PRAVILNIK
O USLOVIMA ZA PRUŽANJE USLUGE DISTRIBUCIJE RADIJSKIH I TELEVIZIJSKIH PROGRAMA I SADRŽAJU ODOBRENJA

("Sl. glasnik RS", br. 26/2009)

 

I OPŠTE ODREDBE

Član 1

Ovim pravilnikom se propisuju uslovi za izdavanje odobrenja za pružanje usluge distribucije radijskih i televizijskih programa pretplatnicima na teritoriji Republike Srbije (u daljem tekstu: odobrenje) preko sledećih javnih telekomunikacionih mreža:

- kablovskih (koaksijalni kablovi, kablovi sa optičkim vlaknima, koaksijalno-optički sistemi, kablovi sa bakarnim provodnicima),

- bežičnih (MMDS - Multichannel Multipoint Distribution System, LMDS - Local Multipoint Distribution System), uz prethodno dobijenu licencu za korišćenje radio frekvencija iz licenciranih opsega,

- satelitskih distributivnih sistema, postupak izdavanja odobrenja, sadržaj i obrazac odobrenja, kao i prava i obaveze imaoca odobrenja.

Član 2

Pojedini izrazi upotrebljeni u ovom pravilniku imaju sledeće značenje:

Telekomunikaciona sredstva su oprema i uređaji za prijem, obradu i distribuciju signala, kao i odgovarajući softver, koji se koriste u distribuciji radijskih i televizijskih programa (antenski sistem, glavna stanica, distributivne stanice i uređaji na mreži, korisnička oprema).

Usluga distribucije radijskih i televizijskih programa je javna telekomunikaciona usluga distribucije radijskih i televizijskih programa, nezavisno od tehnologije, koju pruža javni telekomunikacioni operator pretplatnicima preko javnih telekomunikacionih mreža navedenih u članu 1. ovog pravilnika.

Imalac odobrenja je lice kome je izdato odobrenje za pružanje usluge distribucije radijskih i televizijskih programa, pod uslovima propisanim ovim pravilnikom i zakonom koji uređuje oblast telekomunikacija.

Pretplatnik je fizičko ili pravno lice koje prima radijske i televizijske programe na osnovu ugovora zaključenog sa imaocem odobrenja.

II USLOVI ZA PRUŽANJE USLUGE DISTRIBUCIJE RADIJSKIH I TELEVIZIJSKIH PROGRAMA

Član 3

Republička agencija za telekomunikacije (u daljem tekstu: Agencija) izdaje odobrenje za pružanje usluge distribucije radijskih i televizijskih programa licu koje je registrovano za telekomunikacionu delatnost, koje je Agenciji podnelo potpunu prijavu za registraciju i koje ispunjava, odnosno prihvati da ispunjava uslove propisane Zakonom o telekomunikacijama ("Službeni glasnik RS", br. 44/03 i 36/06, u daljem tekstu: Zakon), ovim pravilnikom i opštim aktima Agencije.

Ako lice iz stava 1. ovog člana, u trenutku podnošenja prijave poseduje više dozvola izdatih od strane Agencije za javne telekomunikacione mreže, odnosno pružanje javnih telekomunikacionih usluga, dužno je da uslugu distribucije radijskih i televizijskih programa (u daljem tekstu: usluga) koja je predmet ovog pravilnika pruža preko zasebno povezanog pravnog lica ili ogranka obrazovanog u skladu sa zakonom kojim se uređuje pravni položaj privrednih društava.

III SADRŽAJ PRIJAVE

Član 4

Postupak za dobijanje odobrenja pokreće se dostavljanjem prijave Agenciji na popunjenom obrascu DTV1, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Uz prijavu iz stava 1. ovog člana podnosi se i:

1. izvod iz registra privrednih subjekata u originalu ne stariji od 30 dana;

2. podaci o lokacijama objekata u kojima je smeštena oprema i opremi za pružanje usluge;

3. kratak opis poslovanja podnosioca prijave;

4. tehničko rešenje sistema za pružanje usluge, odnosno tehničko rešenje izvedenog stanja;

5. broj odgovarajuće dozvole za javnu telekomunikacionu mrežu iz registra dozvola Agencije ili ugovor o zakupu mreže sa navedenim brojem odgovarajuće dozvole za mrežu koja je predmet ugovora o zakupu;

6. spisak ugovora o zaštiti autorskih i srodnih prava sa rokovima važenja za teritoriju za koju se izdaje odobrenje;

7. dokaz o plaćenim troškovima za obradu prijave za izdavanje odobrenja u skladu sa opštim aktom Agencije kojim se uređuje visina naknada i troškova za izdavanje licenci i odobrenja;

8. tipske ugovore sa pretplatnikom;

9. izjava da je podnosilac prijave ispunio, odnosno da će u određenom roku, koji utvrdi Agencija, a ne dužem od šest meseci, ispuniti uslove iz čl. 54. i 55. Zakona;

10. za satelitski distributivni sistem umesto broja dozvole za mrežu dostaviti:

- broj dozvole za radio stanicu za prenos signala do satelita iz registra dozvola Agencije, ukoliko takvu dozvolu poseduje, ili overen prevod dozvole ukoliko je radio stanica van teritorije Republike Srbije,

- naziv i poziciju satelita koji se koristi za emitovanje.

IV IZDAVANJE ODOBRENJA

Član 5

Agencija izdaje odobrenje za pružanje usluge, na osnovu odluke Upravnog odbora, licu koje ispunjava ili prihvati da ispunjava uslove navedene u čl. 3. i 4. ovog pravilnika i dostavi dokaz o plaćenim troškovima za upis u Registar izdatih odobrenja (u daljem tekstu: Registar), u skladu sa opštim aktom Agencije kojim se uređuje visina naknada i troškova za izdavanje licenci i odobrenja.

Odobrenje iz stava 1. ovog člana, izdaje se najkasnije u roku od 30 dana od dana podnošenja potpune prijave sa traženom dokumentacijom, upisom u Registar koji vodi Agencija.

Dan upisa u Registar smatra se danom izdavanja odobrenja.

Član 6

Ukoliko lice pruža uslugu korišćenjem različitih mreža, iz člana 1. ovog pravilnika, biće mu izdata posebna odobrenja za pružanje usluge za svaku od navedenih mreža.

Na istom geografskom području uslugu može pružati više imalaca odobrenja.

Sadržaj odobrenja

Član 7

Odobrenje se izdaje na obrascu DTV2, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Odobrenje sadrži sledeće podatke i uslove:

- datum izdavanja i broj iz Registra,

- naziv i adresu lica kome se izdaje odobrenje,

- područje pružanja usluge,

- vrstu mreže za pružanje usluge (kablovska, bežična ili satelitska),

- dostupnost podataka o tarifi, cenovniku i tipskom ugovoru (info kanal i/ili internet stranica),

- visinu i način plaćanja godišnje naknade za izdato odobrenje,

- novčane obaveze za finansiranje univerzalnog servisa,

- važenje odobrenja,

- tekst odredaba čl. 3, 6, 8. do 28. ovog pravilnika.

Važenje odobrenja

Član 8

Odobrenje se izdaje na pet godina.

Zahtev za produženje odobrenja podnosi se najkasnije šest meseci pre isteka roka važenja odobrenja, ali ne pre isteka četiri godine od izdavanja istog.

Odobrenje iz stava 2. ovog člana izdaće se u skladu sa važećim propisima.

Izmena odobrenja

Član 9

Uslovi iz odobrenja mogu da se izmene samo sporazumom imaoca odobrenja i Agencije.

Izuzetno od stava 1. ovog člana, uslovi iz odobrenja, mogu da se izmene protivno volji imaoca odobrenja samo u sledećim slučajevima:

1. ako to zahteva javni interes, kao što su potrebe odbrane zemlje, potrebe državne i javne bezbednosti i sl.;

2. radi usaglašavanja sa propisima, smernicama, direktivama ili odlukama međunarodnih organizacija, odnosno na osnovu odluka nadležnih organa.

Za izmenu odobrenja iz razloga navedenih u tački 2. stava 2. ovog člana, Agencija je dužna da prethodno zatraži mišljenje svih imalaca odobrenja o predloženim izmenama.

Odluka Agencije koja se odnosi na izmenu odobrenja donosi se javno, uz pružanje mogućnosti imaocu odobrenja da se izjasni o razlogu i obimu, odnosno sadržaju izmena.

Agencija je dužna da prava imaoca odobrenja ograniči u najmanjoj potrebnoj meri, a isključivo iz razloga navedenih u tač. 1. i 2. stava 2. ovog člana.

Izmene se moraju podjednako odnositi na sva izdata odobrenja, odnosno na sve imaoce odobrenja na koje se odnosi isti razlog, osim ako za različito postupanje postoje posebni razlozi saglasno Zakonu i opštim aktima Agencije.

Oduzimanje odobrenja

Član 10

Agencija je dužna da u pisanom obliku upozori imaoca odobrenja na povrede obaveza iz odobrenja, Zakona i ovog pravilnika, odnosno na druge učinjene propuste, ostavljajući primeren rok za njihovo otklanjanje.

Imalac odobrenja je dužan da se u pisanom obliku izjasni na upozorenje Agencije u roku od osam dana od dana dostavljanja upozorenja.

U slučaju da imalac odobrenja u ostavljenom roku ne postupi u celosti po nalogu Agencije, odobrenje se oduzima odlukom Upravnog odbora Agencije, koja se dostavlja imaocu.

Postupak oduzimanja odobrenja se pokreće na osnovu opravdanog i proverenog prigovora pretplatnika, ili drugog imaoca odobrenja i/ili na osnovu zapisnika kontrolora telekomunikacija u postupku vršenja kontrole.

Odobrenje se može oduzeti iz sledećih razloga:

1. zbog ponovljene povrede uslova i obaveza navedenih u odobrenju, Zakonu i ovom pravilniku;

2. zbog neplaćanja propisane naknade u roku od 30 dana od dana dospelosti obaveze za plaćanje;

3. u slučaju stečaja, reorganizacije uređene zakonom koji propisuje stečajni postupak ili davanja netačnih podataka u prijavi za izdavanje odobrenja;

4. u slučaju nepostupanja imaoca odobrenja po konačnoj odluci nadležnog organa u vezi sa poslovanjem i pružanjem usluge;

5. u slučaju prestanka pružanja usluge, iz neopravdanih razloga, u periodu dužem od 10 dana;

6. zbog teže povrede uslova navedenih u odobrenju i obaveza iz Zakona pod kojima se smatra naročito ometanje i sprečavanje kontrolora telekomunikacija u vršenju zakonskih ovlašćenja.

Imalac odobrenja nema pravo na povraćaj uplaćenih sredstava na ime naknade za odobrenje u slučaju oduzimanja odobrenja.

Mirovanje prava i obaveze iz odobrenja

Član 11

Agencija donosi odluku o mirovanju prava i obaveza iz izdatog odobrenja u sledećim slučajevima:

1. rata ili vanrednog stanja;

2. više sile koja ozbiljno utiče na sposobnost imaoca odobrenja da ispuni svoje obaveze saglasno odobrenju i Zakonu.

Mirovanje prava i obaveza iz odobrenja može trajati najduže do prestanka okolnosti zbog kojih je odluka iz stava 1. ovog člana doneta.

Za vreme mirovanja, imalac odobrenja ne ostvaruje prava utvrđena u odobrenju, niti ima novčane obaveze za taj period, a vreme na koje je odobrenje izdato produžava se za onoliko koliko je trajalo mirovanje prava i obaveza.

Upravni odbor Agencije može doneti odluku o mirovanju prava utvrđenih u odobrenju i u slučajevima predviđenim za oduzimanje odobrenja, na osnovu zahteva imaoca odobrenja, ako imalac odobrenja pruži uverljive dokaze da će u roku koji je određen za mirovanje prava i obaveza otkloniti propuste koji predstavljaju razlog za oduzimanje odobrenja.

Mirovanje prava u slučaju iz stava 4. ovog člana prestaje kada Upravni odbor Agencije donese odluku da je imalac odobrenja otklonio sve propuste, koji su bili razlog za donošenje odluke o mirovanju.

Ako imalac odobrenja ne otkloni propuste u roku za koji je određeno mirovanje, Agencija pokreće postupak za oduzimanje odobrenja.

Za vreme mirovanja određenog u slučaju iz stava 4. ovog člana, imaocu odobrenja miruju samo prava utvrđena u izdatom odobrenju.

Odricanje od odobrenja

Član 12

Ako imalac odobrenja želi da se odrekne odobrenja, odnosno da prestane sa pružanjem usluge, u obavezi je da Agenciji dostavi pisanu izjavu potpisanu od strane ovlašćenog lica o odricanju od odobrenja i obavesti svoje pretplatnike, najmanje 30 dana pre datuma prestanka pružanja usluge.

Imalac odobrenja nema pravo na povraćaj uplaćenih sredstava na ime naknade za odobrenje u slučaju odricanja od odobrenja.

Član 13

U slučaju oduzimanja ili odricanja od odobrenja od strane imaoca odobrenja, Agencija neće izdati novo odobrenje tom licu, kao ni njegovom pravnom sledbeniku, u roku od jedne godine, od dana kada je odobrenje oduzeto, odnosno od dana odricanja od odobrenja.

Član 14

U slučaju postojanja spora između imaoca odobrenja i drugih telekomunikacionih operatora ili pretplatnika, a u vezi nekog prava ili obaveze iz odobrenja, Agencija će preduzeti sve mere u skladu sa odredbama zakona koji uređuje oblast telekomunikacija, ovim pravilnikom i izdatim odobrenjem.

Agencija je ovlašćena da sprečava antikonkurentske aktivnosti i zloupotrebu monopolskog položaja, u skladu sa članom 10. Zakona.

Zabrana prenosa odobrenja

Član 15

Imalac odobrenja ne može preneti odobrenje, kao ni prava stečena odobrenjem, bez prethodne saglasnosti Agencije.

U slučaju da imalac odobrenja ne postupi saglasno stavu 1. ovog člana, Agencija će pokrenuti postupak u skladu sa Zakonom.

V OBAVEZE IMAOCA ODOBRENJA

Član 16

Imalac odobrenja je dužan da obezbedi odgovarajuću infrastrukturu, u skladu sa planom i obimom pružanja usluge.

Imalac odobrenja je dužan da u skladu sa tehničkim mogućnostima obezbedi da usluge budu dostupne svim zainteresovanim pretplatnicima, bez diskriminacije, na području na kome pruža ili namerava da pruža uslugu.

Imalac odobrenja je isključivo odgovoran za postavljanje, umrežavanje i rukovanje svim potrebnim telekomunikacionim sredstvima i sistemima za pružanje usluge, koji su u njegovom vlasništvu ili su u njegovoj nadležnosti na način regulisan ugovorom.

Član 17

Imalac odobrenja je dužan da zaključi ugovor o pružanju usluge sa pretplatnikom u kome su jasno navedena prava i obaveze ugovornih strana, uključujući i pitanje privremenog ili trajnog isključenja pretplatnika i druga ograničenja koja mogu biti primenjena, kao i tačne okolnosti kada do takvih ograničenja može doći.

Ugovorom će biti definisano kako će pretplatnik biti upoznat sa promenom uslova pružanja usluge, kao i gde se može informisati o ovim promenama (info kanal, internet stranica operatora, kao i uz račun).

Imalac odobrenja je u obavezi da najmanje 14 dana unapred obavesti pretplatnike o predstojećoj promeni uslova pružanja usluge.

Imalac odobrenja je u obavezi da obezbedi sopstveni info kanal, na svakoj lokaciji na kojoj pruža uslugu, odnosno da na svojoj internet stranici učini dostupnim servisne informacije u vezi sa uslugom (kao što su: cenovnik, programi sa brojem kanala koji su dostupni pretplatniku, raspored emitovanja emisija, obaveštenja o planiranim prekidima, telefoni za prijavu smetnji i dr.).

Pretplatnik mora biti upoznat sa adresom, radnim vremenom i brojem telefona službe za podršku pretplatnicima.

Imalac odobrenja je odgovoran i za slanje i naplatu računa pretplatnicima i razmatranje i rešavanje prigovora pretplatnika.

Ugovorom se precizira procedura u slučaju prigovora na rad operatora, kao i umanjenje pretplate za usluge u slučaju da kvalitet programa nije u skladu sa definisanim standardima.

Član 18

Imalac odobrenja može isključiti pretplatnika samo u skladu sa Zakonom i ugovorom između imaoca odobrenja i pretplatnika.

U slučaju oduzimanja ili odricanja od odobrenja, imalac odobrenja, koji nije počeo sa pružanjem usluge u roku definisanom pretplatničkim ugovorom, dužan je da svim pretplatnicima koji su platili taksu za zasnivanje pretplatničkog odnosa, izvrši povraćaj uplaćenih sredstava na ime takse.

Član 19

Imalac odobrenja je obavezan da za period na koji mu je izdato odobrenje, plaća godišnju naknadu za pružanje usluge, u skladu sa opštim aktom Agencije, kojim se uređuje visina naknada i troškova za izdavanje licenci i odobrenja.

Član 20

Imalac odobrenja ne sme uspostaviti monopol bilo kog oblika, zaključujući ugovore sa drugim pružaocima telekomunikacionih usluga, emiterima ili sa licima koja se bave prometom opreme za pružanje usluge.

Svako međusobno poslovno povezivanje imalaca odobrenja, izuzimajući uobičajene komercijalne odnose i poslovanje zasnovano na obligacionim odnosima, podleže saglasnosti Agencije. Agencija će na svaki takav pisani zahtev odgovoriti najkasnije u roku od 30 dana.

Imalac odobrenja je obavezan da obavesti Agenciju u svim slučajevima statusnih promena i promena u strukturi kapitala, promeni pretežne delatnosti i slično.

Međusobno usaglašavanje imalaca odobrenja po pitanjima određivanja zajedničkih cena ili sličnih monopolskih akcija nije dozvoljeno i smatraće se težom povredom uslova iz odobrenja.

Član 21

Imalac odobrenja je dužan da prema dobijenim uputstvima od strane Agencije vodi potpuno odvojenu analitičku računovodstvenu evidenciju za pružanje usluga iz ovog odobrenja.

Član 22

Imalac odobrenja ima obavezu finansiranja univerzalnog servisa, u skladu sa Zakonom i odgovarajućim opštim aktom Agencije.

Član 23

Imalac odobrenja je odgovoran za otklanjanje kvarova i nedostataka na telekomunikacionim sredstvima koja koristi za pružanje usluge, a koja su u njegovoj nadležnosti.

Kvarovi i nedostaci na telekomunikacionim sredstvima iz stava 1. ovog člana, moraju se otkloniti najkasnije u roku od 48 sati, bez obzira da li su nastali na delu sistema ili celom sistemu.

Ukoliko imalac odobrenja nije u mogućnosti da otkloni kvar u roku iz stava 2. ovog člana, dužan je da o tome obavesti Agenciju i navede razloge za nemogućnost otklanjanja kvara.

U slučaju da prekid traje duže od 48 sati, imalac odobrenja je u obavezi da iznos mesečne pretplate umanji srazmerno periodu u kome nije pružao uslugu.

Ukoliko imalac odobrenja, zbog kvarova i nedostataka na telekomunikacionoj mreži ili telekomunikacionim sredstvima, ugrožava rad drugih sistema, Agencija može naložiti delimičnu ili potpunu zabranu pružanja usluge do otklanjanja uzroka ometanja.

Član 24

Imalac odobrenja je obavezan da obezbedi da parametri koji se odnose na kvalitet pružanja usluge budu u skladu sa međunarodnim i domaćim preporukama i standardima.

Subjektivna ocena kvaliteta slike i tona ne sme biti manja od ocene 4, prema skali ocena datim u standardima u SRPS N.N6 134 i SRPS N.N6 135.

Član 25

Imalac odobrenja je obavezan da na svaki pisani prigovor pretplatnika koji se odnosi na kvalitet pružanja usluge i račun, odgovori podnosiocu prigovora u pisanoj formi u roku od 15 dana, ukoliko nije u mogućnosti da otkloni uzrok prigovora u propisanom roku.

Obaveza imaoca odobrenja je da vodi registar prigovora.

U slučaju argumentovanih prigovora pretplatnika na kvalitet pružanja usluge, Agencija ima pravo da na svojoj internet stranici objavljuje prigovore pretplatnika i odgovore imaoca odobrenja na čije usluge pretplatnik ima prigovor.

U slučaju ponovljenih prigovora pretplatnika, bez odgovarajuće reakcije imaoca odobrenja, Agencija može izreći meru opomene i druge mere predviđene ovim pravilnikom i Zakonom.

Član 26

Imalac odobrenja slobodno formira cene svoje usluge.

Imalac odobrenja će pisanim putem obavestiti Agenciju o cenovniku usluge i njegovoj promeni, najmanje 30 dana pre stupanja na snagu novog cenovnika.

Imalac odobrenja je u obavezi da informaciju o promeni cena usluge objavi na svom info kanalu, odnosno internet stranici najmanje 14 dana pre stupanja na snagu, kao i da tu informaciju dostavi pretplatnicima uz mesečni račun pre povećanja cena.

Ukoliko je imalac odobrenja posebnom odlukom Agencije, označen kao telekomunikacioni operator sa značajnim učešćem na tržištu ili određenom području, regulisanje tarifa se definiše tom odlukom, u skladu sa Zakonom i opštim aktom Agencije.

Član 27

Radi praćenja ispunjenja uslova iz odobrenja, kao i praćenja razvoja tržišta telekomunikacionih usluga, imalac odobrenja je dužan da jednom godišnje dostavi Agenciji izveštaj o svom poslovanju u delu koji je direktno vezan za pružanje usluge iz odobrenja, prema uputstvu objavljenom na internet stranici Agencije.

Imalac odobrenja je dužan da podatke o broju pretplatnika i ceni mesečne pretplate dostavlja kvartalno Agenciji.

Agencija može tražiti od imaoca odobrenja da dostavi i dodatne izveštaje potrebne za regulisanje oblasti telekomunikacija.

Ovlašćenja kontrolora telekomunikacija

Član 28

U skladu sa Zakonom, kontrolor telekomunikacija je dužan da preduzima potrebne mere u cilju sprečavanja povrede Zakona i prava i obaveza iz ovog pravilnika.

U vršenju kontrole kontrolor telekomunikacija ima ovlašćenja u skladu sa članom 26. Zakona.

VI PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 29

Lice koje pruža uslugu preko satelitskog distributivnog sistema, a ne poseduje odobrenje Agencije, potrebno je da podnese prijavu za dobijanje odobrenja u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog pravilnika.

Odobrenja za pružanje usluge distribucije radijskih i televizijskih programa preko kablovske distributivne mreže izdata od strane Agencije do dana stupanja na snagu ovog pravilnika ostaju na snazi.

Imaoci odobrenja izdatih do dana stupanja na snagu ovog pravilnika, u obavezi su da pružanje usluge usklade sa odredbama ovog pravilnika u roku od 30 dana od dana njegovog stupanja na snagu.

Na postupke po podnetim prijavama za dobijanje odobrenja koji su započeti pre stupanja na snagu ovog pravilnika, a nisu završeni konačnom odlukom Agencije primenjivaće se odredbe ovog pravilnika.

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o uslovima za pružanje usluge distribucije radio i televizijskih programa preko kablovske distributivne mreže i o obrascu i sadržaju odobrenja ("Službeni glasnik RS", broj 95/06).

Član 30

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

LOGO PODNOSIOCA

Obrazac DTV1

 

PRIJAVA ZA DOBIJANJE ODOBRENJA ZA PRUŽANJE USLUGE DISTRIBUCIJE RADIJSKIH I TELEVIZIJSKIH PROGRAMA

 

1.

 

Naziv, adresa i sedište podnosioca prijave

 

2.

 

Matični broj

 

3.

 

PIB

 

4.

Ime i prezime odgovorne osobe, telefon, faks, e-mail, internet strana

 

5.

Podaci o broju i kvalifikacionoj strukturi zaposlenih i planiranim promenama

 

6.

Podaci o svakom vlasniku i procentu vlasništva čije je učešće u kapitalu 10 ili više procenata (kada su vlasnici strana pravna ili fizička lica potrebna je izjava u kojoj je navedena kompletna struktura vlasništva sa procentima vlasništva i tačnim adresama vlasnika)

 

7.

Broj ponuđenih radijskih i televizijskih kanala po lokacijama (osnovni paket i posebni paketi i broj kanala koji se posebno plaćaju)

 

8.

Područje na kome se pruža usluga sa trenutnim brojem korisnika:
(Opština/e, Grad/ovi, Region/i, Teritorija Republike Srbije)
 

 

9.

Usluga se pruža preko

Kablovske /bežične /satelitske / mreže

10.

Oprema za pružanje usluge po lokacijama (tip i proizvođač opreme za prijem, obradu i distribuciju signala ka krajnjim korisnicima, da li je obavljen tehnički pregled)
 

 

11.

Brojevi dozvola za mrežu/radio stanicu
 

 

12.

Briga o korisnicima:
(Adrese i kontakt telefoni službi za pomoć pretplatnicima, prijem prigovora)

 

13.

Podaci o tarifi i cenovniku su na info kanalu br./Internet stranici (navesti za celu oblast pokrivanja po lokacijama)

 

14.

Okvirni plan i vremenski raspored razvoja pružanja Usluge:
(planirani obim investicija, planirani kapacitet, broj korisnika, broj kanala ...)

 

 

Datum

MP

Potpis odgovornog lica

 

 

 

Obrazac DTV2

Broj:
Datum:

ODOBRENJE
ZA PRUŽANJE USLUGE DISTRIBUCIJE RADIJSKIH I TELEVIZIJSKIH PROGRAMA

 

Naziv, adresa, sedište, PIB i matični broj lica kome se izdaje odobrenje

 

Područja pružanja Usluge


 

Mreža

Kablovska/bežična/satelitska

Važenje odobrenja

 

Podaci o tarifi i cenovnik se nalaze na info kanalu br./Internet stranici:

 

Visina i način plaćanja naknade za izdato odobrenje

 

Novčane obaveze za finansiranje univerzalnog servisa

 

Tekst čl. 3, 6, 8. do 28. ovog pravilnika.

 

Datum

MP

Potpis ovlašćenog lica