PROGRAM
UREĐENJA I ODRŽAVANJA ZELENIH POVRŠINA ZA 2009. GODINU

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 3/2009)

I OPŠTE ODREDBE

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica" u svom godišnjem Programu poslovanja za 2009. godinu, ima predviđena sredstva u iznosu od 27.387.969,00 dinara za uređenje i održavanje parkova, zelenih i rekreacionih površina.

Pod uređenjem i održavanjem parkova, zelenih i rekreacionih površina (u daljem tekstu: površine) smatra se: zasađivanje drveća, zaštita zelenila i drugog rastinja i trave, kresanje drveća, košenje trave, opremanje parkova i drugih javnih zelenih površina (pored i oko stambenih zgrada i u stambenim naseljima kolektivnog stanovanja) i slično.

Zelenim površinama smatraju se i Spomen groblje, kao i priobalje reke Save (zelene površine pored keja).

Opštinskom Odlukom o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina u gradu Sremska Mitrovica i u gradskom naselju Mačvanska Mitrovica, stara se JP Direkcija za izgradnju Opštine Sremska Mitrovica.

Na osnovu člana 4. Odluke JP Direkcija za izgradnju Opštine Sremska Mitrovica utvrđuje se postupak i način uređenja i održavanja zelenih površina u godišnjem programu na koji Skupština Opštine daje saglasnost.

Godišnjim programom održavanja i uređivanja parkova i zelenih i rekreacionih površina date su radne operacije, jedinice mere, količine i neophodna sredstva za održavanje za pojedine operacije.

Ukupan planiran iznos za ove namene u 2009. godini iznose u godišnjem Programu poslovanja 27.387.969,00 dinara, a planirani radovi po operacijama i ugovoreni po jediničnim cenama iznose 27.387.952,17 dinara.

II

Ovaj Program stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u Službenom listu Grada Sremska Mitrovica.

Napomene

Radne operacije, jedinice mere, količine i neophodna sredstva za održavanje za pojedine operacije koje su utvrđene Godišnjim programom objavljene su u "Sl. listu grada Sremska Mitrovica", br. 3/2009, str. 16-49.