ODLUKA

O NAKNADAMA ODBORNIKA I ČLANOVA RADNIH TELA SKUPŠTINE GRADA KRUŠEVCA

("Sl. list grada Kruševca", br. 1/2009 - prečišćen tekst)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se visina naknade putnih troškova, izgubljene zarade, naknada za službeno putovanje i ostalih troškova odbornika i članova radnih tela Skupštine grada Kruševca, stvorenih u obavljanju dužnosti odbornika, odnosno člana radnog tela Skupštine grada.

Član 2

Odbornicima i članovima radnih tela Skupštine, pripada naknada putnih troškova; naknada izgubljene zarade i naknada za službeno putovanje.

Član 3

Licima iz člana 1. ove Odluke pripada naknada putnih troškova stvorenih za dolazak na sednice Skupštine, odnosno radnog tela, kao i za slučaj službenog putovanja za potrebe Skupštine u visini stvarnih troškova prevoza sredstvima javnog saobraćaja na dan isplate.

Član 4

Odbornicima i članovima radnih tela Skupštine kada učestvuju u radu sednice Skupštine, odborničke grupe i radnog tela, pripada naknada izgubljene zarade i drugih troškova za obavljanje odborničke dužnosti u visini od 5% prosečne mesečne zarade u gradu Kruševcu prema poslednjem objavljenom podatku Republičkog organa nadležnog za poslove statistike, za svaki dan proveden u radu Skupštine, odborničke grupe i radnih tela Skupštine.

Član 5

Odbornik ima pravo na naknadu troškova službenog putovanja u zemlji i inostranstvu u skladu sa propisima koji se primenjuju na izabrana, postavljena i imenovana lica kao i na zaposlene u Gradskoj upravi.

Član 6

Nalog za službeni put za odbornike i članove radnih tela potpisuje predsednik Skupštine, a za predsednika Skupštine sekretar Skupštine.

Član 7

Članovima stručnih komisija koje obrazuje Skupština, njena radna tela i Gradsko veće, a koji nisu zaposleni u Gradskoj upravi, pripada naknada za rad u visini utvrđenoj u članu 4. ove Odluke, ako aktom o obrazovanju komisije nije drugačije određeno.

Član 8

Naknade iz ove Odluke isplaćuju se na osnovu evidencije prisustva sednicama Skupštine i radnih tela koju vodi Odsek za skupštinske poslove i izveštaja predsednika za prisustvo sednici odborničke grupe.

Iznos naknada utvrđuje i isplaćuje Odsek za finansije i planiranje Gradske uprave.

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o naknadama odbornika i članova radnih tela Skupštine grada Kruševca obuhvata:
Odluku o naknadama odbornika i članova radnih tela Skupštine opštine Kruševac objavljenu u ("Službenom listu opštine Kruševac", broj 7/07), kao i izmene i dopune Odluke objavljene u ("Službenom listu grada Kruševca", broj 14/08 i 15/08).