REŠENJE
O OBRAZOVANJU POSEBNE STRUČNE RADNE GRUPE ZA PRIPREMU GODIŠNJEG PROGRAMA ZAŠTITE, UREĐENJA I KORIŠĆENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA ZA 2008. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 5/2008 i 8/2009)

I

Obrazuje se posebna stručna radna grupa za pripremu Nacrta godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Novog Sada za 2008. godinu (u daljem tekstu: Radna grupa).

II

Zadatak Radne grupe je da do 15. marta 2008. godine, pripremi Nacrt godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Novog Sada, koji treba da sadrži podatke o:

- vrsti i obimu radova koje treba izvršiti u periodu za koji se program donosi, dinamici izvođenja radova i ulaganja sredstava;

- ukupnoj površini i površini po katastarskim opštinama poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini;

- korisnicima poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini;

- površini poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja nije data na korišćenje;

- ukupnoj površini poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koja je planirana za davanje u zakup, kao i površine delova poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini koje su planirane za davanje u zakup (jedna ili više katastarskih površina), sa brojem katastarske parcele, površinom, klasom, kulturom, katastarskim prihodom i tržišnom vrednošću katastarske parcele, i

- stanju zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

III

Radnu grupu čine predsednik i osam članova.

IV

Predsedniku i članovima Posebne stručne radne grupe za pripremu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Novog Sada za 2008. godinu (u daljem tekstu: Radna grupa) za rad u Radnoj grupi pripada naknada.

Naknada se isplaćuje mesečno, pod uslovom da je Radna grupa održala sednicu, bez obzira na broj održanih sednica.

Predsedniku Radne grupa pripada mesečna naknada u iznosu od 10% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike, ako je zaposlen u gradskoj upravi ili je član Gradskog veća Grada Novog Sada, odnosno u visini od 20% ako nije zaposlen u gradskoj upravi i nije član Gradskog veća Grada Novog Sada.

Članovima Radne grupe za učešće u radu pripada mesečna naknada u iznosu od 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike, ako su zaposleni u gradskoj upravi ili su članovi Gradskog veća Grada Novog Sada, odnosno u iznosu od 10% ako nisu zaposleni u gradskoj upravi i nisu članovi Gradskog veća Grada Novog Sada.

V

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Radne grupe obavljaće Gradska uprava za privredu.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".