PRAVILNIK

O NAČINU I POSTUPKU PRENOSA NEUTROŠENIH BUDŽETSKIH SREDSTAVA NA RAČUN IZVRŠENJA BUDŽETA GRADA SMEDEREVA

("Sl. list grada Smedereva", br. 1/2009)

Član 1

Ovim Pravilnikom bliže se uređuje način i postupak za prenos neutrošenih budžetskih sredstava na račun - Izvršenje budžeta grada, koja direktni i indirektni korisnici budžetskih sredstava nisu utrošili za finansiranje rashoda u 2008. godini, a koja su ovim korisnicima preneta u skladu sa Odlukom o budžetu opštine Smederevo za 2008. godinu ("Službeni list opštine Smederevo", broj 15/2007 i 3/2008) i Odlukom o dopunskom budžetu grada Smedereva za 2008. godinu ("Službeni list grada Smedereva", broj 3/2008) zaključno sa 31. decembrom 2008. godine.

Obaveza prenosa neutrošenih sredstava iz stava 1. ovog člana odnosi se na direktne i indirektne korisnike budžetskih sredstava iz člana 16. Odluke o budžetu grada Smedereva za 2009. godinu ("Službeni list grada Smedereva", broj 7/2008), osim korisnika koje su namenski ili ugovorom (transfer od višeg nivoa vlasti sa definisanim rokom pravdanja sredstava) dobili sredstva preko budžeta grada Smedereva.

Član 2

Korisnici budžetskih sredstava vrše prenos neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog Pravilnika u skladu sa ovim Pravilnikom, na račun izvršenja budžeta grada Smedereva i to najkasnije do 31. januara 2009. godine.

Član 3

Indirektni korisnici budžetskih sredstava dostavljaju nadležnom direktnom korisniku specifikaciju neutrošenih sredstava iz člana 1. ovog Pravilnika, na obrascu SNS - Specifikacija neutrošenih sredstava, najkasnije do 21. januara 2009. godine.

Direktni korisnici budžetskih sredstava dostavljaju Odeljenju za finansije i poslovni prostor zbirne specifikacije neutrošenih sredstava indirektnih korisnika za koje su nadležni, opredeljeni prema glavama, odnosno funkcijama kojima su označeni indirektni korisnici budžetskih sredstava.

Zbirne specifikacije iz stava 2. ovog člana dostavljaju se na Obrascu ZSNS - Zbirna specifikacija neutrošenih sredstava, najkasnije do 28. januara 2009. godine.

Direktni korisnici budžetskih sredstava koji imaju neutrošena budžetska sredstva iz člana 1. ovog Pravilnika, dostavljaju Odeljenju za finansije i poslovni prostor specifikaciju neutrošenih sredstava opredeljenih na ime rashoda za rad u okviru nadležnosti tog direktnog korisnika, osim rashoda koji se odnose na indirektne budžetske korisnike.

Specifikacija iz stava 4. ovog člana podnosi se na Obrascu SNS, najkasnije do 21. januara 2009. godine.

Obrasci SNS i ZSNS odštampani su uz ovaj Pravilnik i čine njegov sastavni deo.

Član 4

Odredbe ovog Pravilnika primenjuju se i na korisnike budžetskih sredstava iz člana 1. ovog Pravilnika koji su uključeni u sistem konsolidovanog računa trezora grada Smedereva u 2008. godini, a od 1. januara 2009. godine nisu u sistemu konsolidovanog računa trezora grada Smedereva.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu danom donošenja.

Pravilnik objaviti u "Službenom listu grada Smedereva".

Napomene

Obrasci SNS i ZSNS, koji su sastavni deo ovog Pravilnika, nisu objavljeni u "Sl. listu grada Smedereva", br. 1/2009 od 19. januara 2009. godine.