ODLUKA
O VISINI JEDNOKRATNE NOVČANE POMOĆI ZA ŠTETU NASTALU OD POŽARA, UDARA GROMA I DRUGIH VANREDNIH OKOLNOSTI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 6/2009)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se visina jednokratne novčane pomoći građanima na teritoriji grada Kragujevca koji su pretrpeli štetu od požara, udara groma ili poplava na objektima koji se koriste za stanovanje i drugih vanrednih okolnosti, (osim onih koje su proglašene elementarnim nepogodama).

Drugim vanrednim okolnostima smatraju se određene specifične situacije, usled kojih je nastala šteta na imovini građana, (kao što je šteta na stočnom fondu nastala od nepoznatih izvršilaca - pasa lutalica i sl.).

Član 2

Lice, čijom krajnjom nepažnjom je došlo do štete iz člana 1. ove Odluke, nema pravo na jednokratnu novčanu pomoć za štetu koju je pretrpelo.

Član 3

Obim štete, iz člana 1. ove Odluke, uzroke i okolnosti koji su doveli do iste, utvrđuje Komisija, koju posebnim aktom obrazuje Gradsko veće.

Član 4

Visina jednokratne novčane pomoći utvrđuje se na sledeći način:

- za nastalu štetu do 300.000 dinara, dodeljuje se jednokratna novčana pomoć u visini od 30% od utvrđene štete i

- za štetu preko 300.000 dinara dodeljuje se jednokratna novčana pomoć u iznosu do 150.000 dinara.

Član 5

Ovom Odlukom stavlja se van snage Odluka o visini jednokratne novčane pomoći građanima na teritoriji grada Kragujevca koji su pretrpeli štetu od požara, udara groma, poplava i drugih vanrednih okolnosti br. 325/135/08-III/28, od 04.09.2008. godine i Odluka o izmenama i dopunama Odluke o visini jednokratne novčane pomoći za štetu nastalu od požara, udara groma i drugih vanrednih okolnosti br. 325/172/08-III/28, od 07.11.2008. godine.

Član 6

Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".