PROGRAM
POTREBA ZA AUTO-TAKSI PREVOZOM U GRADU BEOGRADU ZA 2009. GODINU

("Sl. list grada Beograda", br. 4/2009)

1. U okviru planiranja potreba u javnom prevozu putnika i stvari u gradu Beogradu za 2009. godinu, ovim programom utvrđuje se potreban broj taksi vozila čijim radom se zadovoljavaju potrebe za auto-taksi prevozom.

Ovaj program se donosi na osnovu Studije "Istraživanje prevoznih zahteva - vožnji i utvrđivanje potrebnog broja taksi vozila za grad Beograd za 2009. godinu".

2. U okviru planiranih potreba grada za taksi prevozom iz tačke 1. ovog programa, utvrđuje se da je za 2009. godinu potrebno 5.000 taksi vozila.

3. Pravna lica i preduzetnici koji na dan donošenja ovog programa obavljaju delatnost auto-taksi prevoza i ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom i Odlukom o auto-taksi prevozu nastaviće se obavljanjem ove delatnosti.

4. Daje se saglasnost Sekretarijatu za saobraćaj - Direkciji za javni prevoz da preko potrebnog broja taksi vozila iz tačke 2. ovog programa, izda saglasnost licima koja ispunjavaju uslove u skladu sa Odlukom Ustavnog suda IU broj 53/04 ("Službeni glasnik RS", broj 90/05).

5. Ovaj program objaviti u "Službenom listu grada Beograda".