PRAVILNIK
O KORIŠĆENJU SLUŽBENIH MOBILNIH TELEFONA U ORGANIMA GRADA

("Sl. list grada Čačka", br. 3/2009)

Član 1

Ovim Pravilnikom, uređuje se pravo na korišćenje, način i vreme korišćenja službenih mobilnih telefona izabranih, postavljenih i zaposlenih u organima grada i gradskom javnom pravobranilaštvu u cilju blagovremenog i efikasnog izvršavanja službenih poslova iz okvira prava i dužnosti Grada, poverenih poslova Republike i dostupnosti korisnika mobilnog telefona u svako vreme za službene potrebe.

Pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona je pravo korisnika na dodelu mobilnog telefona, održavanje mobilnog telefona u ispravnom stanju i pravo plaćanja mesečnog računa za korišćenje mobilnog telefona u propisanoj visini.

Član 2

Pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona, pod uslovima propisanim ovim Pravilnikom imaju izabrana, postavljena lica i zaposleni u organima Grada i Gradskom javnom pravobranilaštvu.

Član 3

Pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona imaju izabrana lica u organima Grada, i to:

- Gradonačelnik,

- predsednik Skupštine grada,

- zamenik predsednika Skupštine grada,

- zamenik Gradonačelnika i

- članovi Gradskog veća.

Član 4

Pravo na korišćenje mobilnog telefona imaju postavljena lica:

- načelnik gradske uprave,

- sekretar Skupštine grada,

- gradski javni pravobranilac.

Član 5

Pravo na korišćenje službenog mobilnog telefona u organima Grada imaju rukovodioc unutrašnje organizacione jedinice u gradskoj upravi, zaposleni koji radi na terenu, zaposleni čija je priroda posla takva da postoji potreba da je u svako vreme dostupan građanima, izabranim, postavljenim licima i drugim saradnicima.

O pravu na korišćenje telefona zaposlenog iz stava 1. ovog člana odlučuje načelnik odgovarajuće uprave, a za zaposlenog u gradskom javnom pravobranilaštvu gradski javni pravobranilac.

Član 6

Službeni mobilni telefon može se dati na korišćenje i posebnoj organizacionoj jedinici u okviru gradske uprave.

Član 7

Službeni mobilni telefon koristi se isključivo za službene potrebe.

Korisnik službenog mobilnog telefona je dužan da bude dostupan na službeni mobilni telefon u svako doba.

Član 8

Zabranjeno je davanje na korišćenje i poslugu službenog mobilnog telefona koji je određenom licu dodeljen u skladu sa ovim Pravilnikom.

Član 9

Nestanak mobilnog telefona ili kvar na mobilnom telefonu korisnik mobilnog telefona je dužan da bez odlaganja pismeno prijavi Gradskoj upravi za opšte i zajedničke poslove.

Član 10

Korisnik službenog mobilnog telefona je dužan da bez odlaganja vrati ili plati utvrđenu vrednost službenog mobilnog telefona prestankom pravnog osnova po kome mu je dodeljen na korišćenje.

Član 11

Visina mesečnog računa za korišćenje službenog mobilnog telefona koji se plaća na teret budžeta Grada je ograničena za članove gradskog veća, postavljena i zaposlena lica.

Izuzetno, iz opravdanih razloga pojedini mesečni račun za korišćenje službenog mobilnog telefona određenog lica može biti viši od mesečnog ograničenja iz prethodnog stava.

Opravdanost razloga ceni i o plaćanju višeg računa od propisanog na teret budžeta Grada odlučuje Gradonačelnik na obrazloženi pisani zahtev korisnika.

O visini dozvoljenog mesečnog računa za korišćenje službenog mobilnog telefona odlučuje Gradonačelnik.

Član 12

Pre davanja na korišćenje službenog mobilnog telefona izabrano, imenovano, postavljeno i zaposleno lice je dužno da da pismenu izjavu, kojom se saglašava da mu se iznos koji prelazi dozvoljeni mesečni račun za službeni mobilni telefon naplati obustavom od plate.

Član 13

Evidenciju o službenim mobilnim telefonima u skladu sa ovim Pravilnikom vodi Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove.

Član 14

Ovaj Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Čačka".