ODLUKA
O REALIZACIJI SUBVENCIJA ZA UNAPREĐENJE RASNOG SASTAVA U STOČARSTVU U 2009. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 11/2009)

I Odobravaju se subvencije poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije grada Kragujevca, na ime troškova za prvo veštačko osemenjavanje umatičenih grla goveda, u iznosu od 1.500,00 dinara po grlu.

II Subvenciju, na ime troškova prvog veštačkog osemenjavanja, mogu da ostvare vlasnici umatičenih krava i junica sa HB brojem, koje su osemenjene semenom "Elita", na osnovu potvrde o izvršenom veštačkom osemenjavanju i priznanice o troškovima, izdatim od strane veterinara.

III Isplata subvencija vrši se na osnovu rešenja Gradonačelnika, uplatom na tekuće račune poljoprivrednih proizvođača - vlasnika grla.

IV Sredstva za realizaciju ove Odluke planirana su u budžetu grada za 2009. godinu, opredeljena u razdelu 10 - Gradska uprava za privredne resurse, funkcija 421, ekonomska klasifikacija 451 - subvencije javnim nefinansijskim preduzećima i organizacijama i raspoređena Rešenjem o rasporedu sredstava za realizaciju Programa za razvoj poljoprivrede u 2009. godini na teritoriji grada Kragujevca, u stavu II tačka 3. - "unapređenje rasnog sastava u stočarstvu", u ukupnom iznosu od 9.500.000,00 dinara.

V Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Gradska uprava za privredne resurse, koja je obavezna da Gradskom veću tromesečno podnosi izveštaj o njenoj realizaciji.

VI Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".