ODLUKA

O RASPOREĐIVANJU BUDŽETSKIH SREDSTAVA POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA KULTURU ZA ZAVODE ZA KULTURU VOJVOĐANSKIH MAĐARA, SLOVAKA, RUMUNA, RUSINA I HRVATA

("Sl. list AP Vojvodine", br. 3/2009)

Član 1

Ovom Odlukom se uređuje način, uslovi i kriterijumi raspoređivanja budžetskih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za kulturu (u daljem tekstu: Sekretarijat) Zavodu za kulturu vojvođanskih Mađara, Zavodu za kulturu vojvođanskih Slovaka, Zavodu za kulturu vojvođanskih Rumuna, Zavodu za kulturu vojvođanskih Rusina i Zavodu za kulturu vojvođanskih Hrvata, (u daljem tekstu: zavodi), namenjenih za obavljanje njihovog rada i delatnosti.

Član 2

Sredstva za namene iz člana 1. ove Odluke, obezbeđuju se u budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine, u skladu sa zakonom kojim se uređuje sistem budžetskog finansiranja i Odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 3

O raspoređivanju sredstava zavodima, odlučuje pokrajinski sekretar za kulturu rešenjem.

Na rešenje iz stava 1. ovog člana, može se uložiti prigovor pokrajinskom sekretaru.

Član 4

Sekretarijat raspoređuje ukupno raspoloživa sredstva svim zavodima osnovanim na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine iz člana 1. ove Odluke, prema godišnjim planovima i programima rada zavoda i to na osnovu sledećih kriterijuma:

- brojnosti nacionalne zajednice,

- broj ustanova, udruženja i drugih institucija u oblasti kulture pojedine nacionalne zajednice,

- sadržina i obim planova i programa rada zavoda i

- sadržina i obim delatnosti zavoda.

Od ukupno raspoređenih sredstava, zavodi namenjuju najviše do 50% sredstava za rashode za zaposlene, materijalne troškove, osnovna sredstva i tekuće popravke i održavanje.

Član 5

Sekretarijat prenosi dodeljena sredstva na račune zavoda, u skladu sa dinamikom priliva sredstava u budžet Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 6

Zavodi su dužni da dodeljena sredstva koriste namenski, a neutrošena sredstva da vrate budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Zavodi su dužni da na kraju kalendarske godine, podnesu Sekretarijatu izveštaj o utrošku dodeljenih sredstava.

Član 7

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka o raspoređivanju budžetskih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu za zavode za kulturu vojvođanskih Mađara, Hrvata, Rumuna, Rusina i Slovaka, broj: 451-01425/2008 od 25. juna 2008. godine ("Službeni list APV", broj: 15/08).

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".