINSTVU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 4/2009)

I Grad Kragujevac, u okviru Programa za razvoj poljoprivrede u 2009. godini na teritoriji grada Kragujevca, preuzima obavezu regresiranja troškova, koje poljoprivredni proizvođači sa teritorije grada, imaju na osnovu zahteva podnetih Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za veterinu, radi dobijanja odobrenja za upotrebu objekata za preradu mleka i izradu proizvoda od mleka u domaćinstvu, u skladu sa veterinarsko-sanitarnim uslovima propisanim za navedenu vrstu objekta.

II Regresirani iznos troškova uplaćivaće se na tekuće račune poljoprivrednih proizvođača, na osnovu posebnih Rešenja Gradonačelnika o isplati, donetih na osnovu dokumentacije podnete Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Upravi za veterinu u Kragujevcu.

III Obaveza utvrđena u stavu 1. ove Odluke, realizuje se iz sredstava budžeta grada za 2009. godinu, opredeljenih u razdelu 10 - Gradska uprava za privredne resurse, glava 10.2. Direkcija za robne rezerve, funkcija 421, ekonomska klasifikacija 451 - subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama i raspoređenih Rešenjem o rasporedu sredstava za realizaciju Programa za razvoj poljoprivrede u 2009. godini na teritoriji grada Kragujevca, u stavu I tačka 16 - "nadoknade i ostala davanja" - sopstveni prihodi, u iznosu od 650.790,00 dinara (ukupan iznos).

IV Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Gradska uprava za privredne resurse, koja tromesečno dostavlja Gradskom veću izveštaje o realizaciji programa.

V Ovu Odluku objaviti u "Sl. listu grada Kragujevca".