ODLUKA
O UTVRĐIVANJU NACRTA STATUTA O IZMENI I DOPUNI STATUTA GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 8/2009)

I Utvrđuje se nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca, u tekstu koji je sastavni deo ove Odluke.

II Upućuje se nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca na javnu raspravu, u trajanju od 10 dana, počev 20. marta, zaključno sa 30. martom 2009. godine.

Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca objaviti: na oglasnoj tabli organa Grada, u nedeljniku "Svetlost", na sajtu Skupštine grada Kragujevca i na oglasnim tablama svih mesnih zajednica, gradskih i mesnih kancelarija na teritoriji grada Kragujevca, uz poziv organima Grada, političkim strankama i političkim organizacijama, nevladinim organizacijama i građanima da uzmu učešća u javnoj raspravi, tako što svoje primedbe i predloge mogu, u pisanom obliku, dostaviti:

- Skupštini grada Kragujevca, Trg Slobode broj 3., kancelarija 101, sa naznakom - za Komisiju za promenu Statuta grada Kragujevca,

- elektronskom poštom na adresu www.kragujevac.rs

Poziv za učešće u javnoj raspravi uputiće se svim zainteresovanim licima i putem kragujevačkih televizijskih kuća: RTK-a, TV IN i Kanal 9.

III U okviru javne rasprave, održaće se i javna tribina o nacrtu Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca, u Velikoj sali Skupštine grada Kragujevca, dana 30. marta 2009. godine, sa početkom u 18,00 sati.

IV Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".

* * *

NACRT

Skupština grada Kragujevca, na osnovu člana 191. stav 1. Ustava Republike Srbije ("Službeni glasnik Republike Srbije" broj 98/06), člana 32. tačka 1. i 45. stav 1. i 6., a u vezi člana 66. stav 5. Zakona o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik Republike Srbije" broj 129/07), člana 78. stav 6. Statuta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca" broj 18/08), na sednici održanoj ___________ 2009. godine, donela je

STATUT
O IZMENI I DOPUNI STATUTA GRADA KRAGUJEVCA

Član 1

U članu 36. Statuta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 18/08) u daljem tekstu: Statut, u stavu 1. broj "9" zamenjuje se brojem "10".

U članu 36. Statuta, u stavu 7. u alineji 9., iza reči: "nauku i saradnju sa Univerzitetom" umesto tačke stavlja se zapeta.

U članu 36. Statuta, u stavu 7. posle alineje 9., dodaje se nova alineja 10. koja glasi:

"- životnu sredinu, održivi razvoj i saradnju sa udruženjima."

Član 2

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da izvrši pravno-tehničku redakciju, utvrdi i objavi prečišćen tekst Statuta grada Kragujevca.

Član 3

Ovaj Statut stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".