ODLUKA

O PRISTUPANJU IZRADI PLANA KAPITALNIH INVESTICIJA

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 4/2009)

Član 1

Pristupa se izradi Plana kapitalnih investicija Grada Sremska Mitrovica za period 2010. - 2014. godina (u daljem tekstu: PKI).

Član 2

Pod kapitalnim investicijama se, u smislu ove Odluke, podrazumevaju projekti koji se:

- finansiraju iz budžetskih sredstava grada, potpuno ili delimično;

- finansiraju iz drugih sredstava sa kojima raspolažu neposredni nosioci (investitori), budžetski korisnici gradskog budžeta;

- projekti čija implementacija traje duže od jedne budžetske godine ili se njeni efekti protežu na period duži od jedne godine.

Član 3

PKI se donosi na period od 5 godina.

Prvi PKI se donosi za period od 2010. do 2014. godine.

PKI se može menjati u skladu sa novim predlozima kapitalnih projekata i višegodišnjih finansijskih analiza, po istom postupku po kom je i donet.

Prilikom izrade Nacrta Odluke o budžetu za narednu godinu Gradska Uprava za budžet i finansije daje analizu mogućnosti realizacije PKI u narednom budžetskom periodu.

Član 4

Gradonačelnik će u roku od 10 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke obrazovati Komisiju za izradu Plana kapitalnih investicija u čijem će sastavu biti predstavnici Gradske uprave za budžet i finansije, Gradskog veća, Gradskih uprava koje prate realizaciju kapitalnih investicija, Direkcije za izgradnju Grada i dr.

Stručnu pomoć Komisiji dužni su pružiti sva pravna lica čiji je osnivač Grad Sremska Mitrovica.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu 8 dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Sremska Mitrovica".