ZAKLJUČAK
KOJIM SE JP "VODOVOD I KANALIZACIJA" U LOZNICI DAJE MOGUĆNOST ZA POVEĆANJE CENE SVOJIH PROIZVODA I USLUGA U 2009. GODINI

("Sl. list Grada Loznice", br. 1/2009)

1. Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" do dobijanja odobrenja od strane nadležnih ministarstava za povećanje cena predviđenih Programom poslovanja za 2009. godinu (za 39,19%) cene svojih proizvoda i usluga, može povećati za 8% u odnosu na trenutno važeće cene.

Masu zarada zaposlenih preduzeće može uvećati u 2009. god. do 8% u odnosu na isplaćenu masu zarada u 2008. god. u skladu sa ekonomskom politikom Vlade Republike Srbije za 2009. godinu i u skladu sa Informacijom o aktivnostima vezanim za pripremu Programa poslovanja za 2009. god. i Zaključkom Vlade RS od 27. novembra 2008. godine.

Direktor preduzeća u saradnji sa funkcionerima Grada Loznice preduzeće sve potrebne aktivnosti kod resornih ministarstava kako bi se dobilo odobrenje za povećanje cena vode i odvođenja otpadnih voda do nivoa ekonomskih potrebnih cena.

Direktor preduzeća u saradnji sa funkcionerima Grada Loznice preduzeće sve potrebne aktivnosti kod Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike i Ministarstva finansija za dobijanje odobrenja za isplatu uvećane mase zarada kada dozvoljeni okvir nije dovoljan za isplatu minimalne cene rada (za 113 zaposlenih a po osnovu utvrđene minimalne cene rada po času od strane Socijalno-ekonomskog saveta Vlade Republike Srbije).

2. Ovaj Zaključak dostaviti JP "Vodovod i kanalizacija" u Loznici.

3. Zaključak objaviti u "Službenom listu Grada Loznice".