ODLUKA

O RASPISIVANJU LIČNOG IZJAŠNJAVANJA GRAĐANA O UVOĐENJU SAMODOPRINOSA ZA PODRUČJE MESNE ZAJEDNICE "BUBUŠINAC" PUTEM REFERENDUMA NA TAJNOM GLASANJU NA BIRAČKOM MESTU U DOMU KULTURE U BUBUŠINCU

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 1/2009)

Član 1

Raspisuje se referendum za izjašnjavanje građana o uvođenju samodoprinosa za područje Mesne zajednice "Bubušinac" za period od 5 godina i to počev od 01.05.2009. do 30.04.2014. godine.

Član 2

Radi zakonitosti sprovođenja referenduma, Skupština grada Požarevca će obrazovati posebnu komisiju za sprovođenje referenduma o uvođenju samodoprinosa za područje Mesne zajednice "Bubušinac".

Član 3

Komisija će se starati o zakonitosti referenduma i dati posebno uputstvo za sprovođenje istog.

Član 4

Komisiju čine predsednik, zamenik i pet članova komisije.

Član 5

Predsednik i članovi komisije za sprovođenje referenduma mogu imati svoje zamenike.

Član 6

Referendum će se sprovesti dana 29.03.2009. godine na biračkom mestu u Domu kulture u Bubušincu.

Član 7

Na referendumu građani će se izjasniti o sledećem pitanju:

"Da li ste za to da se uvođenjem novog samodoprinosa za selo Bubušinac za period od narednih pet godina (01.05.2009. do 30.04.2014. godine) nastavi izgradnja komunalne infrastrukture u selu: nasipanje seoskih ulica, uredno plaća električna energija Mesne zajednice, održavanje zgrade u krugu Mesne zajednice kao i Dom kulture, da se organizuju sportske aktivnosti u okviru SD "Bubušinac".

Član 8

Posle tajnog izjašnjavanja građana o uvođenju samodoprinosa 29.03.2009. godine glasački odbor će utvrditi rezultate glasanja i predati sav izborni materijal komisiji za sprovođenje tajnog izjašnjavanja građana. Komisija za sprovođenje tajnog izjašnjavanja građana će utvrditi konačne rezultate glasanja i objaviti ih.

Član 9

Na listiću za lično izjašnjavanje, građani će se izjašnjavati zaokruživanjem reči "DA" ili "NE".

Član 10

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca".