PRAVILNIK
O NAKNADI TROŠKOVA UPRAVNOG POSTUPKA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 19/2007 i 1/2009)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuju se troškovi upravnog postupka, način utvrđivanja i naplata istih u postupcima koje sprovodi Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo (u daljem tekstu: Sekretarijat) u upravnim stvarima iz oblasti urbanizma i izgradnje objekata.

Član 2

Troškovi upravnog postupka su troškovi za izdavanje: izvod iz urbanističkog plana, akta o urbanističkim uslovima, odobrenja za izgradnju, potvrde prijave pripremnih radova, potvrde prijave početka izvođenja radova, potvrde usaglašenosti izgrađenih temelja sa glavnim projektom, odobrenja za puštanje objekta u probni rad, upotrebne dozvole i potvrde prijave radova za koje se ne izdaje odobrenje za izgradnju za objekte koji se u celini grade na teritoriji AP Vojvodine u skladu sa propisima kojima je uređena oblast izgradnje objekata.

Član 3

Troškovi upravnog postupka se određuju i naplaćuju od investitora (pravnih i fizičkih lica) u paušalnim iznosima:

 

 

Dinara

1.

za izvod iz urbanističkog plana

1.620,00

2.

za izdavanje akta o urbanističkim uslovima

1.620,00

3.

za izdavanje odobrenja za izgradnju

1.620,00

4.

za potvrdu prijave pripremnih radova

1.080,00

5.

za potvrdu prijave početka izvođenja radova

1.080,00

6.

za potvrdu usaglašenosti izgrađenih temelja sa glavnim projektom

1.080,00

7.

za izdavanje upotrebne dozvole

1.620,00

8.

za potvrdu prijave radova za koje se ne izdaje odobrenje za izgradnju

1.080,00

Član 4

Naplata troškova postupka se vrši putem naloga za uplatu kao instrumenta gotovinskog platnog prometa, odnosno putem naloga za prenos kao instrumenta bezgotovinskog platnog prometa, u skladu sa propisom o načinu uplaćivanja određenih prihoda budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Sekretarijat će stranci uručiti popunjen instrument platnog prometa, odnosno detaljno pismeno uputstvo o načinu popunjavanja istog za izdavanje akata iz člana 3. ovog Pravilnika.

Član 5

Danom stupanja na snagu ovog Pravilnika prestaje da važi Pravilnik o naknadi troškova upravnog postupka ("Službeni list APV ", broj 6/2003) i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o naknadi troškova upravnog postupka ("Službeni list APV", broj 12/2003).

Član 6

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu APV".