ODLUKA

O OSNIVANJU SLUŽBE MESNIH ZAJEDNICA

("Sl. list grada Kruševca", br. 1/2009 - prečišćen tekst)

Član 1

Osniva se Služba mesnih zajednica kao posebna služba grada Kruševca.

Član 2

Služba mesnih zajednica obavlja administrativno-tehničke, stručne i finansijsko-knjigovodstvene poslove za mesne zajednice i njima slične poslove za potrebe organa Grada i državnih organa, osim poslova koje obavljaju zaposleni u Gradskoj upravi i poslova komunalne delatnosti u većem obimu za koje je potreban poseban izvršilac.

Član 3

Službom mesnih zajednica rukovodi šef Službe.

Šefa Službe postavlja i razrešava i o njegovim drugim pravima i obavezama rešava Gradsko veće grada Kruševca.

Član 4

Na unutrašnju organizaciju i rad Službe mesnih zajednica shodno se primenjuju osnovna načela za unutrašnju organizaciju i sistematizaciju radnih mesta u Gradskoj upravi.

Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Službi mesnih zajednica donosi šef.

Na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Službi mesnih zajednica saglasnost daje Gradsko veće Grada Kruševca.

Član 5

O pojedinačnim pravima i obavezama zaposlenih u Službi mesnih zajednica odlučuje šef.

Na prava, obaveze i odgovornosti zaposlenih u Službi mesnih zajednica shodno se primenjuju propisi koji važe za zaposlene u Gradskoj upravi.

Član 6

Sredstva za rad Službe mesnih zajednica obezbeđuju se iz budžeta grada i iz naknade koju svojim radom ostvari Služba mesnih zajednica.

Služba mesnih zajednica plaća neophodne troškove redovnog funkcionisanja mesnih zajednica u skladu sa finansijskim planom.

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o osnivanju Službe mesnih zajednica obuhvata:
Odluku o osnivanju Službe mesnih zajednica opštine Kruševac objavljenu u ("Službenom listu opštine Kruševac", broj 4/97), kao i izmene i dopune Odluke objavljene u ("Službenom listu opštine Kruševac", br. 11/04 i "Službenom listu grada Kruševac", broj 14/08).