PRAVILNIK
O NAČINU I POSTUPKU PRENOSA NEUTROŠENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA NA RAČUN IZVRŠENJA BUDŽETA GRADA SOMBOR

("Sl. list Grada Sombor ", br. 1/2009)

Član 1

Ovim Pravilnikom bliže se uređuje način i postupak za prenos neutrošenih sredstava na račun izvršenja budžeta Grada Sombor, koja indirektni korisnici budžetskih sredstava nisu utrošili za finansiranje izdataka u 2008. godini, a koja su ovim korisnicima preneta u skladu sa Odlukom o budžetu grada Sombor za 2008. godinu, zaključno sa 31. decembrom 2008. godine.

Član 2

Korisnici budžetskih sredstava vrše prenos neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog Pravilnika u skladu sa ovim Pravilnikom i Pravilnikom o načinu korišćenja sredstava sa podračuna, odnosno drugih računa konsolidovanog računa trezora grada Sombor.

Član 3

Indirektni korisnici budžetskih sredstava dostavljaju nadležnom direktnom korisniku specifikaciju neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog Pravilnika, na obrascu SNS - Specifikacija neutrošenih sredstava, najkasnije do 20. januara 2009. godine.

Direktni korisnik budžetskih sredstava dostavlja Odeljenju za finansije - Trezoru zbirne specifikacije neutrošenih sredstava indirektnih korisnika za koje je nadležan, shodno Odluci o budžetu grada Sombor za 2008. godinu.

Zbirne specifikacije iz stava 2. ovog člana dostavljaju se na Obrascu ZSNS - Zbirna specifikacija neutrošenih sredstava, najkasnije do 25. januara 2009. godine.

Do 31.01.2009. izvršiće se prenos neutrošenih sredstava na račun izvršenja budžeta Obrasci SNS i ZSNS odštampani su uz ovaj Pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Direktni korisnik budžetskih sredstava, za indirektne korisnike iz svoje nadležnosti, uz zbirnu specifikaciju neutrošenih sredstava dostavlja potvrdu za deo neutrošenih sredstava koja su preneta od drugog nivoa vlasti, u cilju izuzimanja iz ukupnog iznosa neutrošenih sredstava.

Potvrdu izdaje nadležni organ drugog nivoa vlasti koji mu je preneo sredstva i sadrži sledeće podatke:

1) iznos neutrošenih sredstava koja su ostvarena od drugog nivoa vlasti;

2) namenu za koju su ta sredstva preneta od drugog nivoa vlasti;

3) broj računa kod Uprave za trezor na koji su sredstva preneta;

3) pečat nadležnog organa izdavalaca potvrde i potpis ovlašćenog lica.

Indirektnim korisnicima drugog nivoa vlasti, potvrde za neutrošena sredstva preneta iz budžeta grada Sombor izdavaće se na pismeni zahtev tog korisnika, posredstvom direktnog korisnika budžeta grada Sombor i overavati od strane nadležnog organa.

Član 4

Ovaj Pravilnik će se objaviti u "Službenom listu Grada Sombora", a primenjuje se od 01. januara 2009. godine.

Napomene

Obrasci SNS i ZSNS koji čine sastavni deo ovog pravilnika nisu objavljeni u "Sl. listu Grada Sombora", br. 1/2009.