PRAVILNIK
O POSTUPKU DONOŠENJA FINANSIJSKIH PLANOVA DIREKTNIH I INDIREKTNIH KORISNIKA BUDŽETA I IZMENE ISTIH

("Sl. list Grada Sombora ", br. 1/2009)

Član 1

Ovim Pravilnikom se uređuje postupak donošenja finansijskih planova direktnih i indirektnih korisnika budžeta grada Sombora i način izmene istih.

Član 2

Direktni korisnici su u obavezi da u roku od 15 dana od dana donošenja Odluke o budžetu grada Sombora za tekuću godinu usklade finansijske planove svojih indirektnih korisnika sa Odlukom o budžetu.

Član 3

Indirektni korisnici su u obavezi da finansijski plan sačine na četvrtom nivou ekonomske klasifikacije, a koji mora biti usaglašen sa trećim nivoom ekonomske klasifikacije iz Odluke o budžetu grada Sombora.

Član 4

Nakon usaglašavanja finansijskih planova, direktni korisnici podnose predlog za usvajanje planova Gradonačelniku uz prethodnu saglasnost Odeljenja za finansije.

Član 5

Gradonačelnik donosi zaključak kojim se usvaja finansijski plan svakog korisnika pojedinačno.

Član 6

Postupak izmene finansijskog plana mogu da pokrenu direktni korisnici koji nemaju indirektne korisnike u svojoj nadležnosti i indirektni korisnici za svoje planove, kao i direktni korisnici za indirektne korisnike koji su u njegovoj nadležnosti.

Razlozi za pokretanje postupka izmene finansijskog plana na četvrtom nivou ekonomske klasifikacije mogu da budu veći poremećaji u obavljanju funkcije, značajnije odstupanje tekućih potreba u osnovu na planirane veličine ("preplanirane" ili nedovoljno planirane pozicije). Izmene finansijskih planova na trećem nivou ekonomske klasifikacije podrazumevaju Izmene Odluke o budžetu, dok izmene finansijskog plana na četvrtom nivou mogu izvršiti aktom izvršnog organa bez izmene Odluke o budžetu grada Sombora.

Član 7

Postupak izmene finansijskog plana je identičan načinu donošenja finansijskog plana, za četvrti nivo ekonomske klasifikacije.

Član 8

Finansijski planovi korisnika imaju se objaviti na sajtu Grada, kao sastavni, analitički deo Odluke o budžetu.

Član 9

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom donošenja i ima se objaviti u "Službenom listu grada Sombora".