ODLUKA

O OSNIVANJU GRADSKOG SAVETA ZA BEZBEDNOST SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA

("Sl. list grada Kruševca", br. 1/2009 - prečišćen tekst)

Član 1

U cilju ostvarivanja koordinacije i saradnje na razvijanju saobraćajno-preventivnog rada u oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji grada, kao i opšte društvenog interesa u oblasti bezbednosti saobraćaja, osniva se Gradski savet za bezbednost saobraćaja na putevima (u daljem tekstu: Savet), kao posebno društveno telo.

Član 2

Zadaci Saveta su:

1. Ostvarivanje saradnje i koordinacije rada svih organa i organizacija koje preventivno deluju u oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima u gradu.

2. Unapređenje opšte bezbednosti saobraćaja na putevima i vaspitanje učesnika u saobraćaju, kao i razvijanje saobraćajno-preventivnog rada u predškolskim i školskim i drugim specijalizovanim organizacijama u gradu.

3. Organizovanje saobraćajno-vaspitnih manifestacija iz oblasti saobraćajne preventive kao i stručnih skupova radi sagledavanja i razmatranja određenih problema bezbednosti saobraćaja na putevima.

4. Podsticanje izdavanja i rasturanja saobraćajno-preventivnih publikacija, filmova i sl.

5. Davanje mišljenja i predloga o merama za tehničko uređenje saobraćaja na putevima i poboljšanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

6. Druge aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja na putevima.

Član 3

Savet sačinjavaju Predsednik i 8 članova.

Predsednika i članove Saveta imenuje Skupština grada na predlog Gradskog veća.

Član 4

Mandat članova Saveta traje 4. godine.

Član 5

Savet radi u sednicama, a odluke donosi većinom glasova svih članova Saveta.

Radom Saveta rukovodi Predsednik.

Savet donosi Poslovnik koji bliže utvrđuje organizaciju i način svog rada.

Član 6

Skupština grada, na predlog Saveta donosi program rada Saveta na osnovu koga se koriste sredstva predviđena u čl. 176. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Član 7

Neutrošena sredstva Saveta preneće se u budžet grada Kruševca.

Član 8

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Saveta vrši Policijska uprava.

Napomene

Prečišćen tekst obuhvata:
Odluku o osnivanju Opštinskog saveta za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Kruševac, objavljenu u ("Međuopštinskom službenom listu", broj 3/83), kao i izmene i dopune Odluke objavljene u ("Službenom listu grada Kruševac", broj 14/08 i 15/08).