ODLUKA
O REALIZACIJI PROJEKTA "HIGIJENIZACIJA SELA" NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA U 2009. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 7/2009)

I Grad Kragujevac će tokom 2009. godine, u okviru Programa za razvoj poljoprivrede u 2009. godini na teritoriji grada Kragujevca, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje "Kragujevac", realizovati Projekat "Higijenizacija sela", sa ciljem da se poboljša kvalitet i zdravstvena ispravnost proizvoda, kroz definisanje i unapređenje higijensko-sanitarnih uslova u svim fazama proizvodnje u domaćinstvima poljoprivrednih proizvođača, omogući brža procena i otkrivanje uzroka neispravnosti namirnica i obezbedi njihovo uspešno otklanjanje.

II Za realizaciju Projekta iz stava I ove Odluke planirana su sredstva u budžetu grada za 2009. godinu, opredeljena u razdelu 10- Gradska uprava za privredne resurse, funkcija 421, ekonomska klasifikacija 451- subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama i raspoređena Rešenjem o rasporedu sredstava za realizaciju Programa za razvoj poljoprivrede u 2009. godini na teritoriji grada Kragujevca, u stavu II tačka 12. - Projekat "Higijenizacija sela", u iznosu od 1.000.000,00 dinara - sopstveni prihodi.

III Ovlašćuje se pomoćnik Gradonačelnika za oblast poljoprivrede, dr Snežana Živanović Katić, da u ime Grada, potpiše Ugovor sa Institutom za javno zdravlje "Kragujevac", o međusobnim pravima i obavezama na realizaciji Projekta iz stava I ove Odluke.

IV Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Gradska uprava za privredne resurse, koja je obavezna da Gradskom veću tromesečno podnosi izveštaj o njenoj realizaciji.

V Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".