ODLUKA
O OTPISU KAMATE NA DOSPELE OBAVEZE PO OSNOVU POREZA NA IMOVINU I NAKNADE ZA KORIŠĆENJE GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

("Sl. list grada Kruševca", br. 2/2009)

Član 1

Ovom Odlukom uređuju se uslovi, obim i postupak otpisa obračunate i neplaćene kamate na obaveze koje su dospele za plaćanje do 31.12.2007. godine, po osnovu izvornih prihoda i to:

1. poreza na imovinu fizičkih lica,

2. naknade za korišćenje građevinskog zemljišta.

Član 2

Pravo na otpis kamate na obaveze po osnovu izvornih prihoda iz člana 1. ove Odluke ostvaruje se na osnovu zahteva obveznika (u daljem tekstu: podnosilac zahteva) koji se podnosi po ispunjenju uslova propisanih ovim članom, najkasnije do 31.03.2009. godine.

Pravo na podnošenje zahteva za otpis kamate na dospele obaveze po osnovu poreza na imovinu imaju fizička lica.

Pravo na podnošenje zahteva za otpis kamate na dospele obaveze po osnovu naknade za korišćenje građevinskog zemljišta imaju korisnici stambenog i poslovnog prostora.

Zahtev se podnosi za svaku vrstu obaveza iz člana 1. ove Odluke, Gradskoj upravi Grada Kruševca.

Uz zahtev se podnosi dokumentacija iz koje proizilazi da su ispunjeni propisani uslovi za otpis kamate.

Otpis kamate u skladu sa ovom Odlukom, vrši se podnosiocu zahteva, koji je na propisane uplatne račune izvornih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveza iz člana 1. ove Odluke, za koji podnosi zahtev za otpis kamate i uplatio sve dospele obaveze za 2008. godinu, osim kamate.

Član 3

Podnosiocu zahteva, koji je ispunio uslove iz člana 2. ove Odluke, otpisaće se 100% kamate ako je uplatu glavnog duga na dan 31.12.2007. godine i tekuće obaveze u 2008. godini izvršio najkasnije do 31.03.2009. godine.

Član 4

Pravo na otpis kamate utvrđuje se rešenjem Gradske uprave.

Odsek za utvrđivanje, naplatu i kontrolu javnih prihoda vodi evidenciju o ostvarivanju prava u skladu sa ovom Odlukom i stara se o sprovođenju ove Odluke.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kruševca".