ODLUKA

O KRITERIJUMIMA I POSTUPKU ZA UTVRĐIVANJE NAZIVA ULICA I TRGOVA NA PODRUČJU GRADA KRUŠEVCA

("Sl. list grada Kruševca", br. 1/2009 - prečišćen tekst)

Član 1

Ovom Odlukom se propisuju kriterijumi i postupak za utvrđivanje naziva, ulica i trgova na području grada Kruševca.

Član 2

Ulicama i trgovima mogu se davati nazivi po imenima ličnosti, nazivima dela, istorijskih događaja i geografskih pojmova od lokalnog, nacionalnog i svetskog značaja.

Član 3

Nazivi novoprojektovanih i izmenjeni nazivi postojećih ulica i trgova na području grada Kruševca utvrđuju se rešenjem Skupštine grada Kruševca.

Sastavni deo rešenja čini skica ulica i trgova kojima se daju nazivi.

Član 4

Predlagač rešenja o utvrđivanju naziva, ulica i trgova je nadležna Komisija Skupštine grada Kruševca.

Član 5

Inicijativu za utvrđivanje naziva, ulica i trgova mogu podneti: građani, udruženja građana, mesne zajednice, odbornici Skupštine grada, državni organi i javne službe.

Inicijativu za utvrđivanje naziva novoprojektovane ulice dužno je da podnese Javno preduzeće Direkcija za urbanizam i izgradnju, najkasnije 15 dana od dana stupanja na snagu odgovarajućeg urbanističkog akta.

Član 6

Pre utvrđivanja predloga rešenja o nazivima, ulica i trgova, Komisija je dužna da organizuje javnu raspravu.

Član 7

Administrativne poslove na utvrđivanju naziva, ulica i trgova obavlja Odsek za Skupštinske poslove.

Ostale stručne poslove na utvrđivanju naziva, ulica i trgova obavlja Odsek za stambeno-komunalne i imovinsko pravne poslove Gradske uprave, koji vodi evidenciju ulica i trgova i sarađuje sa Službom za katastar nepokretnosti na obeležavanju ulica, trgova i kućnih brojeva.

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o kriterijumima i postupku za utvrđivanje naziva, ulica i trgova na području grada Kruševca obuhvata:
Odluku o kriterijumima i postupku za utvrđivanje naziva, ulica i trgova na području opštine Kruševac objavljenu u ("Službenom listu opštine Kruševac", broj 1/04), kao izmene i dopune Odluke objavljene u ("Službenom listu grada Kruševca", br. 14/08 i 15/08).