PRAVILNIK
O SLUŽBENOJ LEGITIMACIJI GRADSKOG JAVNOG PRAVOBRANIOCA I ZAMENIKA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 1/2009)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuje se obrazac i sadržina legitimacije Gradskog javnog pravobranioca i zamenika gradskog javnog pravobranioca u Leskovcu, način njihovog izdavanja, kao i način vođenja evidencije o izdatim legitimacijama.

Član 2

Legitimacija Gradskog javnog pravobranioca i njegovih zamenika (u daljem tekstu: legitimacija) je veličine 65 x 95 mm i obložena je kožom crne boje.

Naslovna strana legitimacije u gornjem delu na sredini sadrži grb Republike Srbije, a ispod njega tekst koji glasi: Republika Srbija, Grad Leskovac, Gradsko javno pravobranilaštvo, SLUŽBENA LEGITIMACIJA.

Na prvoj unutrašnjoj strani legitimacije nalazi se tekst koji glasi: Reg. Broj, mesto za fotografiju 35 x 25 mm, mesto za pečat, ispod toga ime i prezime, JMBG, funkcija.

Druga unutrašnja strana legitimacije sadrži tekst koji glasi: GRADSKO JAVNO PRAVOBRANILAŠTVO, Ovlašćenja: U vršenju pravobranilačke funkcije, Javni pravobranilac i njegov zamenik imaju prava i dužnosti utvrđene Zakonom o Javnom pravobranilaštvu ("Sl. gl. RS", br. 43/91) i Odlukom o Gradskom javnom pravobranilaštvu ("Sl. gl. Grada Leskovca", br. 12/08).

Ispod teksta o pravima i dužnostima Gradskog javnog pravobranioca i zamenika nalazi se mesto i datum izdavanja, tekst Predsednik Skupštine Grada Leskovca, ispod toga mesto za pečat i potpis ovlašćenog lica.

Obrazac legitimacije odštampan je uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 3

O izdatim legitimacijama vodi se evidencija.

Evidenciju iz stava 1. ovog člana vodi Gradsko javno pravobranilaštvo, Evidencija se vrši: Ime i prezime lica kome je legitimacija izdata, registarski broj, datum izdavanja i rubrika za napomenu.

Član 4

Gradski javni pravobranilac i zamenik koji prestane da obavlja poslove pravobranioca ili zamenika dužan je da legitimaciju vrati Gradskom javnom pravobranilaštvu.

Ukoliko Gradski javni pravobranilac ili njegov zamenik izgubi legitimaciju, ili na drugi način ostane bez legitimacije dužan je da odmah, najkasnije u roku od 3 dana pismeno obavesti neposrednog rukovodioca, a legitimaciju oglasi nevažećom u Službenom glasniku Grada Leskovca.

Na osnovu potvrde o oglašavanju legitimacije u Službenom glasniku Grada Leskovca izdaće se nova legitimacija.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Grada Leskovca.

 

Prilog: Obrazac legitimacije

 

 

 

 

Republika Srbija
Grad Leskovac




Gradsko javno pravobranilaštvo


SLUŽBENA LEGITIMACIJA

 

 

 

Reg. broj: __________










   

M.P.

Ime i prezime:

 

 

JMBG:

 

 

Funkcija:

 

 

 

GRADSKO JAVNO PRAVOBRANILAŠTVO



Ovlašćenja

U vršenju pravobranilačke funkcije, javni pravobranilac i njegov zamenik imaju prava i dužnosti utvrđene Zakonom o javnom pravobranilaštvu ("Sl. gl. RS" br. 43/91) i Odlukom o gradskom javnom pravobranilaštvu ("Sl. g. Grada Leskovca" br. 12/08)

Leskovac, __________ godine.

 

 

PREDSEDNIK SKUPŠTINE

 

 

GRADA LESKOVCA

 

M.P.