ODLUKA

O DONOŠENJU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE "STARI BEGEJ - CARSKA BARA"

("Sl. list AP Vojvodine", br. 8/2009)

Član 1

Donosi se Prostorni plan područja posebne namene Specijalnog rezervata prirode "Stari Begej - Carska bara" (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je sastavni deo ove Odluke.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se osnove korišćenja, organizacije, uređenja i zaštite područja obuhvaćenog Prostornim planom na delu teritorije grada Zrenjanin.

Član 3

Prostorni plan se sastoji iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Grafički prikazi (referalne karte) izrađeni su u razmeri 1:50 000, i to: referalna karta 1. "Namena prostora"; referalna karta 2. "Funkcionalna područja, mreža naselja i infrastrukturni sistemi"; referalna karta 3. "Prirodni resursi, zaštita životne sredine, prirodnih i kulturnih dobara".

Grafičke prikaze iz stava 2. ovog člana, izrađene u 7 primeraka, overava svojim potpisom Pokrajinski sekretar za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Član 4

Prostorni plan se ostvaruje prostornim i urbanističkim planovima, planovima i programima razvoja, kao i propisima i opštim aktima donetim za njegovo sprovođenje.

Član 5

Ugovor o implementaciji Prostornog plana, zaključiće Republička agencija za prostorno planiranje - Organizaciona jedinica za teritoriju AP Vojvodine u Novom Sadu, Pokrajinski sekretarijat za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo, Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine, Pokrajinski sekretarijat za privredu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, Zavod za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, Zavod za zaštitu prirode Srbije - Radna jedinica u Novom Sadu, "Ribarsko gazdinstvo - Ečka" AD, Lukino selo, JP "Vojvodina-šume" - Novi Sad, Š.G. "Banat" - Pančevo, JP "Vode Vojvodine" Novi Sad, Grad Zrenjanin i JP Direkcija za uređenje i izgradnju grada Zrenjanin.

Član 6

Po jedan komplet grafičkih prikaza iz člana 3. stav 2. ove Odluke čuva se trajno u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, gradu Zrenjaninu, Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja, Republičkoj agenciji za prostorno planiranje - Organizaciona jedinica za teritoriju AP Vojvodine u Novom Sadu i JP za prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje "Zavod za urbanizam Vojvodine" Novi Sad, a po dva kompleta u Pokrajinskom sekretarijatu za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Analitičko-dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Pokrajinskom sekretarijatu za arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo.

Član 7

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3. stav 2. ove Odluke imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koji bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 8

Prostorni i urbanistički planovi, planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove Odluke u roku od dve godine od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni i urbanistički planovi, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove Odluke, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom Odlukom.

Član 9

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Član 10

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Napomene

Tekstualni deo Prostornog plana, koji je sastavni deo ove odluke objavljen je u "Sl. listu AP Vojvodine" br. 8/2009, str. 700-846.