REŠENJE

O ODREĐIVANJU POVREMENOG PARKIRALIŠTA U ULICI NOVOSADSKOG SAJMA U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 18/2009)

I. Određuje se povremeno parkiralište za putničke automobile u Ulici Novosadskog sajma, od Ulice Hajduk Veljkove do Drinske ulice u Novom Sadu, na parceli broj 7571/1, pored poslovne zgrade Medicinskog fakulteta prema Zavodu za transfuziju krvi, kao posebno parkiralište kapaciteta 227 parking-mesta, od kojih je pet mesta namenjeno za vozila invalidnih lica.

II. Naplata naknade za korišćenje povremenog parkirališta iz tačke I. ovog rešenja, vršiće se u skladu sa Odlukom o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 44/2008), u periodu od 9. maja 2009. godine do 16. maja 2009. godine, svakodnevno u vremenu od 8,00 do 20,00 časova.

Naplatu naknade iz stava 1. ove tačke, obavlja Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad, putem ovlašćenog lica.

III. Nalaže se Javnom komunalnom preduzeću "Parking servis" Novi Sad, da:

- parkirališta iz tačke I. uredi, opremi i postavi saobraćajnu signalizaciju prema Projektu tehničkog regulisanja saobraćaja, broj PS 0154 od 27. aprila 2009. godine, koji je izradilo Javno komunalno preduzeće "Parking servis" Novi Sad,

- nakon isteka roka važnosti ovog rešenja, sa parkirališta ukloni svu vertikalnu signalizaciju, i

- da putem sredstava javnog informisanja obavesti učesnike u saobraćaju o načinu korišćenja parkirališta.

IV. Nadzor nad izvođenjem radova iz tačke III. ovog rešenja, vrši Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

V. Ovo rešenje važi od 9. maja 2009. do 16. maja 2009. godine.

VI. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".