ODLUKA

O PRIVREMENIM MERAMA ZA OGRANIČENJE I SMANJENJE JAVNE POTROŠNJE U ORGANIMA AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 7/2009)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se privremene mere za ograničenje i smanjenje javne potrošnje u organima Autonomne Pokrajine Vojvodine (u daljem tekstu: AP Vojvodine).

Član 2

Privremene mere za ograničenje i smanjenje javne potrošnje u organima AP Vojvodine su:

- Sva primanja poslanika smanjuju se linearno za 10%, s tim da smanjenje obuhvata i smanjenja predviđena Zakonom o privremenom smanjenju plata, odnosno zarada, neto naknada i drugih primanja u državnoj administraciji i javnom sektoru ("Sl. glasnik RS", br. 31/09),

- Poslanicima se ne isplaćuju dnevnice za prisustvo sednicama Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine,

- Naknada za rad predsedniku, članovima i sekretaru Pokrajinske izborne komisije se smanjuje za 10%, a njihovim zamenicima ne pripada naknada za rad,

- Za obavljanje redovnih službenih poslova i zadataka službenim vozilom se može preći najviše 6000 km mesečno,

- Naknade članovima organa upravljanja i nadzora javnih preduzeća i drugih oblika organizovanja čiji je osnivač AP Vojvodina smanjuju se za 10%,

- Prilikom službenih putovanja u inostranstvo u cilju izvršavanja zadataka iz nadležnosti organa AP Vojvodine delegacija može brojati najviše pet članova, a članovima delegacije se isplaćuju najviše tri dnevnice, bez obzira na broj dana provedenih na službenom putu.

Član 3

Za praćenje sprovođenja ovih mera Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine će obrazovati posebnu komisiju u roku od sedam dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Komisija iz stava 1. ovog člana će doneti odgovarajuće odluke i utvrditi bliže kriterijume za primenu alineje 4, člana 2.

Komisija će redovno, a najmanje jednom mesečno izveštavati Izvršno veće Autonomne Pokrajine Vojvodine o efektima primene ove odluke.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine”, a primenjivaće se u periodu od 01. juna 2009. do 31. decembra 2009. godine.