ODLUKA
O REALIZACIJI PROJEKTA "PODRŠKA RAZVOJU GOVEDARSKIH FARMI NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA"

("Sl. list grada Kragujevca", br. 4/2009)

I Grad Kragujevac će, u okviru programa "Podsticaj unapređenju rasnog sastava u stočarstvu'', tokom 2009. godine, u saradnji sa preduzećem "Maksi farma" d.o.o. iz Gornjeg Milanovca, realizovati projekat "Podrška razvoju govedarskih farmi na teritoriji grada Kragujevca", koji je sačinilo navedeno preduzeće, sa ciljem da dovede do poboljšanja uslova za proizvodnju, razvoj i modernizaciju govedarskih farmi, čime se povećava profitabilnost i standard poljoprivrednih gazdinstava.

II Za realizaciju Projekta iz stava I ove Odluke planirana su sredstava u budžetu grada za 2009. godinu, opredeljena u Gradskoj upravi za privredne resurse, u razdelu 10, glava 10.2. Direkcija za robne rezerve, funkcija 421, ekonomska klasifikacija 451 - subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama i raspoređena Rešenjem o rasporedu sredstava za realizaciju Programa za razvoj poljoprivrede u 2009. godini na teritoriji grada Kragujevca, u stavu I tačka 3 - "Podsticaj unapređenju rasnog sastava u stočarstvu" u iznosu od 1.000.000,00 dinara - sopstveni prihodi.

III Ovlašćuje se pomoćnik Gradonačelnika za oblast poljoprivrede, dr Snežana Živanović Katić, da u ime Grada, potpiše Ugovor sa preduzećem "Maksi farma" iz Gornjeg Milanovca, kojim će se urediti međusobna prava, obaveze i dinamika prenosa sredstava na realizaciji projekta iz stava I ove Odluke.

IV Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Gradska uprava za privredne resurse, koja tromesečno dostavlja Gradskom veću izveštaje o realizaciji programa.

V Ovu Odluku objaviti u "Sl. listu grada Kragujevca".