ODLUKA

O PROMENI USLOVA ZA ZAKLJUČENJE BLOK TRANSAKCIJE

Član 1

Član Berze je dužan da uz nalog za odobrenje blok transakcije, Berzi podnese i nalog za zaključenje blok transakcije ispostavljen članu (članovima) Berze koji je potpisan od strane oba klijenta (kupca i prodavca) iz koga se jasno može sagledati bilateralni kupoprodajni odnos kupca i prodavca, odnosno saglasnost volja kupca i prodavca da zaključe blok transakciju pod uslovima iz naloga.

Član 2

U slučaju sticanja ili otuđenja sopstvenih akcija, blok transakcija može biti zaključena samo ukoliko je prethodno sproveden zakonom utvrđen postupak za njihovo sticanje, odnosno otuđenje.

Član 3

U slučaju kada se podnosi nalog za odobrenje blok transakcije radi prodaje sopstvenih akcija Izdavaoca, na strani prodaje ugovorna strana u blok transakciji može biti samo izdavalac, a na strani kupovine dozvoljava se da ugovorna strana bude i konzorcijum kupaca.

U slučaju iz prethodnog stava, sastavni deo naloga za odobrenje blok transakcije je pisana izjava člana Berze - brokera prodavca kojom potvrđuje da su prethodno ispunjeni uslovi iz člana 2. ove Odluke. Nalog za zaključenje blok transakcije potpisuju lice ovlašćeno od strane članova konzorcijuma i lice ovlašćeno za zastupanje izdavaoca.

Član 4

U slučaju kada se podnosi nalog za odobrenje blok transakcije radi sticanja sopstvenih akcija, na strani prodaje u blok transakciji dozvoljava se da ugovorna strana bude i konzorcijum akcionara, a na strani kupovine ugovorna strana može biti samo Izdavalac.

U slučaju iz prethodnog stava, sastavni deo naloga za odobrenje blok transakcije je pisana izjava člana Berze - brokera kupca kojom potvrđuje da su prethodno ispunjeni uslovi iz člana 2. ove Odluke. Nalog za zaključenje blok transakcije potpisuju lice ovlašćeno od strane članova konzorcijuma i lice ovlašćeno za zastupanje izdavaoca..

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana donošenja.

Danom stupanja na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka o promeni uslova za zaključenje blok transakcije od 19.1.2005. godine.

Ova Odluka objavljuje se na internet stranici Berze i Biltenu Berze.